اخبار داغ

قرارداد مشارکت کافی شاپ چه نکات با اهمیتی دارد؟

قرارداد مشارکت کافی شاپ چه نکات با اهمیتی دارد؟
شروع کسب‌وکاری مانند کافی‌شاپ معمولا توسط دو یا چند نفر صورت می‌گیرد. در شرایطی که شرکا قصد راه‌اندازی و شراکت در کافی‌شاپ را دارند، نمونه قرارداد مشارکت کافی ‌شاپ را امضا می‌کنند.

به گزارش راه دانا؛ امروزه کافی‌شاپ به یک کسب‌وکار رایج در جامعه تبدیل شده ‌است. بسیاری از مردم به ‌ویژه جوان‌ترها ترجیح می‌دهند، اوقات فراغت خودشان را در کافی‌شاپ‌ها بگذرانند. کافی‌شاپ‌ها محلی برای دیدارهای دوستانه، مبادله‌ اطلاعات، گفتگو یا  حتی خلوت و تنهایی محسوب می‌شوند. به ‌جهت این‌که رونق و جذب مشتری کافی‌شاپ به تجربه‌های گوناگون افراد نیاز دارد، شروع کسب‌وکاری مانند کافی‌شاپ معمولا توسط دو یا چند نفر صورت می‌گیرد. در شرایطی که شرکا قصد راه‌اندازی و شراکت در کافی‌شاپ را دارند، نمونه قرارداد مشارکت کافی ‌شاپ را امضا می‌کنند. این قرارداد یکی از انواع قرارداد مشارکت محسوب می‌شود.

نکات مهم در خصوص قرارداد مشارکت کافی شاپ

مطابق قانون هر یک از شرکا می‌توانند شخص حقیقی یا حقوقی باشند. نیازی نیست که آورده همه شرکا مال یا پول باشد. بلکه ممکن است یک شریک سرمایه را تامین کند و شریک دیگر اقدامات لازم جهت راه‌اندازی و کسب مجوز را انجام دهد. همچنین ممکن است یک شریک تجربه و دانش خود را برای این موضوع به کار بگیرد. در متن قرارداد شراکت کافی شاپ به عنوان یکی از مصادیق قرارداد شراکت، تعداد شرکا و آورده‌ آن‌ها به‌ صورت دقیق و کامل نوشته می‌شود.

گاهی ممکن است شخصی سال‌ها در کافی‌شاپ‌های مختلف شهرها و کشورهای گوناگون تجربه و مهارت کسب کرده باشد. چنانچه این شریک بخواهد در یک کافی‌شاپ مشارکت داشته باشد، آورده او تجربه و تخصص در زمینه کافی‌شاپ و مدیریت آن خواهد بود.

تصور کنید شخصی یک خانه یا عمارت قدیمی دارد که دیدن آن برای عموم مردم جالب و جذاب است. شخص دیگری که در زمینه مدیریت و نحوه رسیدگی به امور مربوط به کافی‌شاپ تخصص دارد، به مالک این عمارت پیشنهاد می‌دهد تا آن را به کافی‌شاپ تبدیل کنند. یکی از شرکا نیز اقدامات مربوط به اخذ مجوز و دریافت کارت بهداشت برای پرسنل را انجام می‌دهد. در صورتی ‌که این موارد توسط شرکا تایید شود، می‌توانند نمونه قرارداد شراکت در کافی ‌شاپ را امضا کنند.

برای افزایش مشتری و جلب توجه، محیط این عمارت از جمله حیات و دیوارهای آن را به صورت کاملا سنتی طراحی می‌کنند. میز و صندلی‌ها، تابلوها و ظروف سرو سنتی را برای این محیط به کار می‌گیرند. همچنین لباس پرسنل به ‌گونه‌ای طراحی می‌شود تا با محیط هماهنگی داشته باشد.

آیا تنظیم قرارداد شراکت کافی شاپ ضروری است؟

در شرایطی که دو یا چند نفر قصد مشارکت در کافی‌شاپ را دارند، لازم است که نمونه قرارداد مشارکت کافی‌شاپ را تنظیم کنند. اگر در آینده در خصوص این شراکت اختلافاتی ایجاد شود، طرفین با استناد به متن این قرارداد می‌توانند موضوع را حل‌وفصل کنند.

همچنین اگر یکی از شرکا به تعهدات خودش عمل نکرده باشد، سایر شرکا می‌تواند ضمانت اجرایی که در متن قرارداد نوشته‌ شده است را در مورد او اجرا کنند. با تنظیم قرارداد شرکت در کافی‌شاپ تعداد و سهم هر شریک و آورده‌ او مشخص می‌شود. یعنی هر شریک می‌داند با توجه به آورده‌ خود، چقدر سود کسب خواهد کرد. بنابراین اگر شریکی مدعی سهم بیشتری شود، با وجود نمونه قرارداد مشارکت کافی ‌شاپ شرکای دیگر می‌توانند او را مجاب کنند که همه‌چیز بر طبق توافق اولیه صورت ‌گرفته است.

آورده شرکا و سهم هر یک

پس ‌از این که مشخصات طرفین ذکر شد موضوع قرارداد را بنویسید. یعنی به‌ طور دقیق در خصوص مشارکت در کافی‌شاپ و نحوه مشارکت شرکا توضیح دهید. آورده و سهم هر شریک هر یک از شرکا را نیز باید بنویسید.

به‌ عنوان مثال، اگر یک شریک فقط سرمایه اولیه را تامین کرده و شریک دیگر طراحی داخلی را انجام داده یا تجهیزات ضروری مانند میز و صندلی و وسایل آشپزخانه و ظروف سرو یا سایر موارد را تهیه کرده ‌است، این مورد را نیز به ‌صورت دقیق بنویسید.

چنانچه آورده یکی از شرکا تخصص او در زمینه مدیریت کافی‌شاپ است، این مورد را در متن نمونه قرارداد مشارکت در کافی‌شاپ به‌ صورت دقیق وارد کنید. سپس هر سهم هر شریک را از سود حاصل از این کسب‌وکار بنویسید.

ممکن است سهم یک شریک ۳۰ درصد، سهم شریک دیگر ۲۰ درصد و سهم یکی از شرکا به‌تنهایی ۵۰ درصد باشد. این سهم از سود، به آورده شریک و اقداماتی که انجام می‌دهد، بستگی دارد.

با توافق و تراضی بر اساس آورده شریک سهم او را از سود مشخص کنید، تا بعدا اختلافی ایجاد نشود. هزینه‌های مدیریت کافی‌شاپ، نحوه پرداخت دستمزد پرسنل و هزینه تهیه مواد اولیه نیز باید در متن قرارداد به ‌صورت دقیق معین شود.

برای این قرارداد لازم است که مدت آن را نیز بنویسید. یعنی زمان شروع و پایان همکاری را با ذکر تاریخ دقیق در متن نمونه قرارداد مشارکت کافی ‌شاپ وارد کنید. به ‌عنوان مثال، اگر توافق شما برای ۳ سال است، تاریخ شروع را ممکن است بین سوم ماه فروردین همان سال تا سوم ماه فروردین سه سال بعد بنویسید. البته در صورت تمایل برای ادامه همکاری می‌توانید مدت آن را با متن الحاقی یا یک قرارداد جدید تمدید کنید.

مدت قرارداد 

تاریخ شروع و پایان به توافق طرفین بستگی دارد و ممکن است از چند ماه تا چند سال ادامه داشته باشد.

در متن نمونه قرارداد مشارکت کافی‌ شاپ تعهدات هر شریک را بنویسید. مشارکت در کافی‌شاپ باید به‌گونه‌ای باشد که تمام مسئولیت‌ها و وظایف فقط برعهده یک شریک قرار نگیرد. یعنی هر شریک با توجه به تعهداتی که بر عهده دارد، باید وظایفی را انجام دهد و در سود و زیان شریک باشد.

مرجع حل اختلاف

در متن نمونه قرارداد مشارکت کافی شاپ مرجع حل اختلافات نیز نوشته می‌شود. اگر شما مایل هستید در آینده، در صورت بروز اختلاف به داور مراجعه کنید، لازم است مرجع حل اختلاف را داوری بنویسید. در غیر این صورت دادگاه مرجع حل اختلاف شما خواهد بود.  

فسخ قرارداد مشارکت در کافی‌شاپ و خروج از شراکت

قرارداد مشارکت کافی‌شاپ یک قرارداد لازم است. یعنی هرکدام از شرکا نمی‌توانند به ‌صورت یک‌طرفه و به ‌راحتی قرارداد را فسخ کنند. مگر این‌که شرایط فسخ در قانون یا در متن نمونه قرارداد مشارکت در کافی‌ شاپ آمده باشد.

اگر مدت زمان قرارداد شراکت در کافی ‌شاپ به پایان برسد، این قرارداد خودبه‌خود فسخ می‌شود. یعنی چنانچه مدت قرارداد برای یک یا چند سال تعیین‌ شده باشد، در تاریخ پایان شراکت که در متن قرارداد مطرح‌ شده است، این قرارداد فسخ خواهد شد.

چنانچه یکی از شرکا به تعهد خودش عمل نکند و این موضوع سبب ورود زیان به‌ طرف مقابل شود، امکان فسخ قرارداد وجود دارد. به‌ عنوان مثال، اگر شریکی مسئولیت تامین سرمایه یا فراهم کردن فضای کافی شاپ را برعهده دارد و به تعهد خود عمل نکند، طرف مقابل می‌تواند برای جلوگیری از زیان بیشتر قرارداد را فسخ کند.

چنانچه یکی از شرکا در این شراکت فریب خورده باشد، می‌تواند نمونه قرارداد مشارکت کافی‌شاپ را فسخ کند. به ‌عنوان مثال، اگر ارزش آورده شریک و سهم او بیشتر از بقیه شرکا بوده‌ است، ولی سایر شرکا با فریب دادن او خودشان سهم بیشتری را از سود مشارکت دریافت کنند، این شریک حق فسخ خواهد داشت.

گاهی ممکن است شرکا برای مدیریت و کسب درآمد از کافی‌شاپ حساب مشترکی را افتتاح کنند و قرار بر این باشد که درآمد حاصل از کافی‌شاپ به این حساب مشترک واریز شود. چنانچه یکی از شرکا در این مورد تخلف کند، شرکای دیگر حق فسخ و دریافت ضرر و زیان را خواهند داشت.

در مواقعی نیز که شرکا در قرارداد حق فسخ را تعیین می‌کنند و با رضایت و توافق آن‌ها حق فسخ برای همه شرکا تعیین می‌شود، امکان فسخ قرارداد مشارکت کافی‌شاپ وجود دارد.

 

برچسب ها : قرارداد,قانون

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه