در مقاله "ارزیابی ریسک مخاطرات طبیعی در ایران با تاکید بر نظام سلامت" بررسی می‌شود؛

تهران و تبریز در معرض خطر بالای زلزله/ ضرورت بررسی مقدماتی ریسک زمین‌لرزه در ایران

تهران و تبریز در معرض خطر بالای زلزله/ ضرورت بررسی مقدماتی ریسک زمین‌لرزه در ایران
در هشتمین کنگره سلامت در بلایا، مبحث زلزله و قرارگیری جمعیت زیاد در نواحی مستعد زمین‌لرزه در ایران، مورد بررسی قرار می‌گیرد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرگزاری سینا؛ هشتمین کنگره سلامت در بلایا ۲ تا ۴ اردیبهشت ماه امسال در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی برگزار می‌شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, به نقل از خبرگزاری سینا؛ هشتمین کنگره سلامت در بلایا ۲ تا ۴ اردیبهشت ماه امسال در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی برگزار می‌شود., سینا,

 

,  ,

مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله تهران به همراه دو تن از همکاران خود فرناز کامران‌زاد و عباس استاد تقی زاده، مبحث "ارزیابی ریسک مخاطرات طبیعی در ایران با تاکید بر نظام سلامت" را در قالب مقاله‌ای ارائه خواهند داد.

, مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله تهران به همراه دو تن از همکاران خود فرناز کامران‌زاد و عباس استاد تقی زاده، مبحث "ارزیابی ریسک مخاطرات طبیعی در ایران با تاکید بر نظام سلامت" را در قالب مقاله‌ای ارائه خواهند داد.,

 

,  ,

زمینه و هدف این مقاله حاکی از این است که کشور ایران یکی از لرزه‌خیزترین نواحی جهان است که هر ساله با زمین‌لرزه‌های متعددی مواجه می‌شود؛ سابقه رُخداد زمین‌لرزه‌های خسارت‌بار، شرایط تکتونیکی فعال، وجود گسل‌های لرزه‌زای متعدد و قرارگیری جمعیت زیاد در نواحی مستعد زمین‌لرزه، اهمیت توجه بیش از پیش به این سانحه طبیعی را افزایش داده و بر لزوم مطالعات علمی در زمینه تحلیل خطر و ریسک زمین‌لرزه تاکید دارد؛ هدف از انجام پژوهش مذکور، بررسی مقدماتی ریسک زمین‌لرزه در ایران است.

, زمینه و هدف این مقاله حاکی از این است که کشور ایران یکی از لرزه‌خیزترین نواحی جهان است که هر ساله با زمین‌لرزه‌های متعددی مواجه می‌شود؛ سابقه رُخداد زمین‌لرزه‌های خسارت‌بار، شرایط تکتونیکی فعال، وجود گسل‌های لرزه‌زای متعدد و قرارگیری جمعیت زیاد در نواحی مستعد زمین‌لرزه، اهمیت توجه بیش از پیش به این سانحه طبیعی را افزایش داده و بر لزوم مطالعات علمی در زمینه تحلیل خطر و ریسک زمین‌لرزه تاکید دارد؛ هدف از انجام پژوهش مذکور، بررسی مقدماتی ریسک زمین‌لرزه در ایران است.,

 

,  ,

در پژوهش حاضر، به برآورد ریسک نسبی زمین‌لرزه در ایران پرداخته شده است؛ در این راستا، ابتدا لایه‌های اطلاعاتی مختلف موجود، مانند نقشه‌های پهنه‌بندی خطر زلزله، تراکم جمعیت و توزیع نواحی شهری تهیه شدند؛ سپس این لایه‌های اطلاعاتی به‌عنوان داده‌های ورودی به مُدل ریسک، در محیط GIS با یک‌دیگر تلفیق شده و برمبنای فرمول محاسبه ریسک زمین‌لرزه که برابر با حاصل‌ضرب سه فاکتور خطر زلزله، آسیب‌پذیری و معرضیت است، لایه‌های اطلاعاتی موجود در یکدیگر ضرب شدند و یک نقشه‌ پهنه‌بندی مقدماتی از وضعیت ریسک نسبی زمین‌لرزه در ایران تهیه شد.

, در پژوهش حاضر، به برآورد ریسک نسبی زمین‌لرزه در ایران پرداخته شده است؛ در این راستا، ابتدا لایه‌های اطلاعاتی مختلف موجود، مانند نقشه‌های پهنه‌بندی خطر زلزله، تراکم جمعیت و توزیع نواحی شهری تهیه شدند؛ سپس این لایه‌های اطلاعاتی به‌عنوان داده‌های ورودی به مُدل ریسک، در محیط GIS با یک‌دیگر تلفیق شده و برمبنای فرمول محاسبه ریسک زمین‌لرزه که برابر با حاصل‌ضرب سه فاکتور خطر زلزله، آسیب‌پذیری و معرضیت است، لایه‌های اطلاعاتی موجود در یکدیگر ضرب شدند و یک نقشه‌ پهنه‌بندی مقدماتی از وضعیت ریسک نسبی زمین‌لرزه در ایران تهیه شد.,

 

,  ,

یافته‌های این پژوهش اینچنین بیان شده است که با تلفیق و بررسی داده‌های موجود و ارزیابی ریسک زمین‌لرزه مشخص شد که برخی از مناطق کشور خصوصاً نواحی شهری پُرجمعیتی مانند تهران و تبریز در معرض ریسک نسبی بالاتری نسبت به سایر نواحی هستند که از جنبه مدیریت ریسک و آسیب‌پذیری باید مورد توجه قرار گیرند.

, یافته‌های این پژوهش اینچنین بیان شده است که با تلفیق و بررسی داده‌های موجود و ارزیابی ریسک زمین‌لرزه مشخص شد که برخی از مناطق کشور خصوصاً نواحی شهری پُرجمعیتی مانند تهران و تبریز در معرض ریسک نسبی بالاتری نسبت به سایر نواحی هستند که از جنبه مدیریت ریسک و آسیب‌پذیری باید مورد توجه قرار گیرند.,

 

,  ,

نتیجه‌گیری از این پژوهش نیز از این قرار است: تهیه نقشه اولیه ریسک زمین‌لرزه در ایران نشان داد که برخی از نواحی کشور نظیر شهرهای پرجمعیتی که در مجاورت زون‌های گسله فعال قرار دارند، در معرض ریسک بالایی هستند؛ پیشنهاد می‌شود تا جهت انجام مطالعات دقیق‌تر، با تهیه و افزودن سایر لایه‌های اطلاعاتی، به ارزیابی ریسک کمی زلزله در کشور پرداخته شود.

, نتیجه‌گیری از این پژوهش نیز از این قرار است: تهیه نقشه اولیه ریسک زمین‌لرزه در ایران نشان داد که برخی از نواحی کشور نظیر شهرهای پرجمعیتی که در مجاورت زون‌های گسله فعال قرار دارند، در معرض ریسک بالایی هستند؛ پیشنهاد می‌شود تا جهت انجام مطالعات دقیق‌تر، با تهیه و افزودن سایر لایه‌های اطلاعاتی، به ارزیابی ریسک کمی زلزله در کشور پرداخته شود.,

 

,  ,

انتهای پیام/

, انتهای پیام/]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه