رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی پاسخ داد؛
علت گرانی خیار
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی علت گرانی خیار را سرمازدگی جالیزهای خیار در جیرفت کرمان عنوان کرد و همچنین خبر داد که از دو هفته آینده تولید به روال عادی باز می گردد و قیمت ها نیز کاهش می یابد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید رضا نورانی در پاسخ به این سوال که چرا خیار در روزهای اخیر با افزایش قیمت چشمگیری مواجه شده است، گفت: علت کمبود خیار در سه هفته گذشته و سیر صعودی قیمت آن در بازار سرما و طوفان شدید در منطقه جیرفت کرمان است که به جالیزها و گلخانه های خیار آسیب وارد کرده و بوته های خیار با سرمازدگی مواجه شده اند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
وی ادامه داد: معمولا در زمستان جیرفت کرمان مرکز تولید خیاربوته ای، جالیزی و گلخانه ای است که سرما باعث کاهش تولید شد.
,
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی اضافه کرد: در دو هفته آینده شرایط تولید به روال عادی باز می گردد و قیمت خیار نیز کاهش می یابد. همچنین خیار گلخانه های ورامین نیز وارد بازار خواهند شد.
,
وی در پاسخ به این سوال که برخی صادرات را علت افزایش قیمتها می دانند و آیا صادرات در افزایش قیمت خیار تاثیر گذاشته است یا خیر؟ گفت: تنها یک نوع خیار خاصی که مصرف داخلی ندارد صادر می شود. از طرفی صادرات آنقدر مویرگی است که هیچ تاثیری در بازار داخلی ندارد.
,
نورانی در ادامه گفت: گوجه فرنگی محصولی است که بیشتر از خیار صادر می شود اما می بینیم که قیمت آن در بازار به شدت کاهش یافته است، زیرا تولید آن انبوه و قیمت آن سیر نزولی به خود گرفته است. در حال حاضر نیز در میادین عمده فروشی قیمت گوجه فرنگی گلخانه تا ۴۰۰۰تومان و بوته ای ۲۰۰۰تا ۲۵۰۰تومان فروخته می شود. که این قیمت ها با هزینه سنگین تولید برای تولیدکنندگان ضرر است.
,
وی در پایان اضافه کرد: تا محصولی گران می شود نباید پای صادرات را وسط کشید. وقتی در بازار کاهش تولید داشته باشیم قیمت ها صعودی می شود.
,
حدود دو هفته ای می شود که برخی از انواع سبزی و صیفی در بازار با افزایش قیمت مواجه شده اند و در این اقلام خیار بیشترین میزان افزایش را داشته است؛ به طوری که در روزهای اخیر قیمت هرکیلو خیار به ۲۰هزارتومان هم رسیده است.
,
انتهای پیام
]
ارسال دیدگاه