logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

وانگ یی در گفت‌وگو با ظریف:

آمریکا حقی برای توسل به سازوکارهای پیش بینی شده در برجام را ندارد

آمریکا حقی برای توسل به سازوکارهای پیش بینی شده در برجام را ندارد
وزیر خارجه چین در گفت‌وگوی ویدئویی با ظریف ضمن مخالفت پکن با تغییر مفاد برجام و قطعنامه ۲۲۳۱، تصریح کرد: آمریکا حقی برای توسل به سازوکارهای پیش بینی شده در برجام را ندارد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  محمدجواد ظریف و وانگ یی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین امروز (چهارشنبه) به صورت ویدئو کنفرانس گفت‌وگو کردند.

در این گفت‌وگو سید عباس عراقچی معاون سیاسی و غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه ایران نیز حضور داشتند.

در این گفتگوی ویدئو کنفرانسی، ظریف با تحسین عملکرد موفقیت آمیز چین در مبارزه با کرونا، حمایت متقابل دو ملت در این زمینه را فرصتی نوین برای نمایش همدلی برشمرد و از کمک‌های دولت و ملت چین در این زمینه قدردانی کرد.

وزیر امور خارجه چین هم از ابراز همدردی و کمک‌های ایران به مردم چین در مبارزه با ویروس کرونا تشکر کرد.

*ظریف: تسهیلات ویژه‌ای برای سفر بازرگانان دو کشور در شرایط کرونایی فراهم شود

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به روابط جامع راهبردی دو کشور ، ابراز امیدواری کرد سند همکاری‌های جامع به زودی به امضای طرفین برسد.

وی با تاکید بر اهمیت توسعه روابط تجاری، پیشنهاد کرد تسهیلات ویژه‌ای برای سفر بازرگانان دو کشور در شرایط کرونایی فراهم شود.

ظریف همچنین با محکوم کردن دخالت آمریکا‌ و برخی کشورهای غربی در امور داخلی چین، این رویکرد را موجب تضعیف ثبات بین‌المللی خواند.

وزرای امور خارجه دو کشور در این دیدار از یکجانبه گرایی قلدرمآبانه آمریکا انتقاد کرده و حمایت قاطع خود را از چندجانبه گرایی و اصول حقوق بین‌الملل اعلام کردند.

*چین با هرگونه تلاش برای تغییر مفاد برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مخالف است

وزیر خارجه چین با استقبال از پیشنهادات در زمینه توسعه و تسهیل روابط تجاری اظهار داشت: این پیشنهادات و به ویژه تسهیل متقابل سفر تجار به سرعت مورد بررسی قرار می‌گیرد‌.

وانگ یی با تاکید بر حمایت قاطع چین از برجام و با اشاره به نامه اخیر خود به رئیس شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل متحد اظهار داشت :چین با هرگونه تلاش برای تغییر مفاد برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مخالف است و آمریکا پس از خروج از برجام حقی برای توسل به سازوکارهای پیش بینی شده در این رابطه را ندارد.

ظریف پس از این گفت‌وگو در توئیتی به زبان چینی (+) در این باره نوشت که با همتای چینی خود درباره حمایت از برجام، چندجانبه‌گرایی و حقوق بین‌الملل گفت‌وگو کرده است.
گفتنی است چین به همراه روسیه به قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی در نشست روز جمعه ۳۰ خرداد ماه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رای منفی دادند. سه کشور اروپایی عضو برجام (آلمان، انگلیس و فرانسه) پیش نویس قطعنامه‌ای ضد ایرانی را به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کردند که این قطعنامه روز جمعه ۳۰ خرداد ماه با ۲۵ رای مثبت، هفت رای ممتنع، یک غایب و دو رای منفی به تصویب رسید.

نمایندگی چین در دفتر سازمان ملل در وین پس از صدور این قطعنامه از آن ابراز تاسف کرد و نسبت به تاثیر چنین اقدامی بر برجام هشدار داد.

در این قطعنامه از ایران خواسته شده است به تعهدات خود در چارچوب ان.پی.تی و پروتکل الحاقی کاملا پایبند باشد.

«رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی نیز روز (جمعه) بعد از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام، گفت این سازمان به فشار بر ایران برای گرفتن پاسخ درباره مکان‌های مورد نظر ادامه می‌دهد.

لازم به ذکر است، وانگ یی وزیر خارجه چین اخیرا نامه‌ای به اعضای شورای امنیت و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نوشت. وانگ یی در این نامه که به تاریخ هفتم ژوئن نوشته شده، تصریح کرد: «ایالات متحده بعد از کنار کشیدن، دیگر عضوی از برنامه جامع اقدام مشترک (توافق هسته‌ای) نیست و هیچ حقی برای درخواست از شورای امنیت جهت فعالسازی [مکانیسم] بازگشت [تحریم‌ها] ندارد».(بیشتر بخوانید)

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز گذشته (سه‌شنبه) نیز به صورت ویدئو کنفرانس با یوسف بن علوی وزیر مشاور در امور خارجی عمان گفت‌وگو کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در هفته‌ای که گذشته به ترکیه و روسیه نیز سفر و با همتایان خود دیدار و گفت‌وگو کرده بود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه