گزارشی از قدیمیترین پژوهشکده تحقیقاتی جنوب شرق کشور؛
علاقهمندی کشورها برای پژوهش مشترک با پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی کرمان/ پنج گیاه اصلاح شده به تولید انبوه رسید
قاسم محمدی نژاد گفت: پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی دانشگاه شهید باهنر کرمان توانست اولین رقم زیره اصلاح شده کشور را تولید و برای کشت انبوه به کشاورزان معرفی کند و دو نوع ارزن مرواریدی به عنوان جایگزین ذرت با همکاری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران و دو نمونه گلرنگ دانه روغنی نیز برای تولید انبوه معرفی کرده است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ قاسم محمدی نژاد در گفتگو با راه آرمان؛ گفت: دانشگاه شهید باهنر کرمان دارای پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی است که این پژوهشکده بزرگترین پژوهشکده عرضه محور کشاورزی کشور در بین دانشگاه ها و قدیمی ترین پژوهشکده تحقیقاتی جنوب شرق کشور است که در سال ۱۳۶۹ تأسیس شده است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, راه آرمان,رئیس پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی عنوان کرد: این پژوهشکده دارای ردیف بودجه مستقل است و خوشبختانه این بودجه تحقیقاتی می تواند کمک خوبی برای محققین جنوب شرق کشور باشد؛ بنابراین یکی از مأموریت های کلیدی این پژوهشکده، مطالعه در زمینه چالش های کشاورزان، از جمله کم آبی و شوری منابع آب و خاک و توصیه به کشت جایگزین است.
,استاد تمام ژنتیک و بهنژادی گیاهی دانشگاه شهید باهنر تصریح کرد: خوشبختانه کرمان و پژوهشکده دانشگاه شهید باهنر کرمان قطب علمی کشور شده است و ما نیز در این حوزه به طور خاص طرح های مشترکی را با آلمان و هند آغاز کرده ایم و هم اکنون نیز با چین طرح هایی را در خصوص چند گیاه مقاوم به کم آبی و شوری ایجاد کرده ایم که اخیرا چند قلم از آنها مورد تأیید وزارت کشاورزی برای تولید انبوه قرار گرفته است.
,مدیر قطب علمی گیاهان متحمل به کم آبی و شوری با اشاره به اینکه برنامه های آموزشی و پژوهشی مناسب و گسترده ای خواهیم داشت، عنوان کرد: توانسته ایم آزمایشگاه های گسترده و مجهزی را ایجاد کنیم و همچنین گلخانه های مجهزی را امسال احداث کرده ایم؛ چرا که مرجع و قطب علمی کشور هستیم که دستاوردهای خوبی داشته ایم و توانسته ایم به محصول دست پیدا کنیم و خوشبختانه آنچه که انجام داده ایم، رضایت بخش بوده است.
,وی افزود: دانشگاه شهید باهنر کرمان با دارا بودن این قطب علمی و ظرفیت های بالقوه در حوزه ملی و بین المللی و تعاملات گسترده با وزارت جهاد کشاورزی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توانسته است به این دستاوردهای علمی در پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی دانشگاه شهید باهنر دست پیدا کند.
,محمدی نژاد بیان کرد: این پژوهشکده توانست اولین رقم زیره اصلاح شده کشور را تولید و برای کشت انبوه به کشاورزان معرفی کند و دو نوع ارزن مرواریدی به عنوان جایگزین ذرت با همکاری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران و دو نمونه گلرنگ دانه روغنی نیز برای تولید انبوه معرفی کرده است.
,رئیس پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی با تأکید بر اینکه در حوزه توسعه ارگانیک به شدت نیاز داریم که این مقوله تقویت و استاندارد سازی شود، عنوان کرد: در این عرصه تلاش های خاصی در این پژوهشکده صورت گرفته است.
,استاد تمام ژنتیک و بهنژادی گیاهی دانشگاه شهید باهنر ادامه داد: در زمینه کانون های بحران فرسایش، به منظور بهبود معیشت کشاورزان پروژه هایی را انجام داده ایم که محصولات این پروژه ها به دست کشاورز رسیده است و البته به صورت خاص در منطقه جازموریان شروع به کار کرده ایم.
,مدیر قطبی علمی گیاهان متحمل به کم آبی و شوری تأکید کرد: چندین سال پیاپی از لحاظ دستاوردهای پژوهشی رتبه برتر کشور را کسب کرده ایم و امسال نیز از لحاظ بین الملل رتبه دو کشور را به دست آورده ایم.
,وی در پایان خاطر نشان کرد: پژوهشگران این پژوهشکده به صورت جهادی و با نگاه صد در صد تخصصی، بومی و داخلی فعالیت می کنیم و توانسته ایم با این رویکرد به نیازهای کشاورزان، مردم و کشور پاسخ های خوبی و قابل توجهی را بدهیم؛ ما معتقدیم اگر رویکرد جهادی باشد، اعتماد کافی نیز وجود داشته باشد طبعا می توانیم نتیجه مطلوب را بگیریم.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه