رئیسگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علومپزشکی قزوین:
میزان مصرف فستفود قزوینیها بالاتر از آمار کشوری است
عطیه رزازی گفت: غذاهای فستفودی۲۰درصد از تغذیه مردم استان قزوین را تشکیل میدهد در حالی که این آمار در سطح کشور ۱۲درصد است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عطیه رزازی در گفتوگو با خبرنگار سلامت صبح قزوین؛ با اشاره به مشکلات تغذیهای در بانوان اظهار کرد: طبق آمار جمعآوری شده در مراکز جامع خدمات سلامت نشاندهنده شیوع بالای اضافه وزن و چاقی در خانمها نسبت به آقایان است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صبح قزوین,
وی افزود: فیزیولوژی بدن بانوان طوری تنظیم شده که درصد چربی بالاتری نسبت به آقایان دارد و نوع هورمونها و سوخت و ساز بدن آنها نیز به نحوی میباشد که اگر اصول تناسب اندام و متابولیسم صحیح را رعایت نکنند زودتر دچار چاقی و اضافه وزن میشوند.
رئیسگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علومپزشکی قزوین ادامه داد: زنان شیوه تغذیه یک خانواده را مدیریت میکنند، اگر خانمی نسبت به اصول تغذیهای، اطلاعات و آگاهی داشته باشد و آن را در سفره خانوار اعمال کند بدون شک به نفع خود و سایر اعضای خانواده است؛ بنابراین اگر میبینیم که بانوان در جامعه بیشتر دچار چاقی هستند میتوانیم پیشآگاهی داشته باشیم که این تغذیه نامناسب به سفره خانواده نیز منتقل میشود.
استفاده بیش از حد از نمک سبک نامناسب غذایی در خانوادهها است
رزازی تصریح کرد: خیلی اوقات خانمها برای اینکه بتوانند نظر اعضای خانواده را جلب کنند، غذا را با موادغذایی که خیلی نمیتواند سالم باشد مانند قند، نمک و روغن خوشمزه و دلپذیر میکنند که باعث میشود این سبک غذایی به مرور جزو الگوی غذایی خانواده قرار بگیرد که جز آسیب به بدن پیامد دیگری ندارد.
وی با بیان اینکه زنانمیتوانند تغذیهای را با اقتصادی که در خانواده وجود دارد همخوان کنند؛ تاکید کرد: متاسفانه امروز به دلیل شیوع کرونا و هزینه بالای موادغذایی، سفره غذایی دستخوش تغییرات زیادی شده است، به طوری که نمیتوان از این شرایط چشمپوشی کرد ولی باید زنان این مهارت را بیاموزند که لزوما انتخاب یک ماده غذایی سالم نیاز به وضعیت اقتصادی بالایی ندارد.
این مقام مسئول ادامه داد: شاید بتوان با ۵۰هزار تومان سس، نوشابه یا یک غذای نیمه آماده که انرژی بالایی دارد را تهیه کرد اما با همان مبلغ میتوان تخممرغ، شیر و لبنیات که غذای سالمتری است خریداری کرد؛ بنابراین برخورداری از سواد تغذیهای میتواند در مصرف غذای سالم به ما کمک کند.
غذاهای فستفودی۲۰درصد از تغذیه مردم استان قزوین را تشکیل میدهد
وی ابراز کرد: طبق آخرین آمارگیری که در سال ۱۳۹۵ انجام شده نیز شیوع چاقی و اضافه وزن در استان قزوین ۶۲ درصد بوده است؛ همچنین این بررسی نشان میدهد که غذاهای فستفودی۲۰درصد از تغذیه مردم استان قزوین را تشکیل میدهد در حالی که این آمار در سطح کشور ۱۲درصد است.
رزازی با اشاره به اینکه علاوه بر نداشتن یک برنامه غذایی سالم کم تحرکی هم میتواند یکی از عوامل افزایش وزن باشد، عنوان کرد: اگر به هر دلیلی نمیتوانیم تحرک داشته باشیم باید مصرف موادغذایی را کمتر کنیم؛ از طرفی مطالعات نشان داده است که تمایل به مصرف موادغذایی ناسالم در زمان بیکاری و هنگام تماشای تلوزیون بیشتر میشود؛ بنابراین بهتر است فعالیت فیزیکی بیشتری داشته باشیم.
این مقام مسئول گفت: طبق گروههای اصلی غذایی باید نان و غلات سبوسدار، مصرف ۵ واحد میوه و سبزی در طول روز، شیر، لبنیات، گوشت، تخممرغ، و سویا را در سبد مصرف خانوار قرار داد و موادغذایی متفرقه باید کمتر از همه و به مقدار کم مصرف شود.
وی درمورد تغذیه دانشآموزان بیان کرد: بعد از شیوع کرونا و ادامه آموزش به صورت مجازی، دانشآموزان با نشستن پای لپتاپ و گوشی کمتحرک شدهاند بنابراین خانوادهها میبایست میان وعدههای سالمی همچون کشمش، نخودچی و شیر برای آنها تامین کنند.
رزازی در پایان گفت: برای ارزیابی چاقی شاخصی به نام چاقی شکمی وجود دارد؛ یعنی ممکن است فرد از نظر وزن برای قد در یک محدوده مناسبی باشد ولی اگر دور شکم فرد از ۹۰ سانتیمتر بالاتر باشد نیز چاقی شکمی شناخته میشود که این نوع چاقی به علت تجمع چربی در ناحیه احشایی افراد با بیماریهای قلبی_عروقی و بیماری دیابت ارتباط نزدیکی دارد، بنابراین افراد باید نسبت به این مسئله حساسیت داشته باشند.
انتهای پیام/
وی افزود: فیزیولوژی بدن بانوان طوری تنظیم شده که درصد چربی بالاتری نسبت به آقایان دارد و نوع هورمونها و سوخت و ساز بدن آنها نیز به نحوی میباشد که اگر اصول تناسب اندام و متابولیسم صحیح را رعایت نکنند زودتر دچار چاقی و اضافه وزن میشوند.
رئیسگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علومپزشکی قزوین ادامه داد: زنان شیوه تغذیه یک خانواده را مدیریت میکنند، اگر خانمی نسبت به اصول تغذیهای، اطلاعات و آگاهی داشته باشد و آن را در سفره خانوار اعمال کند بدون شک به نفع خود و سایر اعضای خانواده است؛ بنابراین اگر میبینیم که بانوان در جامعه بیشتر دچار چاقی هستند میتوانیم پیشآگاهی داشته باشیم که این تغذیه نامناسب به سفره خانواده نیز منتقل میشود.
استفاده بیش از حد از نمک سبک نامناسب غذایی در خانوادهها است
رزازی تصریح کرد: خیلی اوقات خانمها برای اینکه بتوانند نظر اعضای خانواده را جلب کنند، غذا را با موادغذایی که خیلی نمیتواند سالم باشد مانند قند، نمک و روغن خوشمزه و دلپذیر میکنند که باعث میشود این سبک غذایی به مرور جزو الگوی غذایی خانواده قرار بگیرد که جز آسیب به بدن پیامد دیگری ندارد.
وی با بیان اینکه زنانمیتوانند تغذیهای را با اقتصادی که در خانواده وجود دارد همخوان کنند؛ تاکید کرد: متاسفانه امروز به دلیل شیوع کرونا و هزینه بالای موادغذایی، سفره غذایی دستخوش تغییرات زیادی شده است، به طوری که نمیتوان از این شرایط چشمپوشی کرد ولی باید زنان این مهارت را بیاموزند که لزوما انتخاب یک ماده غذایی سالم نیاز به وضعیت اقتصادی بالایی ندارد.
این مقام مسئول ادامه داد: شاید بتوان با ۵۰هزار تومان سس، نوشابه یا یک غذای نیمه آماده که انرژی بالایی دارد را تهیه کرد اما با همان مبلغ میتوان تخممرغ، شیر و لبنیات که غذای سالمتری است خریداری کرد؛ بنابراین برخورداری از سواد تغذیهای میتواند در مصرف غذای سالم به ما کمک کند.
غذاهای فستفودی۲۰درصد از تغذیه مردم استان قزوین را تشکیل میدهد
وی ابراز کرد: طبق آخرین آمارگیری که در سال ۱۳۹۵ انجام شده نیز شیوع چاقی و اضافه وزن در استان قزوین ۶۲ درصد بوده است؛ همچنین این بررسی نشان میدهد که غذاهای فستفودی۲۰درصد از تغذیه مردم استان قزوین را تشکیل میدهد در حالی که این آمار در سطح کشور ۱۲درصد است.
رزازی با اشاره به اینکه علاوه بر نداشتن یک برنامه غذایی سالم کم تحرکی هم میتواند یکی از عوامل افزایش وزن باشد، عنوان کرد: اگر به هر دلیلی نمیتوانیم تحرک داشته باشیم باید مصرف موادغذایی را کمتر کنیم؛ از طرفی مطالعات نشان داده است که تمایل به مصرف موادغذایی ناسالم در زمان بیکاری و هنگام تماشای تلوزیون بیشتر میشود؛ بنابراین بهتر است فعالیت فیزیکی بیشتری داشته باشیم.
این مقام مسئول گفت: طبق گروههای اصلی غذایی باید نان و غلات سبوسدار، مصرف ۵ واحد میوه و سبزی در طول روز، شیر، لبنیات، گوشت، تخممرغ، و سویا را در سبد مصرف خانوار قرار داد و موادغذایی متفرقه باید کمتر از همه و به مقدار کم مصرف شود.
وی درمورد تغذیه دانشآموزان بیان کرد: بعد از شیوع کرونا و ادامه آموزش به صورت مجازی، دانشآموزان با نشستن پای لپتاپ و گوشی کمتحرک شدهاند بنابراین خانوادهها میبایست میان وعدههای سالمی همچون کشمش، نخودچی و شیر برای آنها تامین کنند.
رزازی در پایان گفت: برای ارزیابی چاقی شاخصی به نام چاقی شکمی وجود دارد؛ یعنی ممکن است فرد از نظر وزن برای قد در یک محدوده مناسبی باشد ولی اگر دور شکم فرد از ۹۰ سانتیمتر بالاتر باشد نیز چاقی شکمی شناخته میشود که این نوع چاقی به علت تجمع چربی در ناحیه احشایی افراد با بیماریهای قلبی_عروقی و بیماری دیابت ارتباط نزدیکی دارد، بنابراین افراد باید نسبت به این مسئله حساسیت داشته باشند.
انتهای پیام/
وی افزود: فیزیولوژی بدن بانوان طوری تنظیم شده که درصد چربی بالاتری نسبت به آقایان دارد و نوع هورمونها و سوخت و ساز بدن آنها نیز به نحوی میباشد که اگر اصول تناسب اندام و متابولیسم صحیح را رعایت نکنند زودتر دچار چاقی و اضافه وزن میشوند.
,
رئیسگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علومپزشکی قزوین ادامه داد: زنان شیوه تغذیه یک خانواده را مدیریت میکنند، اگر خانمی نسبت به اصول تغذیهای، اطلاعات و آگاهی داشته باشد و آن را در سفره خانوار اعمال کند بدون شک به نفع خود و سایر اعضای خانواده است؛ بنابراین اگر میبینیم که بانوان در جامعه بیشتر دچار چاقی هستند میتوانیم پیشآگاهی داشته باشیم که این تغذیه نامناسب به سفره خانواده نیز منتقل میشود.
,
استفاده بیش از حد از نمک سبک نامناسب غذایی در خانوادهها است
, استفاده بیش از حد از نمک سبک نامناسب غذایی در خانوادهها است, استفاده بیش از حد از نمک سبک نامناسب غذایی در خانوادهها است,
رزازی تصریح کرد: خیلی اوقات خانمها برای اینکه بتوانند نظر اعضای خانواده را جلب کنند، غذا را با موادغذایی که خیلی نمیتواند سالم باشد مانند قند، نمک و روغن خوشمزه و دلپذیر میکنند که باعث میشود این سبک غذایی به مرور جزو الگوی غذایی خانواده قرار بگیرد که جز آسیب به بدن پیامد دیگری ندارد.
,
وی با بیان اینکه زنانمیتوانند تغذیهای را با اقتصادی که در خانواده وجود دارد همخوان کنند؛ تاکید کرد: متاسفانه امروز به دلیل شیوع کرونا و هزینه بالای موادغذایی، سفره غذایی دستخوش تغییرات زیادی شده است، به طوری که نمیتوان از این شرایط چشمپوشی کرد ولی باید زنان این مهارت را بیاموزند که لزوما انتخاب یک ماده غذایی سالم نیاز به وضعیت اقتصادی بالایی ندارد.
,
این مقام مسئول ادامه داد: شاید بتوان با ۵۰هزار تومان سس، نوشابه یا یک غذای نیمه آماده که انرژی بالایی دارد را تهیه کرد اما با همان مبلغ میتوان تخممرغ، شیر و لبنیات که غذای سالمتری است خریداری کرد؛ بنابراین برخورداری از سواد تغذیهای میتواند در مصرف غذای سالم به ما کمک کند.
,
غذاهای فستفودی۲۰درصد از تغذیه مردم استان قزوین را تشکیل میدهد
, غذاهای فستفودی۲۰درصد از تغذیه مردم استان قزوین را تشکیل میدهد, غذاهای فستفودی۲۰درصد از تغذیه مردم استان قزوین را تشکیل میدهد,
وی ابراز کرد: طبق آخرین آمارگیری که در سال ۱۳۹۵ انجام شده نیز شیوع چاقی و اضافه وزن در استان قزوین ۶۲ درصد بوده است؛ همچنین این بررسی نشان میدهد که غذاهای فستفودی۲۰درصد از تغذیه مردم استان قزوین را تشکیل میدهد در حالی که این آمار در سطح کشور ۱۲درصد است.
,
رزازی با اشاره به اینکه علاوه بر نداشتن یک برنامه غذایی سالم کم تحرکی هم میتواند یکی از عوامل افزایش وزن باشد، عنوان کرد: اگر به هر دلیلی نمیتوانیم تحرک داشته باشیم باید مصرف موادغذایی را کمتر کنیم؛ از طرفی مطالعات نشان داده است که تمایل به مصرف موادغذایی ناسالم در زمان بیکاری و هنگام تماشای تلوزیون بیشتر میشود؛ بنابراین بهتر است فعالیت فیزیکی بیشتری داشته باشیم.
,
این مقام مسئول گفت: طبق گروههای اصلی غذایی باید نان و غلات سبوسدار، مصرف ۵ واحد میوه و سبزی در طول روز، شیر، لبنیات، گوشت، تخممرغ، و سویا را در سبد مصرف خانوار قرار داد و موادغذایی متفرقه باید کمتر از همه و به مقدار کم مصرف شود.
,
وی درمورد تغذیه دانشآموزان بیان کرد: بعد از شیوع کرونا و ادامه آموزش به صورت مجازی، دانشآموزان با نشستن پای لپتاپ و گوشی کمتحرک شدهاند بنابراین خانوادهها میبایست میان وعدههای سالمی همچون کشمش، نخودچی و شیر برای آنها تامین کنند.
,
رزازی در پایان گفت: برای ارزیابی چاقی شاخصی به نام چاقی شکمی وجود دارد؛ یعنی ممکن است فرد از نظر وزن برای قد در یک محدوده مناسبی باشد ولی اگر دور شکم فرد از ۹۰ سانتیمتر بالاتر باشد نیز چاقی شکمی شناخته میشود که این نوع چاقی به علت تجمع چربی در ناحیه احشایی افراد با بیماریهای قلبی_عروقی و بیماری دیابت ارتباط نزدیکی دارد، بنابراین افراد باید نسبت به این مسئله حساسیت داشته باشند.
,
انتهای پیام/
, ]
ارسال دیدگاه