اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

یادداشت/

چالش بازبینی قیمت‌های تجهیزات و لوازم پزشکی

چالش بازبینی قیمت‌های تجهیزات و لوازم پزشکی
دستور رئیس سازمان غذا و دارو برای بازبینی و قیمت‌گذاری کالاها و محصولات این حوزه، یکی از چالش‌های جدید مدیر کل تجهیزات پزشکی است که این مسئولیت به او واگذار شده است، تصمیماتی که به دنبال این دستور گرفته خواهد شد در شرایط اقتصادی نظام سلامت و شرکت‌های فعال در حوزه لوازم پزشکی، بر روی کیفیت و اصالت کالاها تاثیر قابل توجهی خواهد داشت.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به‌نقل از رسانه خبری سلامت سپید پوش، رئیس سازمان غذا و دارو نامه‌ای به مشاور وزیر و مدیرکل تجهیزات پزشکی نوشته و خواستار بازبینی قیمت‌های تجهیزات و لوازم پزشکی شده است. خبری که در نگاه نخست شاید شادمان‌کننده باشد اما برداشت‌های گوناگونی از آن داشت می‌توان داشت.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,  خبری سلامت سپید پوش، ,  خبری سلامت سپید پوش,

در هفته گذشته برخی از نمایندگان شرکت‌های تجهیزات پزشکی با رییس سازمان غذاودارو دیدار و نامه‌نگاری داشته‌اند و اصلاح قیمت‌ها یکی از خواسته های آن‌ها بوده است. شاید نامه منتشرشده رئیس سازمان غذا و دارو، پاسخی به این دیدارها و نامه‌نگاری‌ها باشد. دکتر اصغری با انتشار این نامه، رسما پیگیری خواست شرکت‌ها، درباره اصلاح قیمت را از سر خود باز کرده است و از دکتر مسائلی و کمیته قیمت‌گذاری خواسته است که این موضوع را سامان دهند؛ این در حالی است که او خود یکی از اعضای کمیته قیمت‌گذاری است.

,

بازبینی قیمت‌ها دستاوردهای گوناگونی می‌تواند داشته باشد که افزایش قیمت یکی از آن‌هاست و نه همه آن. در روند بازبینی ممکن است قیمت کالایی دست نخورد و از قیمت کالای دیگری بکاهند. به‌ویژه این که در نامه خواسته شده در کارشناسی قیمت کالا، پیشینه تعیین قیمت آن بررسی شود و قیمت آن با قیمت منطقه‌ای سنجیده شود. سنجش قیمت منطقه‌ای بدون توجه به این نکته که هیچ‌کدام از کشورهای منطقه در شرایط اقتصادی و جهانی همانند ایران نیستند مسلما به بهینه‌سازی قیمت در بلندمدت و به سود نظام سلامت نخواهد انجامید چراکه نبود واقع‌بینی در قیمت‌ها، به کمبود و کاهش کیفیت و اصالت کالا خواهد انجامید و این مساله تهدید سلامت عمومی را در برخواهد داشت. این را نباید فراموش کرد که وزارت بهداشت و سازمان غذاودارو بر اساس برداشتِ «مشت نشانه خروار است» بر این باورند که شرکت‌های خرد و درشت تجهیزات پزشکی تا پیش از این سودهای کلان برده‌اند و اکنون که دولت پول ندارد بهتر است از سود چشم‌پوشی کنند و با دولت راه بیایند غافل از آن‌که این شیوه نگرش، بی‌ثباتی در نظم تامین کالا را در برخواهد داشت.

,

رئیس سازمان غذاودارو در این نامه توپ را در زمین اداره‌کل انداخته و این بار را از دوش خود برداشته است. اینک بازبینی قیمت‌ها مساله دشواری است که رسیدگی و انجام آن به مدیرکل تجهیزات پزشکی سپرده شده است؛ به‌ویژه این که توانمندی دکتر مسائلی مورد وثوق مدیران دولتی و خصوصی بحش سلامت به‌ویژه وزیر بهداشت و رییس سازمان غذاودارو است. کسی که اگر چه رایی تاثیرگذار در کمیته قیمت‌گذاری دارد اما امروز باید در میانه شرکت‌ها و وزارت بهداشت بایستد و قیمت‌ها به‌گونه‌ای بازبینی شوند که خرسندی دو سوی داستان را داشته باشد. یک‌سو خواهان افزایش اندک قیمت برخی کالاها و دست‌نخوردن یا کاهش قیمت برخی دیگر از کالاهاست و سوی دیگر می‌گوید چهار سال است که نه‌تنها افزایش قیمت نداشته است بلکه هم‌اکنون کالایش را در حالی با قیمت کاهش‌یافته سال 93 می‌فروشد که نرخ ارز بیش از 41 درصد افزایش یافته است. آن‌هم شرکت‌هایی که هنوز نتوانسته‌اند مطالبات دو سال گذشته خود را دریافت کنند. امید است او و همکارانش بتوانند از پس این چالش دشوار برآیند و چنین نیز انتظار می‌رود.

,

یادداشت: حمید اسلامی

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه