کنگره بین‌المللی "احمد بگ کوماسی" هفته اول دیماه در مریوان برگزار می شود

کنگره بین‌المللی "احمد بگ کوماسی" هفته اول دیماه در مریوان برگزار می شود
دبیر و سخنگوی کنگره بین‌المللی احمد بگ کوماسی گفت: کنگره بزرگداشت "احمد بگ کوماسی" شاعر نامدار کٌرد چهارم و پنجم دیماه سالجاری در شهر مریوان برگزار می شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا فاتح مصطفایی دبیر و سخنگوی کنگره بین‌المللی احمد بگ کوماسی در گفت و گو با خبرنگار زریوار خبر گفت: بدلیل برگزاری جشنواره های متعدد در استان و بدلیل درخواست بسیاری از نویسندگان و علامندان، زمان برگزاری کنگره بین‌المللی "احمد بگ کوماسی" چند ماهی به تأخیر افتاد. وی تأکید کرد: کنگره بین المللی احمد بگ کوماسی زمستان امسال در چهارم و پنجم دیماه در شهر مریوان برگزار می شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, خبرنگار زریوار,
 
,
مصطفایی با بیان اینکه چندین مقاله از اقلیم کردستان عراق به کنگره رسیده است از نبود بودجه کافی جهت دعوت از هنرمندان و بزرگان برخی کشورهای اروپایی و ترکیه خبر داد و مسائل مالی را مشکل اصلی در برگزاری کنگره دانست ابراز امیدواری کرد با کمک مردم و مسئولین این مشکلا رفع شوند.
,
 
,
سخنگوی کنگره افزود: قرار است در این کنگره فیلم مستندی از فیلم ساز مطرح استان کردستان پرویز رستمی در مورد زندگی نامه احمد بگ گوماسی تهیه شود.
,
 
,
مسئول انجمن ادبی مریوان هدف از برگزاری این کنگره را زنده نگه داشتن بزرگان کٌرد و شناساندن آنها به مردم دانست وی بابیان اینکه شاعران و هنرمندان نامدار بدلیل نبود رسانه در زمان خود و بدلیل کم کاری های گذشته متاسفانه اسمی از احمد بگ کوماسی نمانده و فراموش شده است وی برگزاری این کنگره ها را عامل شناساندن شخصیت های فرهنگی و هنری کٌرد به دنیا دانست.
,
 
,
احمد بگ کوماسی (1793-1876 م) شاعر قرن 19 میلادی است، زادگاه وی روستای «به‌رده سپی» از توابع بخش سرشیو شهرستان مریوان است، همچنین او متخلص به خالوی کوماسی و هم عصر با شعرایی همچون مولوی تاوگوزی بوده است.
,
 
,
انتهای پیام/ پ
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه