اخبار داغ
  1. افزایش حقوق کارمندان ابلاغ شد/ رشد ۲۰ تا ۴۲ درصدی بر اساس تعداد فرزندان
  2. تشکیل گروه برای مذاکره با آمریکا شایعه است/آمریکا به پیشنهاد مذاکره غیر مستقیم پاسخ نداده است
  3. منابع تامین شده برای تسویه بدهی‌های دارویی / حمایت از صنعت داروسازی از اولویت‌های دولت
  4. مسایل شهر مشهد برای تامین شرایط مناسب‌تر زیارت بررسی می‌شود
  5. پروژه تبدیل ایران به هاب ترانزیتی در سال 1404 چگونه باید دنبال شود؟
  6. برچسب نیابتی بودن گروه های مقاومت ابزار تنظیم استراتژی آمریکایی/ چرا رژیم صهیونیستی تنها نیروی نیابتی در منطقه است؟
  7. ۱۸ فروردین؛ فرصتی برای بازاندیشی در سلامت جسم و روان
  8. لزوم برخورد جدی فدراسیون فوتبال با عوامل درگیری جنون‌آمیز در استادیوم پاس
  9. هرگونه تهدید را با تمام قوا پاسخ خواهیم داد
  10. مذاکره مستقیم با تهدیدکنندگان بی‌معناست/ در دفاع از منافع و حاکمیت ملی خود قاطع و جدی هستیم
  11. کلید حل مشکلات معیشتی سرمایه گذاری در کارهای مولد است
  12. بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴ به کدام مسیر خواهد رفت؟
  13. قاچاق روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت از مرزها/ هشدار مجلس برای جلوگیری از قاچاق سازمان یافته
  14. انتشار خبر دروغ درباره سفر عضو سابق کابینه به نفع چه کسانی بود؟/ هزینه تراشی برای دولت و شخص رئیس جمهور!
  15. «قول مردونه»؛ سفری نوستالژیک به دهه شصت یا تکرار کلیشه‌ها؟
  16. انقلاب ربات‌های جراح؛ نبرد انسان و ماشین بر سر تیغ نجات!
  17. شهداب در اندیشه طلسم شکنی و عطایی به‌فکر پوکر؛ آغاز ماراتن طلایی والیبال
  18. دولت برنامه‌های ویژه‌ای برای رفع مشکلات معیشتی مردم دارد/ ایران خواهان گفت‌وگو از موضع برابر است
  19. خبر شهادت نیروهای ایرانی در یمن صحت ندارد
  20. رئیس‌جمهور با هیچ‌کس پیمان برادری نبسته است

یک استاد اقتصاد در گفتگو با دانا:

فراوری نفت باعث ایجاد ۹۰ میلیون شغل می‌شود

فراوری نفت باعث ایجاد ۹۰ میلیون شغل می‌شود
یک اقتصاددان با تأکید بر اجرای اقتصاد مقاومتی و عمل به شعار افزایش تولید و کاهش تورم گفت: با فراوری نفت می‌توانیم ۹۰ میلیون شغل ایجاد کنیم.

ابراهیم رزاقی استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ به‌کارگیری اصول اسلامی در اقتصاد خرد و کلان کشور، را یک اصل دانست و اظهار کرد: در سال‌های گذشته به‌ویژه در تصدی دولت قبل اعداد و ارقام بسیار بزرگی به‌عنوان واردات کالا به کشور را شاهد بودیم، این در حالی است که با اتکا به بیانات مقام معظم رهبری این امکان وجود داشت که همین کالاها را توسط جوانان در داخل کشور تولید کرد و بدین شکل مسئله رکود اقتصادی را با تولید حل کنیم.

راهکار رهایی و پیروزی در جنگ اقتصادی

وی ادامه داد: تحریم‌های ظالمانه که طی سال‌های اخیر افزایش‌یافته است در واقع یک نوع جنگ اقتصادی است که مانند جنگ نظامی نیاز به ابزارهای مشخصی دارد. مردم به‌راحتی متوجه تهاجم نظامی می‌شوند و در دفاع همکاری می‌کنند؛ اما جنگ اقتصادی بسیار سخت است؛ به دلیل اینکه رسانه‌ها و دولت مردم را نسبت به موضوع حساس نمی‌کنند و سرمایه‌داران فعالیت‌های غیرتولیدی انجام می‌دهند. انگارنه‌انگار که تهاجم اقتصادی است، درحالی‌که با نگاه به بیانات مقام معظم رهبری امروز مردم ما نسبت به سال‌های اخیر روشن‌تر شده‌اند باید به سرعت در این راه قدم برداریم.

بیشتر بخوانید:

اقتصاد مقاومتی چالشها و فرصتهای پیش رو

با فراوری نفت و دوری از خام فروشی ۹۰ میلیون شغل ایجاد می‌شود

این اقتصاددان با اشاره به اینکه به‌جای خام‌فروشی با فراوری نفت می‌توانیم ۹۰ میلیون شغل ایجاد کنیم گفت: در سال‌های پس از جنگ روند اقتصاد کشور آن‌گونه که مدنظر امام و رهبری بود تغییر نکرد و مشکلات اقتصادی امروز کشور ما ناشی از بی‌ارتباط بودن سیاست‌های اجرایی با آنچه در اندیشه‌های رهبر است.

وی افزود: اگر به فرض تحریم‌ها هم برداشته شود ممکن است باز هم مثل دولت‌های قبلی که در زمان برداشته‌شدن تحریم‌ها درآمد حدود ۹۰ میلیارددلاری نفت و ۲۰ میلیارددلاری حاصل از صادرات غیرنفتی صرف واردات کالاهای غیرضرور شد باز هم دست به همین سیاست اشتباه بزنیم؛ ولی باید بدانیم که برخی مسئولان ما دانسته یا ندانسته حاضر نیستند سیاست‌های خود را باتوجه‌به شرایط پرفشار اقتصادی تغییر دهند.

مولد کردن توانایی های اقتصادی یک ضرورت است

رزاقی گفت: معمولاً زمانی که افراد مورد تهاجم قرار می‌گیرند نقاط ضعف خود را تقویت می‌کنند؛ به طور مثال اکنون که درآمدهای نفتی کشور به دلیل تحریم‌ها کاهش‌یافته باید هزینه‌های ارزی را کاهش داد و به تولیدات داخلی یارانه داده شود. مردم دعوت به ساده‌زیستی شوند و کالای خارجی مصرف نکنند. مردم یاریگر تولیدکننده و کارگر داخلی باشند. باید جلوی فعالیت‌های غیرمولد را گرفت؛ این‌ها شاخص‌های اقتصاد مقاومتی است اقتصادی که مستقل است و مقابل اقتصاد وابسته امروز قرار می‌گیرد و همه اینها در حالی عملیاتی نمی‌شود که اتفاقاً شعار اقتصادی سال دقیقاً بر همین مسائل تکیه دارد.

این اقتصاددان تصریح کرد: چرا دولت در این مسیر حرکت نمی‌کند جای سؤال است. چرا نمایندگان مجلس دولت را بابت اینکه همچنان در مسیر اضمحلال اقتصاد ایران و در همان مسیری که دولت هاشمی حرکت می‌کرد مسیر را ادامه می‌دهند در حالی که سیاست مداران امروز با اجرای ماده ۲ و ۳ قانون اساسی و همچنین اقدام برای اجرایی‌شدن ماده ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی هنوز می‌توانند این روند را تغییر دهند.

راهکار، بازگشت به اقتصاد اسلامی است

وی در پایان و در تشریح راهکارهای اصلی حل مشکل اقتصاد و بازگشت به اقتصاد اسلامی گفت: در حال حاضر دولت باید در هزینه‌های جاری صرفه‌جویی کند و صنایعی که در جهت صنعتی‌کردن کشور است ایجاد شود. تعاونی‌ها فعال شوند. واسطه‌گری کاهش یابد. به تولیدکنندگان کشاورزی و صنعتی یارانه داده شود؛ البته مراقب باید بود که یارانه‌ها به سمت فعالیت‌های غیرتولیدی منحرف نشود. وام‌گیرندگان بانکی شناسایی شوند و با متخلفان شدیداً برخورد شود. از ثروتمندان مالیات گرفته شود و این مالیات در راستای پیشرفت کشور هزینه شود تا جامعه به‌سوی هدف افزایش تولید و کاهش تورم حرکت کند.

بیشتر بخوانید:

اقتصاد مقاومتی نسخه‌ای برای رهایی از تحریم‌هاست/ دولت در حمایت از بخش خصوصی ضعیف عمل کرد

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه