logo
شنبه 25 مهر 1405 | شنبه 17 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آمریکا با وارونه‌نمایی واقعیت‌ها به دنبال پیروزی در جنگ روایت‌ها است
  2. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  3. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  4. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  5. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  6. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  7. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  8. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  9. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  10. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  11. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  12. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  13. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  14. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  15. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  16. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  17. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  18. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  19. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  20. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!

به نام هنر؛ به رنگ اشتغال آفرینی؛

"پلیوار دوزی" قدیمی ترین هنر دست زنانِ سیستان و بلوچستان/همت بانوی کارآفرین با اشتغالزایی ۲۰ نفر در استان خاطره ها

"پلیوار دوزی" قدیمی ترین هنر دست زنانِ سیستان و بلوچستان/همت بانوی کارآفرین با اشتغالزایی ۲۰ نفر در استان خاطره ها
یک بانوی کارآفرین زاهدانی ثابت کرد در اقدام به خواسته ها باید عزم را جزم کرد تا آن کار یا خواسته عمل مثبتی در پی داشته باشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، سخن از اشتغالزایی و کارآفرینی که به میان می آید علاوه بر مردم بخش عمده ای از مدیران تصور می کنند این امر از رهگذر تاسیس صنایع سنگین توسط دولت محقق می شود؛ این باور اما کاملا مردود است زیرا سالهاست جوانان بسیجی نشان دادند که "خواستن توانستن است".

امروز هستند مردان و زنانی که اجازه ندادند ناامیدی و یاس در زندگی آن‌ها سایه بیندازد، با تمام توان و قدرت وارد عرصه کارآفرینی شدند و توانستند سهمی در چرخ تولید کشور داشته باشند و رنگ و بوی دیگری به زندگی خود و مجموعه تحت حمایت خود ببخشند و الگویی تمام عیار برای زنان و دختران این سرزمین باشند.

کارآفرینی زنان، یکی از حوزه های رو به رشد کارآفرینی می باشد که به واسطه نقش آفرینی خود در زمینه های مختلفی همچون کاهش فقر، افزایش بهره وری در بازار کار و توانمندسازی زنان؛ به عنوان یکی از علل زمینه ساز توسعه کشورهای مختلف مطرح شده است.

بسیج سازندگی یکی از نهادهایی است که با ارائه تسهیلات، مشاوره و اجرای طرح های تسهیلگری بازوی کمکی قوی برای حمایت از کسب و کارهای خرد و خانگی به ویژه برای بانوان متقاضی و علاقه مند به اشتغال خانگی، کارآفرینی و کسب درآمد است.

پریوار دوزی، بی‌نظم اما شگفت انگیز

پریوار دوزی یکی از ناشناخته‌های صنایع دستی سیستان و بلوچستان به شمار می‌رود، نام دیگر این هنر دستی «پلیوار» است و بیشتر در مناطق بومی سیستان و بلوچستان تولید می‌شود.

در پریوار دوزی، ابزار کار مورد استفاده شامل نخ، سوزن، پارچه و رشته‌های سوزن‌دوزی می‌شوند و استاد کار به کمک آن‌ها در قسمت‌های حاشیه‌ای کار گلدوزی می‌کند و طرح‌های فوق‌العاده زیبایی را به وجود‌ می‌آورد.

حاشیه دوزی این کارها  بیشتر در ابزاری همانند سر شلوار، کلاه، دور آستین، عرقچین، کوسن، لباس، بازوبند، سرمه‌دان، جلد دعا و پیش سینه لباس دیده می‌شود، البته در این صنعت دستی نیاز نیست که پارچه مثل پارچه بلوچی کاملاً منظم و عودی باشد و همین یکی از دلایل محبوبیت این هنر در سرتاسر استان است.

کارآفرینی کوچک با سوددهی بالا

پروین غفاری مقدم یکی از کارآفرینان سیستان وبلوچستان و صاحب برند "پری دوز" سیستان در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه طرح های اقتصاد مقاومتی منجر به تقویت رویه خودکفایی و حلال مشکلات اقتصادی کشور و راهکار برون رفت از رکود تورمی است، بیان کرد: پنج سال است به این کار روی آورده ام، و توانسته ام زمینه اشتغال و درآمدزایی را برای زنان ایجاد کنم.

وی با بیان اینکه این طرح ها در دوره زمانی کوتاه چند ماهه جواب می دهد که می توان حاصل دسترنج خود را در بازه زمانی کوتاهی دریافت کرد، گفت: شروع فعالیت بنده از دو سال قبل بوده و در این راستا زمینه اشتغال و درآمدزایی را برای ۲۰ بانوی سرپرست خانوار و بی سرپرست ایجاد کردم.

این بانوی کارآفرین که تاکنون به ۳۰ بانوی علاقمند در این زمینه آموزش داده است، ادامه داد: هنر آرامش خاصی دارد، تصمیم گرفتم این حرفه را به بانوان آموزش دهم تا در کنار خانه‌داری و سایر حرفه‌ها این کار را انجام دهند و علاوه بر آرامش روحی یک منبع درآمد هرچند کوچک برای خود فراهم کنند.

وی اضافه کرد: با تلاش و پشتکار بسیار، توانستم مشتریان خوبی داشته باشم و مشکلی در فروش محصول نداشته باشم، هم اینک محصولات تولیدی دست دوز راهی بازارهای داخلی و خارجی می شود و از این بابت بسیار خرسند هستم چرا که علاوه بر شناساندن هنر دست زنان ایران زمین، بازار فروش هم پررونق است.

به گفته غفاری مقدم؛ استفاده از فضای مجازی برای رونق گرفتن کسب و کار بسیار اثرگذار بود اما موضوع فیلترینگ طی دو ماه اخیر ضربه زیادی به این روش درآمدی آنان وارد کرده است.

وی تاکید کرد: با این وجود بازار فروش به علت مشتریان پروپاقرص این محصولات رونق خود را دارد، و به جرات می توان گفت که ما زنان با کارکردن در زمینه مشاغل خانگی در کنار کار خانه، همسر و فرزندداری؛ پرچمدار زنان موفق در بحث اشتغال هستیم.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
,
,
, پریوار دوزی، بی‌نظم اما شگفت انگیز, پریوار دوزی، بی‌نظم اما شگفت انگیز,
,
,
,
,
,
,
,
, کارآفرینی کوچک با سوددهی بالا, کارآفرینی کوچک با سوددهی بالا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه