اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

هشدار کارشناس محیط‌زیست به آتش‌سوزی مراتع در قم/ گردشگران مهم‌ترین عامل آتش‌سوزی مراتع قم

هشدار کارشناس محیط‌زیست به آتش‌سوزی مراتع در قم/ گردشگران مهم‌ترین عامل آتش‌سوزی مراتع قم
جعفری کارشناس محیط‌زیست با اشاره به اینکه گردشگران عامل صلی آتش‌سوزی در مراتع قم هستند گفت: وضعیت استان قم با توجه به اینکه در انتهای حوزه آبخیزداری قرار دارد هر نوع از بین رفتن طبیعت با هر وسعتی بسیار مضر و هشداردهنده است
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عباس جعفری  با اشاره به آتش سوزی های یک‌ساله گذشته در مراتع قم در گفتگو با خبرنگار قم فردا، ،اظهار داشت: با توجه به اینکه قم در انتهای حوزه آبخیزداری قرار دارد هر نوع از بین رفتن طبیعت با هر وسعتی بسیار مضر و هشدار دهنده است در واقع قم یک اکوسیستم بسیار شکننده دارد که اثرات آن را در این چند سال اخیر هم مشاهده کردیم.

وی افزود: ریزگردها، پیشروی بیابان، نشست زمین، شور شدن منابع آب زیر زمینی نشان دهنده این است که استان قم از لحاظ اکولوژیکی در شرایط بحرانی قرار دارد و آستانه های تحمل زیست محیطی استان کم شده است.

عمده آتش سوزی مراتع در قم عامل انسانی دارد

کارشناس محیط زیست بیان کرد: قم دارای پوشش گیاهی کمی است و آتش سوزی هایی که به خاطر بی‌دقتی گردشگران رخ می دهد برای این بخش بسیار خطرناک است بررسی های میدانی نشان می دهد که عمده آتش سوزی مراتع در قم عامل انسانی دارد آتش سوزی ها عمدتاً در کنار جاده ها و در روزهای تعطیل صورت گرفته است.

جعفری عنوان کرد: پلنگ دره یکی از مهم‌ترین مناطق حفاظت شده استان قم است که متأسفانه امسال در آتش سوزی که در این منطقه رخ داد بین 15 تا 20 هکتار از مراتع پلنگ دره در آتش سوخت همچنین در قاهان، سنجگان، زواریان، جعفریه و یکه باغ گزارش هایی از آتش سوزی اعلام شده است.

این فعال محیط زیست گفت: عمده آتش سوزی ها در بخش جعفریه و خلجستان قم رخ داده است یکی ازمهمترین نواقصی که در استان قم در این زمینه وجود دارد بحث نیروی انسانی و تجهیزات است البته تجهیزات تا حدودی تأمین شده اما کامل نیست تا حدودی بومیان محلی نیز سازمان‌دهی شده و آموزش دیده اند اما این کافی نیست.

خطر از بین رفتن تنوع زیستی مراتع قم

وی عنوان کرد: آتش سوزی در مراتع حساسی استانی مانند قم که در انتهای حوزه آبخیزداری قرار دارد و اکوسیستم شکننده ای دارد با توجه به تکرار وقوع آن،  یکی از عواملی است که تنوع زیستی ساختار و عملکرد جوامع گیاهی و حیاط وحش منطقه را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد.

جعفری خاطرنشان کرد: فرسایش خاک افزایش روان آب های سطحی تخریب زیستگاه های حیات وحش از بین رفتن گونه های در معرض انقراض از جمله بحران های در آینده ای است که باید جدی گرفته شود.

کارشناس محیط زیست افزود: با توجه به بارندگی هایی اخیری که در استان قم رخ داد ریزگردها و گردو غبار کاهش پیدا کرده است اما اگر آتش سوزی ها کنترل نشود ممکن است آسیب های بیشتری به اکوسیستم منطقه وارد شود اکوسیستم های مرتعی بعد از یک آتش سوزی به سرعت برای احیای مجدد خود اقدام می کنند اما با توجه به خسارات اکولوژیکی شدیدی که در سالیان گذشته به قم وارد شده این مهم بسیار طولانی و با اختلاط جدی مواجه خواهد شد.

جعفری بیان کرد: متأسفانه گردشگران آموزش ندیده اند و تعهد اخلاقی لازم در برخورد با محیط زیست را ندارند که باعث آسیب به محیط زیست می شوند حتی بررسی های میدانی نشان می دهد برخی از گردشگران از ایجاد آتش سوزی در محیط زیست لذت می برند و آن را مانند تفریح می دانند.

وی اظهار کرد: باید فعالیت های خبری و رسانه ای جهت بالا بردن اطلاعات مردم در خصوص حفظ طبیعت و محیط زیست در استان قم انجام شود.



انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, قم فردا، , قم فردا, قم فردا, ،, ،,
,
,
,
, عمده آتش سوزی مراتع در قم عامل انسانی دارد,
,
,
,
,
,
,
,
, خطر از بین رفتن تنوع زیستی مراتع قم,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه