مخبر عنوان کرد؛
ایجاد ۹۰۰ هزار شغل از ابتدای سال تاکنون
معاون اول رئیس جمهور از ایجاد ۹۰۰ هزار شغل از ابتدای سال تاکنون خبر داد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور امروز در آیین تجلیل از فعالان پیشتاز اقتصادی و رونمایی از سامانه تراز گفت: سال گذشته بعد از روی کار آمدن دولت، 700 هزار شغل جدید با کد ملی افراد شاغل ایجاد شده، امسال هم تاکنون 900 هزار فرصت شغلی بر اساس کد ملی ایجاد شده و بنابراین وعده دولت مبنی بر ایجاد یک میلیون شغل در سال به راحتی تحقق پیدا میکند.
وی همچنین در مورد وعده دولت مبنی بر ساخت سالانه یک میلیون مسکن گفت: تا امروز بین 1.2 تا 1.3 میلیون قطعه زمین برای احداث مسکن در 1100 شهر کشور انتخاب شده و هم زمین وجود دارد، هم متقاضی و قرار نیست که همه مسکنها را دولت ایجاد کند، بلکه زمین در اختیار مردم قرار میدهیم، خودشان مسکن میسازند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به اینکه 240 هزار واحد مسکن مهر نیمه کاره مانده است، اظهار داشت: همه دستگاهها بسیج شدهاند که مسکن مهر تکمیل و به مردم ارائه شود. همچنین ساخت 500 هزار مسکن برای مددجویان با کمک قرارگاه امام حسن(ع) امسال تمام میشود.
مخبر همچنین در مورد بیمه درمان مردم گفت: در حال حاضر کمتر کسی در کشور داریم که بیمه درمان نداشته باشد، و همه مردم تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند، به گونهای که وزیر بهداشت از وزیر فناوری اطلاعات درخواست کرده شماره تلفن افراد را برای اطلاعرسانی پوشش بیمه سلامت در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند. همچنین طرح پزشک خانوار در شهرهای زیر 100 هزار نفر اجرا شده است.
وی با بیان اینکه طبق نقشههای جغرافیایی از 1200 سال قبل تاکنون هیچ راهی جز عبور از مسیر ایران از شمال به جنوب وجود ندارد، گفت: در حال حاضر اتصال مسیر شمال به جنوب معطل 150 کیلومتر ریل بین رشت و آستارا است که اگر انجام شود، از شمال کشور تا بندرعباس وصل میشود یا مسیر شلمچه تا بصره فقط 24 کیلومتر نیاز به احداث راهآهن دارد تا ایران را به دریای مدیترانه وصل کند؛ بنابراین نباید همه اینها را از دولت انتظار داشته باشیم. باید بخش خصوصی هم به کمک دولت بیاید و به دولت اعتماد کند و برعکس دولت هم به بخش خصوصی اعتماد کند.
معاون اول رئیس جمهور یکی از اقدامات دولت را حذف امضاهای طلایی عنوان کرد و اظهار داشت: هنوز برخی دستگاهها با بخش خصوصی رفتار خوبی ندارند، به گونهای که یک فرد نیکوکار ساختمان خوابگاه برای دانشگاه درست کرده، اما یک دستگاه او را آنقدر اذیت میکند که از کرده خود پشیمان شده است.
مخبر با بیان اینکه ما از معدن مس در کشور 250 هزار تن تولید میکنیم، گفت: درحالیکه در کشورهای دیگر با ذخایر مانند ایران و یا کمتر سالانه یک میلیون تن تولید مس میکنند، ما یک کشور خشک و نیمه خشک هستیم، اما این توان را داریم از شمال و جنوب به دریا راه داریم، در کشورهای دیگر با آب دریا رملها را سبز میکنند، اما آب شیرین را از مرکز کشور به دریا میبریم، هم آب و هم مواد اولیه را 2 هزار کیلومتر انتقال داده و به کنار دریا میبریم و از آنجا محصول تولیدی را 2 هزار کیلومتر دیگر به داخل کشور میبریم و این مسائل باید حل شود.
وی با اشاره به قضایای اغتشاشات اخیر گفت: از سراسر دنیا امکانات کشورها بسیج شده بود تا اغتشاشات را زنده نگه دارند، 400 تا 500 میلیون دلار از سوی آمریکا بر روی رسانه و بخش امنیت هزینه کردند، حدود 50 هزار نفر از افراد را از سراسر دنیا با مخارج یک کشور در یک کشور دیگر جمع کردند، هزینه هتل، غذا و حتی پول توجیبی آنها را دادند تا علیه ایران تجمعی را راه بیندازند، اما موفق نشدند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه کشور ما در مسیر سه رگه ذخایر مس دنیا قرار دارد که بخش شکم آن در ایران قرار دارد و به گفته مدیران این صنعت از هر یک میلیون تن مس کاتد، سالانه 10 میلیارد دلار درآمد به دست میآید. هنوز از ذخایر مس کشور فقط 7 درصد اکتشاف انجام شده است.
مخبر افزود: ما از نظر ذخایر معدنی در دنیا رتبه 5 یا 6 هستیم، ولی از نظر تولید رتبه 18 تا 19 قرار داریم. به خاطر اینکه نتوانستیم از ظرفیت مردم برای سرمایهگذاری در معادن استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: در بخش معادن 65 طرح به ارزش 18.5 میلیارد دلار تعریف شده است که این طرحها میانگین 22 درصد پیشرفت داشتهاند. ممکن است یک طرح ناچیز و یک طرح 40 درصد پیشرفت داشته باشد. در پتروشیمی 21 طرح به ارزش 12 تا 13 میلیارد دلار، در میادین نفتی 16 طرح به ارزش 56 میلیارد دلار، کار تعریف شده است و برخی از این طرحها شروع شدند. در صنعت 6 طرح به ارزش 7 میلیارد دلار، در کشاورزی 5 میلیارد دلار طرح تعریف شده است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ایران 2700 کیلومتر ساحل دریا دارد، اظهار داشت: همچنین 400 کیلومتر ساحل متصل به اقیانوس در دسترس داریم.
مخبر با بیان اینکه در اجلاس کشورهای حاشیه خزر صحبت بر سر ترانزیت کالا از ایران از طریق شمال به جنوب مطرح بود، گفت: ما ظرفیت ترانزیت سالانه 200 میلیون تن بار داریم، درحالیکه اکنون سالانه 7 تا 8 میلیون تن بار از این مسیر ترانزیت میشود.
وی همچنین گفت: ما از قبل از انقلاب و حتی در انقلاب نتوانستیم از مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد به خوبی استفاده کنیم، هر جایی که از توان مردم استفاده کردیم، مانند دفاع مقدس توانستیم موفق شویم، اما در اقتصاد هنوز موفق نشدیم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سیاستهای اصل 44 گفت: هم در رفتار با بخش خصوصی و هم در واگذاریها به درستی عمل نشده است. نتوانستیم از بخش خصوصی پشتیبانی کنیم. نه دولت به بخش خصوصی اعتماد میکند و نه بخش خصوصی به دولت اعتماد دارد، درحالیکه توان دشمن روی اقتصاد متمرکز شده است.
مخبر با بیان اینکه طی چند روز گذشته چند میلیارد دلار از داراییهای بلوکهشده ایران وارد چرخه اقتصاد شد، با این حال نرخ دلار در بازار به 44 تا 45 هزار تومان رسیده، و از این مقدار فقط یک تا دو میلیون دلار در سامانه نیما معامله شده، ما هرچه اعلام کردیم که برای کالاهای اساسی ارز 28 هزار و 500 تومانی میدهیم، اما بخش خصوصی آن را قبول نکرد و دلار به مرز 45 هزار تومان رسید و مردم هم میخواهند زندگی خود را با دلار آزاد تنظیم کنند چون به دولت اعتماد نمیکنند.
وی به یک کانال تلگرامی که نرخ فردایی برای دلار اعلام میکند اشاره کرد و گفت: آن کانال عددی میزند و همان عدد مبنا میشود، بخش خصوصی باید در عمل به دولت اعتماد کند.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: در مسائل اقتصادی باید از ظرفیت کشور استفاده کنیم، ما منابع نفتی بیش از کشورهای دیگر داریم، اما آنها ارزش نفت خود را در قالب یک شرکت 500 میلیارد دلاری اعلام میکنند، اما ما نمیتوانیم با داشتن نفت بیشتر چنین شرکتهایی راهاندازی کنیم، درحالیکه ذخایر ما بیش از آن کشورهاست.
ارسال دیدگاه