logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

برنامه پاکستان برای انجام مبادلات تهاتری با ایران

برنامه پاکستان برای انجام مبادلات تهاتری با ایران
وزارت بازرگانی پاکستان امروز اعلام کرد، اسلام‌آباد دستور ویژه‌ای برای مبادلات تجاری پایاپای با ایران، افغانستان و روسیه برای برخی کالاهای خاص از جمله نفت و گاز طبیعی صادر کرده است.

به گزارش راه دانا به نقل از رویترز، وزارت بازرگانی پاکستان امروز اعلام کرد، اسلام‌آباد دستور ویژه‌ای برای مبادلات تجاری پایاپای با افغانستان، ایران و روسیه برای برخی کالاهای خاص از جمله نفت و گاز طبیعی صادر کرده است.

 

دولت پاکستان که با کمبود ذخایر ارزی مواجه است و این ذخایر تنها برای واردات یک ماه این کشور کافی است، به شدت تلاش می‌کند تا بحران تراز پرداخت‌ها را مدیریت و نرخ تورم را کنترل کند؛ نرخ تورم این کشور ماه گذشته به رکورد نزدیک به 38 درصد رسید.

 

به نوشته این گزارش، دستور دولت پاکستان که سازوکار مبادلات تجاری پایاپای در سال (B2B) 2023 نامیده می‌شود، فهرست کالاهایی که از اول ژوئن می‌توانند مبادله شوند را اعلام کرده است. نهادهای دولتی و خصوصی برای مشارکت در این سازوکار نیاز به تایید دارند.

 

ساجد امین، معاون موسسه سیاست توسعه پایدار گفت، پاکستان می‌تواند به صورت ویژه از واردات نفت و انرژی از ایران و روسیه بدون نیاز بیشتر به دلار، سود ببرد.

 

وی افزود، با توجه به کمبود دلار که کشورها با آن مواجه هستند، فرصت تهاتر کالا از اهمیت برخوردار است.

 

امین توضیح داد: «اگرچه ممکن است این اقدام قاچاق ارز به ویژه در مرز افغانستان را حل نکند اما می‌تواند مانع قاچاق کالا (نظیر گازوئیل) از ایران و از افغانستان شود که به اقتصاد آسیب می‌زند.»

 

پس از اینکه پاکستان در ماه آوریل برای اولین بار از روسیه با تخفیف نفت خرید، مسادیک مالک، وزیر نفت این کشور به رویترز گفت، اسلام‌آباد بر اساس این قرارداد فقط نفت خام می‌خرد، نه محصولات پالایش شده.

 

نحوه پرداخت مشخص نیست اما مالک گفت، اگر اولین معامله بدون مشکل انجام شود، خرید ممکن است به 100هزار بشکه در روز افزایش یابد.

 

بر اساس آمارهای موسسه کپلر، پاکستان سال گذشته، 154 هزار بشکه نفت خام وارد کرده است که کمی با آمار 2021 متفاوت است.

 

انجمن فروشندگان نفت پاکستان در ماه می ابراز ناراحتی کرد که بیش از 35 درصد گازوئیل فروخته شده در پاکستان از ایران قاچاق شده است.

 

از طرفی، دولت پاکستان دستور منع قاچاق آرد، گندم، شکر و کود به افغانستان را نیز صادر کرده است.

 

پایان پیام/

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه