logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان خبر داد؛

شناخته شدن گلیم سیرجان به عنوان هنر و تولید ملی در بازار جهانی/ لزوم ایجاد کارگاه های متمرکز برای تولید با حضور بیش از ۱۴ هزار بافنده

شناخته شدن گلیم سیرجان به عنوان هنر و تولید ملی در بازار جهانی/ لزوم ایجاد کارگاه های متمرکز برای تولید با حضور بیش از ۱۴ هزار بافنده
مدیر کل سازمان صنایع دستی و میراث فرهنگی استان کرمان گفت: این ثبت ملی باعث می شود در بازار جهانی به گلیم سیرجان به عنوان یک هنر و تولید ملی با ارزش نگاه کنند و قطعا در اقتصاد، اشتغال، صنعت و تولید کشور و شهرمان موثر است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمود وفایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی آرمان کرمان؛ در خصوص ثبت جهانی شهر سیرجان به عنوان شهر ملی گلیم گفت: سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی گلیم شیرکی پیچ سیرجان را به ثبت ملی رساند این رخداد موجب افتخار استان و شهرستان سیرجان شده است این گلیم قدمت فراوانی دارد و منحصر به فرد است و به دلیل اهمیت دوخت و کیفیت آن شهرت جهانی پیدا کرد و به دنبال همین موقعیت و شهرت شهر سیرجان را به عنوان شهر جهانی گلیم معرفی کرده ایم.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان, مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان, شبکه اطلاع رسانی آرمان کرمان؛ , شبکه اطلاع رسانی آرمان کرمان؛ ,

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان افزود: این هنر دستی زنان روستای دارستان شهرستان سیرجان بافت بسیار جذاب و خوش نقشی دارد و جزء فرهنگ آن منطقه محسوب می شود و از چند سال پیش استعداد ها و زیرساخت های زنان این منطقه در راستای جهانی شدن تقویت می شد.

, مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان, مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان,

, ,

وفایی اظهار داشت: همه زیرساخت های این هنر صنایع دستی در منطقه از قبل فراهم بود و در این مدت هم کاستی های آن را تقویت شد و همچنین ملی شدن گلیم شهر سیرجان سهم قابل توجهی در بحث اشتغال و اقتصاد منطقه دارد و اشتغال زایی فراوانی در منطقه ایجاد کرده، تولید بسیار خوبی به دنبال داشته است.

,

وی بیان کرد: از جمله زیر ساخت هایی که در راستای ملی شدن این هنر تقویت کردیم بحث آموزش، عرضه و صادرات این هنر صنایع دستی بوده است این جهانی شدن برای روستای دارستان که مهد تولید این هنر دستباف و ارزشمند است بسیار مفید بوده و باعث معرفی این منطقه می شود و همچنین رونق اقتصادی فراوانی برای ساکنین این منطقه به دنبال دارد.

,

وفایی تصریح کرد: این ثبت ملی باعث می شود در بازار جهانی به گلیم سیرجان به عنوان یک هنر و تولید ملی با ارزش نگاه کنند و قطعا در اقتصاد، اشتغال، صنعت و تولید کشور و شهرمان موثر است.

,

, ,

وی اظهار کرد: بیش از ۱۴ هزار بافنده گلیم شیریکی پیچ در سیرجان حضور دارد که ضمـن اعــطای تسهیـلات لازم برای تولید بیشتر و کیفیت بهتر مورد توجه قرار می گیرند و راه اندازی کارخانه یا کارگاه‌های متمرکز لازم در دستور کار است و همچنین تعاونی ها و اتحادیه های زیادی به ایجاد کارگاه های خانگی و متمرکز کمک می کنند.

,

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان در پایان ضمن اهمیت این هنر سنتی افزود: انشالله تدریس رشته صنایع دستی گرایش گلیم در مدارس و دانشگاه های استان در دستور کار است تا به اهمیت این موضوع پرداخته شود و در حال حاضر دانشگاه آزاد سیرجان این رشته را برای آموزش عنوان کرده است.

, مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان, مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان,

 

,

انتهای پیام/م

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه