logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن، آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

گفتاردرمان:

تاخیر کلامی تبعات درکی، ارتباطی و یادگیری به‌همراه دارد/ تماشای تلویزیون کودکان زیر دو سال را در سخن گفتن، ناتوان می‌کند

تاخیر کلامی تبعات درکی، ارتباطی و یادگیری به‌همراه دارد/ تماشای تلویزیون کودکان زیر دو سال را در سخن گفتن، ناتوان می‌کند
یک گفتاردرمان گفت: تاخیر کلامی از این جهت اهمیت دارد که می‌تواند تبعات درکی، ارتباطی و یادگیری به‌همراه داشته باشد، اگر کودکی دیرتر شروع به صحبت کردن بکند معمولا سطح ادراک کلامی این کودک نسبت به سایر هم‌سن و سالانش پایین‌تر مانده و در سنین بالاتر دچار مشکل می‌شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ امیرخانی گفتاردرمان در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: هرگونه فاصله قابل توجه  از سن رسمی بروز رفتارهای کلامی به‌عنوان تاحیر کلامی تلقی می‌شود.
 
وی با بیان اینکه در هر سنی انتظار بروز یک‌سری از رفتارهای کلامی از کودک وجود دارد، تصریح کرد: در سه ماهگی "قان و قون‌های" ابتدایی، 6 ماهگی "قان و قون‌های" پیشرفته‌تر و یکسری اصوات کلامی وجود دارد که گاها خانواده‌ها تصور می‌کنند که بچه کلمه‌ای را بیان می‌کند.
 
امیرخانی ادامه داد: حوالی یک سالگی اولین کلمات یک کودک خود را نشان می‌دهد و ما شاهد یکسری کلمات ابتدایی مانند "مامان"، "بابا"، "آب" و... هستیم.
 
این گفتاردرمان با اشاره به اینکه در هفده ماهگی جملات دو کلمه‌ای آشکار می‌شود اضافه کرد: در دو سالگی، جملات شکل کامل‌تری به خود گرفته و ارتباط کودک را تسهیل کرده و افزایش می‌دهند، بین سه تا چهار سالگی این انتظار وجود دارد که کودک گفتار پیوسته داشته و بتواند واقعه‌ای یا داستان کوتاهی را برای ما تعریف کند.
 
وی افزود: کودک در این سن باید از لحاظ تلفظ و وضوح کلمات در حد قابل قبولی رسیده باشد و مقیاس آن این است که اگر از بین 10 نفر بیشتر از پنج نفر متوجه شوند که کودک چه چیزی را بیان می‌کند، وضوح گفتاری مناسب است.
 
امیرخانی یادآور شد: براساس مقیاس‌های یادشده می‌توان تشخیص داد که کودک دچار تاخیر هست یا نه، اما از آنجایی که تاخیر کلامی کودک را مستعد طیف گسترده‌ای از اختلالات می‌کند از این‌رو حتما باید مورد توجه قرار گیرد.
 
وی با اشاره به اینکه بسیار شاهدیم که خانواده‌ها برای ارزیابی کودکان دیر مراجعه کرده و خودشان را با این جملات که "خودش خوب می‌شود" یا "در اقوام نزدیک هم این موضوع دیده می‌شد" قانع می‌کنند خاطرنشان کرد: این خانواده‌ها با یکسری راهکار خانگی به دنبال رفع این مشکل کودک خود هستند.
 
این گفتاردرمان تاکید کرد: خانواده‌هایی که کودکی دارند که دیر شروع به صحبت کردن می‌کند، از نظر همکاران کارشناسم در این زمینه بهرمند شوند چراکه اگر نیاز باشد زمانی برای تکمیل بحث تکلم کودک نیاز باشد از سوی متخصصان در این زمینه توصیه می‌شود.
 
وی بیان داشت: اگر تاخیر کلامی نیاز به پیگیری داشته باشد، قطعا هرچه سریع‌تر صورت بگیرد تبعات کمتری در پی خواهد داشت.
 
امیرخانی با اشاره به اینکه تاخیر کلامی از این جهت اهمیت دارد که می‌تواند تبعات درکی، ارتباطی و یادگیری به‌همراه داشته باشد تصریح کرد: اگر کودکی دیرتر شروع به صحبت کردن بکند معمولا سطح ادراک کلامی این کودک نسبت به سایر هم‌سن و سالانش پایین‌تر مانده و در سنین بالاتر دچار مشکل می‌شود.
 
این گفتاردرمان خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که تاخیر کلامی و به دنبال آن یکسری مشکلات تلفظی هم داشتند در معرض اختلالات یادگیری بیشتری بوده و درصد بیشتری دچار این اختلالات شده و در مدرسه دچار مشکل می‌شوند.
 
امیرخانی ادامه داد: اختلال کلامی در بین کودکانی شایع است که مشکل ذهنی ندارند، بدان معنا که یک کودک دیر شروع به صحبت کردن می‌کند اما آی کیو طبیعی دارد و وقتی وارد مدرسه می‌شود آن انتظارانی که از وی وجود دارد نمی‌تواند برآورده کند.
 
وی افزود: مهم‌تر از بحث درکی و یادگیری، بحث ارتباطی است، چراکه معمولا اختلالات ارتباطی اختلالاتی هستند که برای ما ناشناخته هستند، اما یک فرد را در جامعه به‌شدت دچار مشکل می‌کنند.
 
این گفتاردرمان با اشاره به اینکه برخی از بچه‌ها مشکل خاصی ندارند، اما تاخیر کلامی دارند اضافه کرد: پیشگیری در این زمینه همیشه بهتر از درمان است.
 
وی رعایت یکسری از عوامل را کاهش‌دهنده ریسک ابتلا به اختلالات تاخیر کلامی دانست و عنوان داشت: تحقیقات نشان داده تماشای تلویزیون در کودکان زیر دو سال ممنوع است، چراکه باعث ایجاد تاخیر کلامی می‌شود و متاسفانه در این رنج سنی بسیار شایع است.

امیرخانی بیان داشت: استفاده از گوشی برای کودکان ممنوع است و حتما باید رعایت شود تا قبل از آنکه گفتار کودک کامل نشود استفاده از گوشی نباید صورت بگیرد، دوزبانگی یکی دیگر از این عوامل است که از بدو تولد صورت می‌گیرد و این نیز در تاخیر کلامی بسیار تاثیر دارد.

وی کاهش ارتباطات به دلیل سبک زندگی را یکی دیگر از عوامل کاهش‌دهنده توانایی کودک از صحبت کردن عنوان و بیان داشت: معمولا پدر و مادر اگر شاغل هم هستند باید ارتباط با کودک را در اولویت کار خود قرار دهند.
 
انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, جهانبین نیوز,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه