رئیس سازمان مدیریت بحران کشور:
اسکان بیش از ۴ هزار نفر در موج سرمای اخیر در کشور/تلاش میکنیم روی گسلها ساخت و ساز نداشته باشیم
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: نقش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ساخت و ساز مسکن بسیار موثر است و بودجهای برای سال آینده برای نوسازی بافتهای فرسوده با بکارگیری همه ظرفیتها در نظرگرفته شده است و حتما باید تلاش میکنیم روی گسلها ساخت و ساز نداشته باشیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد حسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در جلسه مدیریت بحران و مخاطرات استان آذربایجان شرقی گفت: دشمنان پیش بینی کرده بودند فوتیهای زیادی در این موج یخ بندان و سرما داشته باشیم، اما با مدیریت مردم و مسئولان انگشت به دهان ماندهاند.
وی ادامه داد: ما در حال حاضر تحت فشار سنگین فضای مجازی استکبار جهانی و صهیونیسم بین الملل هستیم و در این مخاطرات دروغ پردازی میکنند، اما با همت مدیران راهبری، مدیریت مخاطرات به خوبی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه باید ضمن رعایت استانداردها در ساخت و سازها حفظ جان مردم را در اولویت داشته باشیم و با کارهای فرهنگی در این زمینه حساس عمل کنیم، ادامه داد: باید مصالح ساختمانی و استاندارهای مهندسی را به گونهای تعیین و تعریف کنیم که در مقابل زلزله ۸ ریشتری تحمل داشته باشد.
نامی استفاده از مصالحی را که اصول مهندسی در آن دقت شده است یک راهکار دانست و افزود: در مورد سیلاب هم با آبخیزداری در بالادستها، زدن چاه و رساندن آب به سفرههای زیر زمینی و ایجاد سدهای زیر زمینی از این بلایا جلوگیری کنیم ضمن اینکه از فرونشست زمین نیز جلوگیری میشود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خاطر نشان کرد: نقش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ساخت و ساز مسکن بسیار موثر است و بودجهای برای سال آینده برای نوسازی بافتهای فرسوده با بکارگیری همه ظرفیتها در نظرگرفته شده است و حتما باید تلاش میکنیم روی گسلها ساخت و ساز نداشته باشیم.
وی همچنین نگاه آمایشی آذربایجان شرقی را به موضوع ساخت و سازهای ایمن بسیار ارزشمند برشمرد و گفت: این آمایش در کشور به خوبی اتفاق نیفتاده است و این عدم تعادل باعث خلل در سایر بخشها میشود.
نامی، ساماندهی مناطق حاشیهنشین و سکونتگاههای غیررسمی را مهمترین اولویت استان و کلانشهر تبریز در این حوزه برشمرد و گفت: علاوه بر تبریز، ۸ شهر دیگر آذربایجان شرقی نیز نیازمند اقدام اساسی در این زمینه هستند که در بودجه سال ۱۴۰۲ منابع خوبی برای این منظور پیشبینی شده و باید از ظرفیتهای استان هم در این زمینه استفاده شود تا به نتایج مطلوب برسیم.
وی افزود: ساماندهی این مناطق و مهاجرت معکوس اتفاق نخواهد افتاد مگر با ایجاد شرایط مناسب برای سکونت و کسب درآمد پایدار که این موضوع در برنامههای استان نیز هست و باید به صورت جدی دنبال شود.
وی اظهار کرد: خوشبختانه در استان آذربایجان شرقی، کارهای خوبی در حوزه پیشبینی و پیشگیری از بحرانها و بازسازی و بازتوانی انجام شده و انجام این اقدامات با نگاه آمایش سرزمین ارزشمند است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور همچنین ساماندهی رودخانههای مرزی را از مهمترین سیاستهای دولت و وزارت کشور عنوان کرد و گفت: برای ساماندهی حاشیه رودخانه مرزی ارس اعتبارات خوبی در دولت تصویب شده بود که مرحله اول آن ابلاغ شده و در روزهای آینده نیز ۵۰ میلیارد تومان دیگر در هیأت دولت تصویب خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی نیز گزارشی از عملکرد ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در سال جاری ارائه کرد و گفت: تدوین سند استانی کاهش خطر حوادث و سوانح، ۷۰ درصد پیشرفت دارد.
محمدباقر هنربر همچنین با اشاره به وقوع زلزله در شهرستان خوی، از ارسال ۶۰۰ دستگاه چادر، ۲ هزار دستگاه وسایل گرمایشی و بستههای غذایی برای زلزلهزدگان این شهرستان از سوی جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی خبر داد.
ارسال دیدگاه