logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  2. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  3. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  4. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  5. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  6. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  7. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  8. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  9. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  10. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  11. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  12. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  13. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  14. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  15. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  16. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  17. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  18. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  19. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  20. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد

رقابت‌ جدید ایران عربستان بر سر نفت

رقابت‌ جدید ایران عربستان بر سر نفت
با ادامه نا آرامی‌های خاورمیانه به ویژه در عراق و گرانی بهای جهانی طلای سیاه، دور جدید رقابت بین ایران و عربستان برای افزایش صادرات نفت هم شکل گرفته است به طوری‌که پس از عربستان، شرکت نفت ایران هم از افزایش عرضه نفت برای جبران کمبود احتمالی نفت عراق در بازار خبر داد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، بهای جهانی طلای سیاه در طول چند هفته گذشته تاکنون موج جدید افزایش قیمت‌ها را تجربه کرده است به طوری‌که بهای سبد نفتی اوپک حتی تا مرز 110 دلار در هر بشکه هم گران شده است.

, شبکه اطلاع رسانی دانا,


یکی از مهمترین دلایل گرانی قیمت نفت در طول چند هفته گذشته تاکنون، نا آرامی‌های اخیر در منطقه خاورمیانه به ویژه فعالیت گروه‌های تروریستی در عراق است به طوری‌که این فعالیت ها منجر به خروج برخی از شرکت‌های اروپایی و آسیایی از صنعت نفت عراق در طول چند هفته اخیر شده است.

با وجود این تغییرات ژئوپولیتیکی در صنایع نفت عراق، سازمان اوپک با عادی عنوان کردن شرایط فعلی بازار عرضه و تقاضای جهانی نفت برگزاری هر گونه نشست اضطراری در بین کشورهای صادرکننده نفت اوپک را فعلا منتفی اعلام کرده است.

همزمان با گرانی قیمت طلای سیاه در بازار جهانی، عربستان سعودی به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت اوپک مذاکراتی را با مقامات آمریکایی به منظور افزایش عرضه نفت به بازار آغاز کرده است.

در همین حال پادشاه عربستان و وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته در ریاض درباره عرضه نفت خام در بازارهای جهانی و شرایط عراق دیدار و گفتگو کردند.

جا را برای بشکه‌های نفت ایران باز کنید

به گزارش مهر، در حالی عربستان سعودی عزم خود را برای افزایش عرضه طلای سیاه به بازار جهانی عزم کرده که شرکت ملی نفت ایران هم رسما برای افزایش عرضه نفت خام به بازار اعلام آمادگی کرده است.

به عبارت دیگر با کاهش صادرات نفت عراق به عنوان دومین صادرکننده نفت اوپک، دور جدید رقابت بین ایران و عربستان برای افزایش صادرات طلای سیاه به بازار جهانی شکل گرفته است.

سناریوی افزایش صادرات نفت ایران در حالی شکل می گیرد که بیژن زنگنه وزیر نفت در طول چند ماه گذشته بارها خوستار باز کردن جا برای بشکه نفت صادراتی ایران در بازارهای جهانی شده و تاکید کرده است: ایران در کوتاه ترین زمان و در صورت لغو تحریم‌ها ظرفیت تولید نفت را به بیش از چهار میلیون بشکه در روز افزایش می دهد.

علاوه بر این رکن‌الدین جوادی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران هم با بیان اینکه در صورت افت عرضه نفت خام در بازارهای جهانی، ایران توان جبران این کاهش را ظرف سه ماه دارد، گفت: احتمال این که سیر ناآرامی ها به مناطق جنوبی و عمدتا شیعه نشین کشور عراق برسد بعید است، همچنین بر اساس شواهد، ارتش عراق تاکنون در بخش‌های شمالی این کشور در زمینه بیرون راندن تروریست‌های داعش به موفقیت‌های زیادی دست یافته است.

معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه با وجود تحریم‌ها تلاش می کنیم هر روز نفت بیشتری صادر کنیم، تصریح کرد: شاهد این مدعا آن است که ایران در خرداد سال ٩٢ حدود ٨٠٠ هزار بشکه نفت خام صادر می کرد، در حالی که هم اکنون این میزان خیلی بیشتر از سال گذشته شده است.

به گزارش مهر، بر اساس آخرین گزارش منتشر شده توسط سازمان اوپک و موسسات معتبر انرژی جهان متوسط صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران در بهار سال جاری به طور متوسط یک میلیون و 500 هزار بشکه در روز بوده است.

سید محسن قمصری مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران هفته گذشته اعلام کرد: صادرات نفت ایران در حالی افزایش یافته است که تمامی تحریم‌های بین‌المللی همچون تامین کشتی نفتکش و بیمه کماکان پابرجا است.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
, جا را برای بشکه‌های نفت ایران باز کنید,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام

,

 

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه