logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

رئیس گروه تبلیغات اداره کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان عنوان کرد؛

ولایتمداری ساکنان دیار رستم آغازگر سلسله خونخواهی سیدالشهدا(ع)/ پیشنهاد ثبت "روز سیستان" در تقویم ملی

ولایتمداری ساکنان دیار رستم آغازگر سلسله خونخواهی سیدالشهدا(ع)/ پیشنهاد ثبت "روز سیستان" در تقویم ملی
محمدعلی ابراهیمی گفت: قیام مردان سیستان در دفاع از سیدالشهدا(ع) که نخستین قیام در این زمینه بوده، افتخاری بی نظیر در جهان اسلام محسوب می شود و به عنوان "روز سیستان" پیشنهاد شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدعلی ابراهیمی، رئیس گروه تبلیغات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: در سال 1387 آقای دوانی کارشناس تاریخ اسلام پیشنهاد داد 25 محرم الحرام به عنوان روز سیستان در تقویم ملی ایران ثبت شود.

وی گفت: اما به صورت رسمی از طریق اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان سال گذشته پیشنهاد ثبت روز سیستان در تقویم ملی ارائه شد.

به گفته این مقام مسئول، سال گذشته اولین اجتماع پاسداشت قیام مردم سیستان به خونخواهی امام حسین (ع) در این خطه برگزار شد و امسال نیز با رعایت پروتکل های بهداشتی دومین اجتماع برگزار می شود.

رئیس گروه تبلیغات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان  گفت: یادآوری این وقایع به ویژه قیام مردان سیستان به خونخواهی واقعه کربلا و شهادت امام حسین(ع) و یارانش بود مصداق بارز احیا شعائر دین و الگو برای آیندگان است.

ابراهیمی تصریح کرد: ازاین رو موضوع قیام مردان سیستان در دفاع از سیدالشهدا(ع) که افتخاری بی نظیر در جهان اسلام محسوب می شود به عنوان "روز سیستان" پیشنهاد شده است که با عقبه ولایی مردم سیستان هم مطابقت دارد.

 وی گفت: برای ثبت روزی به نام یک منطقه باید نگاهی به تاریخ آن خطه و انتخاب یکی از عملکردهای روشن مردان آن دیار به عنوان نماد افتخارشان مدنظر قرار گیرد.

ابراهیمی ادامه داد: مردم سیستان با وجود بعد مسافت از مرکز جهان اسلام، عدم حضور ائمه (ع) در این منطقه و وجود تبلیغات منفی علیه اهل بیت علیهم السلام مصداق روشن بصیرت و صبر بودند و در مقاطع حساس، بیرق حمایت از خاندان عصمت و طهارت را بر دوش کشیدند و جلوه های بینظیر یا کم نظیری از ارادت خود به یادگار گذاشتند.

ابراهیمی گفت: کتاب تاریخ سیستان ابتدای اعتراض مردم این دیار به بنی امیه را وقت رسیدن خبر شهادت سیدالشهدا(ع) و اسارت خاندان اهل بیت به مردم سیستان بیان کرده است و در ادامه قیام هایی در سیستان علیه بنی امیه صورت گرفت و با رسیدن این خبر اعتراضات علیه حاکمیت شروع شد.

این کارشناس مردم شناسی تصریح کرد: در زمینه شروع قیام ها علیه حاکمیت و عزل حاکم سیستان کتاب تاریخ سیستان به پاره ای شورش اشاره کرده، یعنی چندین قیام به تعدد مکانی و زمانی درسیستان صورت گرفت که منجر به عزل عباد از حاکمیت سیستان شد.

به گفته این مقام مسئول، قیامها موجب شد که در سال 11 هجری حاکمیت برای فرونشاندن اعتراضات، حاکم سیستان را از این منطقه عزل کند.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه