اخبار داغ

به یاد پیشکسوتی از جنس شعر و شاعری؛

وعده دیدار به سر رسید/ براتی پور در جوار یارانش آرام گرفت

وعده دیدار به سر رسید/ براتی پور در جوار یارانش آرام گرفت
پیکر زنده‌یاد عباسعلی براتی‌پور، شاعر سرشناس انقلاب و دفاع مقدس امروز دوشنبه چهارم اردیبهشت ماه از حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی تشییع و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عباسعلی براتی پور با نام هنری عباس براتی پور از شاعران آیینی و انقلابی اول اردیبهشت ماه، در آستانه عید فطر و در سن 80 سالگی درگذشت. رهبر معظم انقلاب، وزیر ارشاد و بسیاری درگذشت این پیشکسوت را تسلیت گفته اند.

در متن پیام تسلیت رهبری آمده است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

در گذشت شاعر ولایی و انقلابی مرحوم آقای عباس براتی‌پور رحمةالله علیه را به خاندان گرامی و خانواده‌ی شعری کشور تسلیت عرض میکنم. ایشان یکی از پیشکسوتان در سرایش شعر آئینی و انقلابی بود و مجموعه‌های متعدد از ایشان به یادگار مانده است.

رحمت و رضوان الهی بر ایشان باد.

سیّدعلی خامنه‌ای
۱۴۰۲/۰۲/۰۳

عباس براتی پور در سال 1322 در تهران به دنیا آمده است. وی در سال 1341 به استخدام نیروی هوایی در می آید و به دلیل استعداد بالا برای گذراندن دوره فنی راهی آمریکا می شود و در سال 1355 و برای بار دوم برای تکمیل دوره الکترونیک به مدت سه سال مجددا به آمریکا سفر می کند.

پس از پیروزی انقلاب به دلیل علاقه بالایی که به شعر و شاعری داشته، این حرفه را به صورت جدی تری دنبال می کند؛ هرچند در مرور خاطرات او پیداست که از سال ها پیش از انقلاب در محافل شعر و ادبی حضور مستمری داشته و از همان جا با رهبر معظم انقلاب آشنا می شود؛ براتی پور در خاطره ای در این باب می گوید:« آشنایی بنده با ایشان به سال‌ها قبل از انقلاب برمی‌گردد. من از سال 1346 تا 1349 که محل خدمتم در مشهد بود در انجمن ادبی فردوسی که ریاستش بر عهده استاد مرحوم سرگرد عبدالعلی نگارنده بود و در منزل شخصی ایشان هم برگزار می‌شد، شرکت می‌کردم و حقیقتا هم فضای آنجا همان طوری بود که آقا اشاره کردند، یعنی یک اتاق کوچک که دورتا دورش میز و صندلی گذاشته بودند و در گوشه اتاق هم میزی بود که بر روی آن سماور و بساط چای خوردن فراهم بود، افرادی هم که در آن مراسم شرکت می‌کردند، خیلی محدود بودند و شاید به 15 نفر هم نمی‌رسیدند آقا آن زمان قم بودند و هر زمان که به مشهد تشریف می‌آوردند در آن جلسه شرکت می‌کردند و انصافا جلسه پرباری بود و خیلی از شاعران برجسته مثل مرحوم دکتر قاسم رسا که ملک‌الشعرای آستان قدس آن زمان بود، استاد کمال‌پور، مرحوم قدسی و دکتر شفیعی کدکنی به این جلسه می‌آمدند و شعر می‌خواندند.»

بهت نگاه، وعده دیدار، کتیبه شکیب، سینای سبز عشق، با شقایق ها برادر، عطش عشق، داغ تشنگی، سوار مشرقی، در ساحل علقمه، ماه در فرات، گزیده ادبیات معاصر ۲۴، زیتون و زخم،‌ دل و دریا، سه مجموعه شعر درباره رحلت امام راحل (ره) و ... بخشی از آثار زنده‌یاد براتی‌پور هستند.

مرحوم براتی پور به مدت 13 سال مدیریت جلسات شعرخوانی وعده ماه رمضانی شعرا با رهبری را برعهده داشت. خودش در این باره می گوید:« کلیت جلسه همین چیزی بود که امروز هم هست فقط در جای محدودتر و به شکل خصوصی‌تری برگزار می‌شد و خود من هم به مدت 13 سال مدیریت آن جلسات را برعهده داشتم؛ بنده این توفیق را داشته‌ام که از سال‌های 69، 70 به طور مرتب در این جلسات شرکت کنم البته جلساتی که در آن سال‌ها برگزار می‌شد خیلی خصوصی‌تر بود و مثل امروز انعکاس رسانه‌ای و مطبوعاتی هم نداشت. هر سال یک تعداد از شاعران از طرف دفتر مقام معظم رهبری به این جلسات دعوت می‌شدند و شب بسیار خوبی را در کنار رهبری به شعرخوانی می‌پرداختند.»

پیکر زنده‌یاد عباسعلی براتی‌پور، شاعر سرشناس انقلاب و دفاع مقدس امروز دوشنبه چهارم اردیبهشت ماه از حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی تشییع و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد. 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه