logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چابهار:

عدم تزریق واکسن "هاری"؛ معضلی برای سلامتی شهروندان/ بیماری‌های قابل انتقال به انسان 60 درصد منشا حیوانی دارند

عدم تزریق واکسن "هاری"؛ معضلی برای سلامتی شهروندان/ بیماری‌های قابل انتقال به انسان 60 درصد منشا حیوانی دارند
مهدی میرادی گفت: حدود ۶٠ درصد بیماری‌های عفونی که به انسان‌ها منتقل می‌شوند، منشأ حیوانی دارند و عدم ترزیق واکسن "هاری" به ویژه سگ های اهلی و خانگی معظلی برای سلامتی شهروندان چابهاری است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی میرادی؛ مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چابهار در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به بیماری های زئونوز بیان کرد: حدود ۶٠ درصد بیماری‌های عفونی که به انسان‌ها منتقل می‌شوند، منشأ حیوانی داشته و زئونوز بوده و از سوی دیگر، ٧۵ درصد بیماری‌های عفونی نوپدید نیز از نوع زئونوز محسوب می‌شوند.

وی افزود: بیماریهای "زئونوز" اغلب با علائم مشخصی ظهور میکنند که نیاز است افراد بلافاصله پس از مشاهده علائم با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی نسبت به درمان موثر و قطعی آن و برای جلوگیری از بروز خطرات احتمالی و جبران ناپذیر که میتواند منجر به فوت شخص نیز شود، اقدام کند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چابهار با اشاره به شیوه های انتقال این بیماری ها بین انسان و حیوان تصریح کرد: برخی از عوامل بیماری های مشترک به صورت مستقیم در اثر تماس با حیوان یا مصرف گوشت، شیر و سایر فرآورده های دامی آلوده، به انسان منتقل و برخی دیگر توسط ناقلان بی مهره مانند "کنه" و پشه منتقل می شوند.

وی با اشاره به راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری های منتقله بین انسان و حیوان گفت: بیماری کشنده "هاری" از طریق گزش و بزاق حیوانات هار به انسان منتقل می شود، پس لازم است در برخورد با حیوانات وحشی مهاجم و دارای علائم بیماری، مراقب گاز گرفتگی باشیم.

میرادی ادامه داد: یکی دیگر از این بیماریها، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می باشد که یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده در انسان است که بیشتر از طریق گزش کنه ناقل بیماری و یا تماس با خون یا ترشحات لاشه دام آلوده منتقل می‌شود.

وی افزود: دام آلوده به ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هیچ علامت خاصی ندارد، از این رو ضروری است که ذبح دام‌ها در کشتارگاه‌های مجاز انجام شده و لاشه دام زمان لازم را در سردخانه برای غیر فعال شدن عامل احتمالی بیماری طی کند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چابهار خاطرنشان کرد: در شهرستان چابهار اغلب گزارش ها مربوط به گزش حیوانات مختلف به ویژه سگ های اهلی و خانگی است، که نسبت به تزریق واکسن "هاری" که یک بیماری ۱۰۰ درصد کشنده محسوب میشود، اقدامی انجام نداده اند، که این امر موجب به تهدیدی برای سلامت  شهروندان به ویژه گروه های در خطر شامل محصلین و دانش آموزان و زنان خانه دار می شود.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه