به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرنگار سلام لردگان؛ یکی از دغدغه های مردم، خصوصاً جوانانی که تازه ازدواج کرده اند پیدا کردن مسکن و کسب کار مناسب و پرداخت هزینه های مربوط به خرید و یا اجاره مسکن است.
طی یک دهه گذشته دولت ها برای خانه دار شدن مردم سیاست های مختلفی را پیش گرفتند از طرح مسکن مهر در دولت دهم تا طرح مسکن اجتماعی در دولت یازدهم؛ که متاسفانه هیچ کدام از این برنامه ها راه به جایی نبرده و بر تعداد اجاره نشین ها در شهرها اضافه می شود و با توجه به رکود بازار خرید و فروش مسکن، مالکان سعی می کنند تا از طریق اجاره دادن منازل و یا مغازه های خود و بدون توجه به بالا نرفتن قیمت ملک شان، قیمت های بالایی را برای اجاره بها پیشنهاد دهند که این موجبات نگرانی مستاجران شده است.
به طوری که در این سالها که قدرت خرید و نقدینگی مردم بسیار پایین آمده است، سهم زیادی از درآمد خانوار در هر سال باید برای پرداخت اجاره بها و یا خرید خانه هزینه شود در حالیکه تورم هرساله قدرت خرید خانوارها را کاهش می دهد.
خرید مسکن برای قشر متوسط و کم درآمد جامعه به رویایی دست نیافتنی تبدیل شده است و با وجود راکد بودن خرید و فروش مسکن و کاهش نسبی قیمت ها، نرخ اجاره بها در فصل نقل و انتقالات افزایش یافته و هیچ نظارتی بر آن وجود ندارد.
باید شاخص مشخصی برای تعیین نرخ اجاره بها مدنظر قرار گیرد که متاسفانه نرخ گذاری های سلیقه ای و همچنین رکود حاکم بر بازارمسکن فشار مضاعفی بر موجر و مستاجر وارد کرده است ولازم است تمهیدات از سوی دولت گرفته شود تا به توازن قیمت اجارهبها در شهر و روستا کمک کرده و فشار اقتصادی بر اقشار متوسط و یا زوجین جوان را کاهش دهد.
عدم نظارت بر افزایش اجاره بهای مسکن و مغازه ها
یکی از مستأجرین شهر لردگان در این باره می گوید: کافیست اجاره نشین باشی تا این درد ها را بفهمی ، به نظر می رسد نبود دستگاه نظارتی منسجمی بر بازار و مسکن باعث شده تا هر کس بهای دلخواه و انتخابی خود را بر روی مسکن خود بگذارد.
خانواده مستاجر شش نفره که شغلش کارگری ساده است گفت: دولت در این خصوص برنامه منسجمی ندارد و اگر هم دارد تاکنون اثر بخش نبوده ، تنها ره چاره ای که می ماند این که هر شهروند با رعایت انصاف قیمت مناسبی بر کالای خود که همان اجاره بها و قیمت مسکن است بگذارند تا کمترین فشار به هموطنان بیاید و بتوانند مشکللات را در این برحه حسای پشت سر بگذرارند.
جوان 25 ساله که شغلش دستفروشی در خیابان ولیعصر لردگان است در گفتگو با خبرنگار سلام لردگان گفت: برای اجاره نمودن مسکن در شهر لردگان باید پانزده میلیون رهن و ماهانه مبلغ 250 هزار تومان اجاره بپردازم .
مشکلات مسکن برای جوانان سن ازواج را بالا می برد
شخصی دیگر با اشاره به اینکه در تأمین کرایه و پرداخت به موقع آن سر برج با وجود اقساط بالای وام هایی که گرفته ام برایم رنج آور است، گفت: وقتی برادران، دوستان و اقوامم وضع زندگی متاهلی من را می بینند از ازدواج کردن پشیمان می شوند و این باعث افزایش سن ازدواج خواهد شد.
وی تاکید می کند: بازبودن دست مشاوران املاک در نرخ گذاریها موجب رشد قیمت مسکن درحوزه اجاره بها شده که مقابله با این نوع تخلفات نیازمند برخورد جدی دولت است.
انتهای خبر/
,
,
,
,
,
, عدم نظارت بر افزایش اجاره بهای مسکن و مغازه ها,
,
,
,
,
,
,
, مشکلات مسکن برای جوانان سن ازواج را بالا می برد,
,
,
,
]
ارسال دیدگاه