به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی مختومی فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان یزد در مصاحبه با یزد رسا گفت: استان یزد 7.2 میلیون هکتار عرصه ملی دارد. این مقدار ۱۳۶ هزار هکتار جنگل، 4.5 میلیون هکتار مرتع و 2.5 میلیون هکتار بیابان را شامل می شود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, یزد رسا,وی افزود: با توجه به بارندگی های خوبی که در فصل بهار شاهد آن بودیم مراتع استان شاهد رویش گیاهان خودرو بوده که با آمدن فصل گرم سال خشک می شوند. همین موضوع خطر آتش سوزی را بالا میبرد.
,مختومی با اشاره به کمبود نیرو در یگان حفاظت برای نظارت بر عرصه های طبیعی استان عنوان کرد: یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان یزد ۱۹ نیروی سازمانی دارد که در سال گذشته ۱۶ نیروی شرکتی نیز به کارگیری شدند. این در حالی است که طبق برآوردها ۲۴۲ نفر نیرو در سطح استان نیاز داریم.
,این مقام مسئول افزود: برای جبران کمبود نیرو در امر حفاظت از منابع طبیعی چاره ای جز استفاده از ظرفیت همیاران طبیعت و جوامع محلی نداریم. همچنین از این جهت که افراد بومی و محلی هر منطقه علاوه بر دلسوز بودن به محل حریق نزدیکتر هستند و قبل از سازماندهی و اعزام یگان های حفاظت می توانند نقش موثری ایفا کنند این شیوه به عنوان یک راهبرد و بهترین راه برگزیده شده است.
,وی تاکید کرد: در این راستا در چند سال اخیر جوامع محلی و بهره برداران منابع طبیعی به خصوص جوانان محلی و افراد دلسوز منابع طبیعی را به عنوان همیار طبیعت و اکیپهای اطفاء حریق شناسایی کرده و آموزش دادیم. این افراد در هر شهرستان در قالب 3 تا 4 اکیپ سازماندهی و به تجهیزاتی نظیر آتش کوب، بیل و کوله پشتی های مخصوص حمل آب مجهز شده اند.
,مختومی اضافه کرد: همچنین نیروهای یگان حفاظت نیز در ایام تابستان به صورت کشیک شبانه روزی در آمادهباش به سر برده و با وسایل اطفاء حریق و خودروهای آب پاش تجهیز شده اند.
,فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان یزد اعلام کرد: در سال جاری در استان یزد شاهد سه مورد آتشسوزی بودیم. دو فقره از این آتش سوزی ها در شهرستان بهاباد رخ داد و 6.1 هکتار از مراتع طبیعی را از بین برد.یک فقره آتش سوزی نیز در شهرستان بافق رخ داد. البته هیچ کدام از این حریق ها عمدی نبوده است.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه