کهن سال ترین درخت بلوط با 15 قرن عمر در روستای بیان دره بانه
درخت بلوط روستای "بیان دره" از توابع بخشش ننور بانه بیش از 15 قرن عمر دارد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آرباباخبر، شهرستان بانه در منطقه ای کوهستانی و جنگلی در غرب استان کردستان واقع شده است که 80 هزار هکتار از جنگل های این منطقه را انواع گونه های بلوط تشکیل میدهند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آرباباخبر،,در 30 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان بانه و در روستایی به نام بیان دره که از توابع بخش ننور این شهرستان می باشد، درخت بلوطی وجود دارد که بنا به تایید کارشناسان و همچنین آزمایش های انجام شده قدمتی حدود 1500 سال دارد و ارتفاع 13 متری و قطری حدود 7 متر نیز، از دیگر مشخصات این درخت منحصر به فرد می باشد.
,یکی از اهالی روستای بیان دره به نام حسین احمدی فر که 80 سال سن دارد و از مسن ترین ساکنان این روستا می باشد در همین رابطه در گفت و گو با خبرنگار آرباباخبر اظهار کرد: از وقتی که به یاد دارم این درخت را به این شکل دید ه ام و پدر بزرگم هم که 130 سال عمر کرد نیز می گفت: این درخت را به این شکل دیده است.
,جلال رضایی یکی دیگر از اهالی قدیمی روستای بیان دره است که او نیز در این رابطه گفته های حسین احمدی فر را تایید نموده و گفت: این درخت در بین اهالی روستا به گوره دار " درخت بزرگ" معروف است و چیزی که جالب توجه است در مجاورت این درخت، قبر شخصی معروف به شیخ موسی وجود دارد که در گذشته های دور که دکتر و امکانات پزشکی در این حد موجود نبود، مادران این روستا وقتی فرزندانشان بیماری صعب العلاجی می گرفتند آنها را بر ای مداوا و شفا بر سر مزار شیخ موسی می آوردند و بیمارانشان شفا پیدا می کردند.
,محمد نجف پور نیز یکی دیگر از ساکنان بیان دره است که از خاطرات کودکی و بازی هایی که در کنار این درخت با بچه های روستا در دوران بچگی انجام میدادند برایمان می گوید: وقتی بچه بودیم و با دوستانمان قایم موشک بازی می کردیم داخل سوراخ هایی که در این درخت وجود دارد می رفتیم و قایم می شدیم و تا وقتی خودمان بیرون نمی آمدیم دوستانمان نمی توانستند ما را پیدا کنند که خاطرات شیرینی با این درخت از بچگی به یاد دارم.
,,
بنا به گفته کارشناسان منابع طبیعی شهرستان بانه از روی شواهد و قراین این درخت که از نوع بلوط مازودار می باشد از قدمت بسیار بالایی حدود 1500 سال برخوردار است که اخیرا نیز با کارهای کارشناسی شده و انجام آزمایشات علمی این ادعا تایید شده است.
,خواص درمانی درختان بلوط و کاربرد آنان در صنعت داروسازی بسیار حائز اهمیت است که خوشبختانه حدود 6 میلیون هکتار از جنگلهای رشته کوه زاگرس که از ارتفاعات شهر پیرانشهر شروع شده و تا استان فارس ادامه دارد را انواع گونه های درخت بلوط ( مازودار، برودار و ویول" شکی" ) تشکیل میدهند که علاوه بر خواص دارویی از ارزش زیست محیطی و تلطیف آب و هوا، تولید اکسیژن و جذب آلاینده ها نیز تاثیر فراوانی دارند.
,
درخت بلوط از سخت جان ترین گونه های درختان جنگلی است که علاوه بر داشتن خصوصیات فوق خواص دیگری نیز دارد که از جمله میتوان به تولید گزن گبین یا گزو که شیره ای بسیارخوشمزه،معطر و شیرین می باشد و در اثر نیش حشره ای بر روی برگ این درخت تولید می شود اشاره کرد که برای دستگاه گوارش بسیار مفید است.
,
این مکان میتواند بسیاری از گردشگران را به خود جذب کند ولی متأسفانه به دلیل عدم رسیدگی و امکانات در حال فرسایش است که امیدواریم مسئولین ذی ربط در رفع مشکلات موجود هر چه سریع تر اقدام نمایند و این مکان تبدیل به مکانی جهت جذب مسافر و گردشگران باشد.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه