logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن، آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

در طی دو دهه اخیر؛

خسارت‌های جبران‌ناپذیر دولت‌های اصلاحات و روحانی به صنعت هسته‌ای کشور/ شکست چندباره دیپلماسی دولت

خسارت‌های جبران‌ناپذیر دولت‌های اصلاحات و روحانی به صنعت هسته‌ای کشور/ شکست چندباره دیپلماسی دولت
دولت‌های اصلاحات و روحانی بیشترین خسارت را به صنعت هسته‌ای کشور زدند که در نوع خود بی‌سابقه بوده و عملاً هیچ دستاوردی نیز برای کشور نداشته‌اند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از قم فردا، شاید خوش‌بینانه‌ترین طرفدار دولت نیز فکرش را هم نمی‌کرد که امروز نفس‌های برجام به شماره بیفتد و گام‌های جمهوری اسلامی ایران برای خروج از آن سریع‌تر برداشته شود.

حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان از همان زمان آغاز ریاست جمهوری خودش قدم در مسیری گذاشت که پیش از او حامی اصلی وی در انتخابات و یکی از عناصر اصلی فتنه 88 در دولت اصلاحات گذاشته بود.

تکرار اشتباه دولت اصلاحات توسط روحانی

دولت اصلاحات در سال‌های 82 و 83 بارها به میز مذاکره با غربی‌ها رفت، مذاکراتی که در تهران، بروکسل و پاریس انجام شد اما درنهایت تمامی این مذاکرات حاصلی جزء وقت‌کشی و خسارت به کشورمان در پی نداشت.

در این میان شاید تلخ‌ترین قسمت ماجرا توهینی است که جک استروا در کتاب خاطراتش نوشته است، باشد؛وی در این کتاب آورده است: «پس از انجام مذاکرات و امضای توافق پاریس، که طی آن ایران پذیرفت همه فعالیت‌های غنی‌سازی را تعلیق کند، در بازگشت به انگلستان، برای گذراندن تعطیلات آخر هفته با قطار عازم شهر محل زندگی خود بودم. بین راه تلفن همراهم زنگ زد. آن‌سوی خط دکتر کمال خرازی، وزیر خارجه ایران بود. او گفت: "ما می‌خواهیم 20 سانتریفیوژ را برای تحقیقات علمی فعال نگه‌داریم". من دیدم در حضور همراهانم در قطار نمی‌توانم در خصوص یک پرونده حساس بین‌المللی مذاکره کنم، لذا به توالت قطار رفتم. آنجا به خرازی گفتم: "شما توافقنامه را امضا کرده‌اید و دیگر نمی‌شود زیرش بزنید". اما او باز اصرار کرد. من گفتم: "باید در این خصوص با دیگران صحبت کنم"... در همان حال کسی هم به در توالت می‌زد و ظاهراً عجله داشت تا از آن برای کاری غیر از مذاکره اتمی استفاده کند...».

درواقع در مذاکراتی که دولت اصلاحات با طرف های غربی داشت تصمیم بر این شد که جمهوری اسلامی ایران با قبول تعهداتی درزمینهٔ ای هسته‌ای مانع از ارسال پرونده هسته‌ای به شورای امنیت ملل شود اما در عمل هیچ‌گاه این مهم محقق نشد به‌طوری‌که چند سال بعد و در دولت نهم پرونده کشورمان به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده شد.

مذاکرات طولانی و در آخر هیچ

شاید واژه هیچ برای مسیری که دولت روحانی در طی 6 سال گذشته آن را طی کرده واژه‌ای مناسبی نباشد چراکه وی سال‌ها عقب‌ماندگی در صنعت هسته‌ای کشور را قربانی کرد تا گشایش‌های اقتصادی رخ دهد درحالی‌که برعکس نه‌تنها گشایشی ایجاد نشد بلکه بدتر از قبل شد و علاوه بر این میلیاردها دلار خسارت به صنعت هسته‌ای کشور وارد کرد.

روحانی و طرفدارانش در حالی در تبلیغات انتخاباتی خود در سال 96 از افزایش قیمت دلار به کانال 5 هزار تومان در صورت انتخاب آیت‌الله رئیسی خبر می‌دادند که به کمک برجام و کشورهای غربی این رقم حتی به 19 هزار تومان نیز رسید.

دشمن همیشگی و برد تاریخی

درواقع دولت حسن روحانی یکی از بدترین قراردادهای تاریخ ایران را امضاء کرد چراکه تمام تعهدات خودشان را عملیاتی کردند و بعدازآن تحریم‌ها برداشته شد.

سپس برنامه‌ریزی کشور را بر پایه رفع تحریم‌ها بستند و قول رونق اقتصادی را به مردم دادند اما در عوض نه‌تنها رونق اقتصادی محقق نشد بلکه تحریم‌ها هم به‌صورت یک‌جانبه و گسترده‌تر از قبیل توسط آمریکا اجرایی شد.

این شکست تاریخی برای ایران در حالی رقم خورد که بارها دلسوزان نظام نسبت به این موضوع هشدارهای لازم را داده بودند که شاید واضح‌ترین و رساترین و ساده‌ترین آن را رهبر معظم انقلاب در فرودین ماه سال 94 بیان کرده و فرمودند: مطالبهٔ بعدی ما از مسئولین این بوده است که گفتیم به‌طرف مقابل‌اعتماد نکنید. خوشبختانه اخیراً یکی از مسئولین محترم صریحاً گفت که ما به‌طرف مقابل هیچ اعتمادی نداریم و این خیلی چیز خوبی است. گفتیم به‌طرف مقابل‌اعتماد نکنید، به لبخند او فریب نخورید، به وعدهٔ نقد که می‌دهد ــ وعدهٔ نقد، نه عمل نقد ــ اعتماد نکنید، [چون] وقتی خرش از پل گذشت، برمی‌گردد و به ریش شما می‌خندد! این‌قدر این‌ها وقیحند.

پسابرجام و تورم برنامه‌ریزی‌شده

درواقع بسیاری کارشناسان مسائل سیاسی بر این باورند که ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در همان مسیری حرکت کرد که پیش از حضورش تعریف‌شده بود درواقع تئوریسین‌های این کشور با لابی صهیونیست‌ها با خروج آمریکا از برجام پازل از پیش طراحی‌شده خود را کامل کردند تا با راه‌اندازی سناریوی خود اختلاف بین حاکمیت و مردم را با بهانه‌ای گرانی رقم بزنند که البته با داریت رهبر معظم انقلاب این توطئه نیز شکست خورد اما نباید از اعتماد بی‌جای دولت به آمریکا نیز به‌سادگی گذشت.

خروج از برجام تنها راهکار دولت

در این میان به نظر می‌آید تنها راهکار دولت برای مقابله با عهدشکنی آمریکا خروج از برجام است تا بار دیگر جوامع بین‌المللی بدانند که کشوری مانند آمریکا به‌هیچ‌عنوان قابل‌اعتماد نیست هرچند که گام‌هایی نیز در این مسیر برداشته‌شده است.

«علی‌اکبر صالحی» عصر  روز دوشنبه پس از حضور در کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفت: ما ظرف حداکثر سه هفته آینده قسمت ثانویه راکتور آب‌سنگین اراک را راه‌اندازی خواهیم کرد. راکتور اراک قسمت اولیه و ثانویه دارد که بخش عمده‌ای از فرآیندها در قسمت ثانویه انجام می‌گیرد.

وی افزود: دوستان توانستند در ۴ سال گذشته قسمت ثانویه را به‌جایی برساند که ما ظرف دو سه هفته آینده بتوانیم آن را راه‌اندازی کنیم و مهم‌تر از آن ماشین جایگذاری و جابجایی سوخت را هم که ناقص بود و یک بعد آن کامل نبود آن‌هم کامل شده و ظرف دو سه هفته آینده نصب می‌شود. «علی‌اکبر صالحی» عصر امروز دوشنبه پس از حضور در کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: ما ظرف حداکثر سه هفته آینده قسمت ثانویه راکتور آب‌سنگین اراک را راه‌اندازی خواهیم کرد. راکتور اراک قسمت اولیه و ثانویه دارد که بخش عمده‌ای از فرآیندها در قسمت ثانویه انجام می‌گیرد.

انتظار می‌رود این اقدامات با شتاب بیشتری صورت بگیرد تا بیش از این درزمینهٔ هسته‌ای شاهد عقب‌گرد نباشیم.


انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, قم فردا,
,
,
,
, تکرار اشتباه دولت اصلاحات توسط روحانی,
,
,
,
,
,
,
,
, مذاکرات طولانی و در آخر هیچ,
,
,
,
,
,
, دشمن همیشگی و برد تاریخی,
,
,
,
,
,
,
,
, پسابرجام و تورم برنامه‌ریزی‌شده,
,
,
,
, خروج از برجام تنها راهکار دولت,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه