logo
چهارشنبه 22 مهر 1405 | چهارشنبه 14 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  2. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  3. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  4. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  5. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  6. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  7. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  8. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  9. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  10. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  11. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  12. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  13. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  14. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  15. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  16. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  17. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند
  18. پارادوکس گیشه؛ سلطه‌ی کمدی و بحران بقای ژانر اجتماعی
  19. اصفهان؛ تماشاخانه جهانی قصه‌های کودکانه
  20. گزافه گویی های ترامپ برای سفیدشویی حمله احتمالی به ایران/ ایران در آمادگی صد در صدی

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با دانا؛

عایدی ناشی از حذف ارز ترجیحی باید جهت بهبود معیشت مردم هزینه شود

عایدی ناشی از حذف ارز ترجیحی باید جهت بهبود معیشت مردم هزینه شود
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اگر قرار باشد مجلس تصمیمی در خصوص حذف ارز ترجیحی بگیرد، مطمئناً همه منابع حاصل از حذف آن، در جهت خنثی‌سازی فشار تورمی و تحریمی بر زندگی مردم و بهبود معیشت آنها هزینه خواهد شد.
[

شهباز حسن پور نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درباره حذف ارز ترجیحی اظهار کرد: بنده بارها از تریبون مجلس و سایر تریبون‌ها انتقاد و مخالفت خود را در مورد نحوه تخصیص ارز ترجیحی فریاد زده‌ام و همان گونه که اکثر کارشناسان اقتصادی، به‌ویژه تیم اقتصادی دولت آقای رئیسی بیان می‌دارند و در بودجه سال آینده نیز پیشنهاد کرده‌اند، روش کنونی سبب ایجاد رانت، فساد و هدررفت منابع ارزی کشور می‌شود.

وی ادامه داد: ما معتقدیم که باید روش فعلی تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی اصلاح شود و یارانه حمایتی مربوطه که در ابتدای زنجیرهٔ تولید و مصرف ارائه می‌شود، بادقت و سازوکار مناسب به انتهای زنجیره‌ای مصرف منتقل شود.

این نماینده افزود: اعتقاد دارم دولت بایستی روشی را مبتنی بر عدالت، با درنظرگرفتن شرایط و التهابات جامعه، به‌تدریج جایگزین روش ناکارآمد فعلی کند تا مصرف‌کننده از حمایت لازم برخوردار شود، کالاها و اقلام مصرفی به‌وفور در اختیار مردم قرار گیرد و بازار دلالی، سوداگری، رانت و فساد برچیده شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: آنچه برای مجلس در اولویت است و مهم‌ترین دغدغه به شمار می‌رود، معیشت مردم است؛ لذا با علم به اینکه سیاست ارز ترجیحی دولت گذشته دارای نواقص و ایرادات متعددی است اما مجلس و نمایندگان از دولت انتظار جایگزین بهتر و اصولی‌تری را دارند. به‌طوری‌که در صورت حذف ارز ترجیحی معیشت مردم دچار مشکل نشود و در این شرایط نامساعد ناشی از فشار تورمی و تحریمی، التهابی دیگر به اوضاع ملتهب فعلی اضافه نشود.

وی ادامه داد: کمیسیون تلفیق مجلس پیشنهاد ارز ترجیحی به مدلی که در بودجه ۱۴۰۱ ارائه شده را نپذیرفت و تا ارائه جایگزین مناسب، ادامه روند قبلی با نظارت و دقت بیشتر به‌گونه‌ای که ارز ترجیحی صرفاً به کالاهای شاخص و هدف با نظارت و کنترل دقیق دولت تخصیص داده شود، در دستور کار قرار گرفت. برنامه‌ریزی‌ها در این راستا است که مردم در سال آینده بدون هیچ دغدغه‌ای کالاهای اساسی را در اختیار داشته باشند و مطمئناً مجلس هم این پیشنهاد کمیسیون را تأیید می‌کند.

حسن‌پور گفت: البته ناگفته نماند که شرایط ما به سمت بهبود در حال تغییر است خبرهای خوشی که از مذاکرات وین به گوش می‌رسد، انجام واکسیناسیون گسترده و سپری شدن مشکلات ناشی از بیماری منحوس کرونا، بهبود روابط دیپلماتیک با همسایگان، فراهم‌آوردن امکان صدور نفت و برگشت ارز حاصل از آن و همچنین سخت‌کوشی و تلاش دولت نوید روزهای خوبی را برای سال آینده می‌دهد در این شرایط، به نظر نمی‌رسد نیاز چندانی به تحمل ریاضت اقتصادی از طرف مردم باشد. بایستی به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که تورم کنترل و سفره مردم ان‌شاءالله بزرگ‌تر شود.

وی در پایان گفت: مدل ارائه شده از طرف دولت در بودجه ۱۴۰۱ مبنی بر حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی در کمیسیون تلفیق مجلس رأی نیاورد دلیلش این بود که روش جایگزین به‌گونه‌ای نبود که معیشت مردم تحت‌تأثیر قرار نگیرد.

شهباز حسن‌پور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سؤال که آیا نباید تمامی عواید ناشی از حذف ارز ترجیحی به آخر زنجیرهٔ مصرف آورده شود و در اختیار مردم قرار گیرد، تصریح کرد: اگر قرار باشد مجلس تصمیمی در خصوص حذف ارز ترجیحی بگیرد، مطمئناً همه منابع حاصل از حذف آن، در جهت خنثی‌سازی فشار تورمی و تحریمی بر زندگی مردم و بهبود معیشت آنها هزینه خواهد شد.

انتهای پیام/
نویسنده: امیر طاهری

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, نویسنده: امیر طاهری]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه