گل به خودی فدراسیون با تعریف وارونه «استقلال»؛

قدرت‌طلبی فدراسیون فوتبال مقابل کمیته ملی المپیک؛ خروج از زیر پرچم پنج حلقه‌ای/ تعلیق کمیته از مجمع فوتبال به بهانه تعلیق!

قدرت‌طلبی فدراسیون فوتبال مقابل کمیته ملی المپیک؛ خروج از زیر پرچم پنج حلقه‌ای/ تعلیق کمیته از مجمع فوتبال به بهانه تعلیق!
کمیته ملی المپیک به‌عنوان یک نهاد غیردولتی و مستقل که سابقاً در مجمع فدراسیون فوتبال حق عضویت داشت، حالا خیلی بی‌سروصدا از دایره تصمیم‌گیری فدراسیون فوتبال حذف شده است.
[

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجمع عمومی فدراسیون فوتبال که ۸ آذرماه به منظور تصویب اساسنامه جدید این فدراسیون برگزار شد، با آرای اکثریت قریب به اتفاق اعضا رای به تصویب اساسنامه‌ای داد که مسئولان فدراسیون مدعی بودند بر اساس دستورات و متر و معیار های فدراسیون جهانی فوتبال به رشته تحریر در آمده.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

البته که این اساسنامه جدید هنوز نتوانسته تأییدیه‌های لازمه را از مجلس شورای اسلامی و دولت دریافت کند و قرار هم هست تا انتخابات ۱۰ اسفندماه بر اساس همان اساسنامه قبلی برگزار شود، اما یک نکته بزرگ در این اساسنامه جدید مغفول باقی مانده که نگرانی‌های زیادی را برای فوتبال ایران، به خصوص مسائل مربوط به تیم‌های پایه و شفافیت در ساختار اداری مجمع و هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال ایجاد کرده است.

,

مهم‌ترین مشکل فیفا با فدراسیون فوتبال ایران، حضور وزیر ورزش و جوانان به‌عنوان یک عضو دولتی و سیاسی در ساختار مجمع فدراسیون بود که این موضوع در اساسنامه جدید با یک گریز تقریباً حل شده و تغییر جایگاه وزارت ورزش و جوانان با ۲ عضویت افتخاری و بدون حق رای، فعلاً جلوی تعلیق فدراسیون فوتبال ایران را گرفته است.

,

, ,

نکته مغفول؛ حذف کمیته ملی المپیک از مجمع فدراسیون فوتبال!

, نکته مغفول؛ حذف کمیته ملی المپیک از مجمع فدراسیون فوتبال!, نکته مغفول؛ حذف کمیته ملی المپیک از مجمع فدراسیون فوتبال!,

اما یک موضوع مهم که در این اساسنامه تغییر کرده و کسی هم درباره آن صحبتی مطرح نمی‌کند، مسئله حذف کمیته ملی المپیک از ساختار اداری و اجرایی فدراسیون فوتبال ایران است. کمیته ملی المپیک به‌عنوان یک نهاد غیردولتی و مستقل که سابقاً در مجمع فدراسیون فوتبال حق عضویت داشت، حالا خیلی بی‌سروصدا از دایره تصمیم‌گیری فدراسیون فوتبال حذف شده تا شائبه‌های بیشتری پیرامون این مسئله شکل بگیرد.

,

تقریبا در تمامی کشورها و حتی در تمام فدراسیون‌های ورزشی کشورمان، کمیته ملی المپیک حق عضویت در مجمع فدراسیون‌ها را دارد و در بسیاری از کشورها نیز رئیس یا نماینده کمیته ملی المپیک نقش ریاست مجمع (عمومی – انتخاباتی) را ایفا می‌کند. این حق مسلم و قانونی کمیته اما در اساسنامه جدیدی که فدراسیونی‌ها می‌گویند مطابق با معیارهای فیفاست، از کمیته ملی المپیک ایران سلب شده تا صدای اعتراض سیدرضا صالحی امیری بلند شود.

,

رئیس کمیته ملی المپیک در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن فارسی آکادمی ملی المپیک برگزار شد، اعتراض خود را به مقوله حذف کمیته ملی المپیک از عضویت در مجمع فدراسیون فوتبال اعلام کرد و اظهار داشت: به نظرم در این مورد که کمیته ملی المپیک از اساسنامه حذف شده‌است، عامدانه و از روی بی‌تدبیری بوده؛ از این رو نامه‌ای اعتراضی به جانی اینفانتینو نوشتم و منتظر پاسخ او هستم.

,

, ,

اهمال‌کاری فدراسیون فوتبال در حذف عامدانه کمیته ملی المپیک

, اهمال‌کاری فدراسیون فوتبال در حذف عامدانه کمیته ملی المپیک,

کیکاووس سعیدی، دبیرکل کمیته ملی المپیک نیز در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا درباره حذف این نهاد از مجمع فدراسیون فوتبال عنوان کرد: علی‌رغم پیگیری‌های ما هیچ پاسخ مناسبی از سمت فدراسیون فوتبال مبنی بر علت حذف کمیته ملی المپیک در اساسنامه جدید دریافت نشد. انتظار می‌رفت که مانند گذشته کمیته ملی المپیک هم عضو این مجمع باشد اما حذف این نهاد مایه تاسف است.

, کیکاووس سعیدی، دبیرکل کمیته ملی المپیک نیز در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا درباره حذف این نهاد از مجمع فدراسیون فوتبال عنوان کرد: علی‌رغم پیگیری‌های ما هیچ پاسخ مناسبی از سمت فدراسیون فوتبال مبنی بر علت حذف کمیته ملی المپیک در اساسنامه جدید دریافت نشد. انتظار می‌رفت که مانند گذشته کمیته ملی المپیک هم عضو این مجمع باشد اما حذف این نهاد مایه تاسف است., شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

دبیرکل کمیته ملی المپیک در مورد نقش این نهاد در ساختار مجامع فدراسیون‌های ورزشی گفت: کمیته ملی المپیک در ۵۱ فدراسیون عضویت مجمع و حق رای را برعهده دارد و به‌لحاظ اساسنامه‌ها نقش نظارت و انطباق موارد تصویبی با مفاد قوانین بین‌المللی ورزش و IOC را دارد. این‌که فدراسیون فوتبال در اساسنامه جدیدش از حضور کمیته ملی المپیک به‌عنوان یکی از اعضای مجمع چشم‌پوشی کرد، موضوعی است که دیگر باید از طریق نهادهای بین‌المللی پیگیری شود.

, دبیرکل کمیته ملی المپیک در مورد نقش این نهاد در ساختار مجامع فدراسیون‌های ورزشی گفت: کمیته ملی المپیک در ۵۱ فدراسیون عضویت مجمع و حق رای را برعهده دارد و به‌لحاظ اساسنامه‌ها نقش نظارت و انطباق موارد تصویبی با مفاد قوانین بین‌المللی ورزش و IOC را دارد. این‌که فدراسیون فوتبال در اساسنامه جدیدش از حضور کمیته ملی المپیک به‌عنوان یکی از اعضای مجمع چشم‌پوشی کرد، موضوعی است که دیگر باید از طریق نهادهای بین‌المللی پیگیری شود., IOC,

بدیهی است که فیفا با عضویت یک نهاد وابسته به حاکمیت سیاسی در ساختار مجمع فدراسیون‌های تابعه‌اش مخالفت می‌کند و از این رو شکی در چرایی حذف وزیر ورزش و جوانان از مجمع فدراسیون فوتبال نیست، اما در تشریح علت حذف کمیته ملی المپیک که لزوماً با درخواست فدراسیون جهانی فوتبال هم نبوده تشکیک و ابهامات بسیاری وجود دارد.

,

, ,

کمیته ملی المپیک ایران به‌عنوان یک نهاد کاملاً مستقل از دولت و حاکمیت که رئیس آن با تصمیم مجمع و با اکثریت آرای انتخاباتی مشخص می‌شود، همیشه در ساختار فدراسیون‌های المپیکی و حتی غیرالمپیکی حضور داشته و حق رای نیز از ملزومات جدانشدنی این نهاد در مجامع بوده است.

,

فدراسیونی‌ها جوابِ کمیته ملی المپیک را هم نمی‌دهند!

, فدراسیونی‌ها جوابِ کمیته ملی المپیک را هم نمی‌دهند!, فدراسیونی‌ها جوابِ کمیته ملی المپیک را هم نمی‌دهند!,

کیکاووس سعیدی در این باره نیز به خبرگزاری دانا گفت: وزارت ورزش و جوانان متولی فدراسیون‌هاست که مسئولیت مجامع را نیز برعهده دارد اما این تفکر صحیحی نیست که بگویند کمیته ملی المپیک به‌علت دولتی بودن از اساسنامه فدراسیون فوتبال حذف شده! کمیته ملی المپیک ایران طبق تعریف اساسنامه‌اش یک نهاد عمومی غیردولتی است و این حذف نشان از بی‌توجهی و بی‌دقتی اعضای هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال دارد. به شخصه این اهمال‌کاری را پیگیری و بررسی کردم اما چون اعضای فدراسیون فوتبال پاسخ‌مان را ندادند، آقای صالحی امیری مکاتبات خود را با رئیس فیفا آغاز کرد تا علت این ماجرا را دریافت کند.

, کیکاووس سعیدی در این باره نیز به خبرگزاری دانا گفت: وزارت ورزش و جوانان متولی فدراسیون‌هاست که مسئولیت مجامع را نیز برعهده دارد اما این تفکر صحیحی نیست که بگویند کمیته ملی المپیک به‌علت دولتی بودن از اساسنامه فدراسیون فوتبال حذف شده! کمیته ملی المپیک ایران طبق تعریف اساسنامه‌اش یک نهاد عمومی غیردولتی است و این حذف نشان از بی‌توجهی و بی‌دقتی اعضای هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال دارد. به شخصه این اهمال‌کاری را پیگیری و بررسی کردم اما چون اعضای فدراسیون فوتبال پاسخ‌مان را ندادند، آقای صالحی امیری مکاتبات خود را با رئیس فیفا آغاز کرد تا علت این ماجرا را دریافت کند., ,

, ,

کمیته ملی المپیک بی‌خبر از سرمربی تیم فوتبال المپیک!

, کمیته ملی المپیک بی‌خبر از سرمربی تیم فوتبال المپیک!, کمیته ملی المپیک بی‌خبر از سرمربی تیم فوتبال المپیک!,

با این که تیم فوتبال زیر ۲۳ سال ایران که از آن به‌عنوان تیم فوتبال امید یاد می‌شود یکی از تیم‌های المپیکی ورزش کشور است، مدیریتش اکنون از ید رئیس کمیته ملی المپیک خارج شده تا سرنوشتی مبهم در انتظار تیم فوتبال المپیک ایران باشد.

,

این موضوع زمانی حساس‌تر می‌شود که سیدرضا صالحی امیری در یکی از نشست‌های خبری آنلاین خود با اهالی مطبوعات به موضوع ابقای حمید استیلی در پست سرمربی‌گری تیم فوتبال امید ایران اشاره کرده بود و با اظهار بی‌اطلاعی از این قضیه، بیان کرد: من به عنوان رئیس کمیته ملی المپیک هیچ اطلاعی از این تصمیم ندارم و مسئولان فدراسیون فوتبال هم در این خصوص به ما چیزی نگفته‌اند. هیچ گونه هماهنگی، مذاکره و حتی صحبتی درباره تیم امید نشده.

,

دبیرکل کمیته ملی المپیک هم با تایید این موضوع به خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا تاکید کرد: کمیته ملی المپیک حتی در جریان تعیین و تغییرات سرمربی تیم فوتبال امید ایران نیز قرار نگرفته و این اقدامات تماماً از سوی فدراسیون فوتبال و بدون هماهنگی با کمیته بوده است.

, دبیرکل کمیته ملی المپیک هم با تایید این موضوع به خبرنگار ورزشی , شبکه اطلاع رسانی راه دانا , شبکه اطلاع رسانی راه دانا, تاکید کرد: کمیته ملی المپیک حتی در جریان تعیین و تغییرات سرمربی تیم فوتبال امید ایران نیز قرار نگرفته و این اقدامات تماماً از سوی فدراسیون فوتبال و بدون هماهنگی با کمیته بوده است.,

, , ,

از این اقدام مسئولان فدراسیون فوتبال در جهت حذف کمیته ملی المپیک از اساسنامه خود و همچنین ابقاها و تغییرهای خلق‌الساعه سرمربی تیم امید می‌توان برداشت کرد که روابط بین ساختمان‌های خیابان سئول و شیخ‌بهایی با رفتار خودسرانه و خارج از عرف و معیار سران فدراسیون فوتبال تیره و تار شده و دود این مسئله هم با بی‌تدبیری و رفتارهای عامدانه به چشم تیم فوتبال امیدی می‌رود که حسرت المپیکی شدنش تا سال ۲۰۲۴ به ۴۸ سال خواهد رسید.

,

انتهای پیام/
میعاد نیکخوی سلیمی

,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه