اخبار داغ

عباد در گفتگو با دانا مطرح کرد؛

ایجاد مزیت رقابت و دلار زدایی با دانش‌بنیان‌شدن اقتصاد ملی

ایجاد مزیت رقابت و دلار زدایی با دانش‌بنیان‌شدن اقتصاد ملی
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اهمیت‌های دانش‌بنیان‌شدن اقتصاد ملی، گفت: دانش‌بنیان‌شدن اقتصاد ملی مزیت رقابت را به صنعت کشور می‌آورد.

مهراد عباد عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره خام‌فروشی بالا و عدم خلق ارزش‌افزوده در محصولات تولیدی و لزوم توسعه زنجیره ارزش، گفت: دانش‌بنیان‌شدن اقتصاد ملی و حل مشکل خام‌فروشی می‌توانند موجب حل مسائل اقتصادی کشور باشند و با حل این دو مشکل کشور ما منابع بسیار زیادی دارد که می‌تواند از آنها بهتر استفاده کند.

وی ادامه داد: سال‌هاست که با وجود تاکید بر موضوع دانش‌بنیان‌شدن اقتصاد به دلیل عدم وجود محصولات باکیفیت منافع ملی کشور آنگونه که شایسته است محقق نشده. یکی از موضوعاتی که باید در راستای توسعه کشور به آن توجه شود؛ بحث خام‌فروشی است. اگر شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های جدید به سمت توسعه کشور هدایت شوند می‌توانیم در موضوع ارزش افزوده و سپس فروش این محصولات به موفقیت هایی دست یابیم و نتیجه بهتری بگیریم.

بیشتر بخوانید:

رشد و توسعه شرکت‌های دانش بنیان در پرتو انقلاب/ فعالیت بیش از ۵۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور

عباد افزود: موضوع خودکفایی که طی چند دهه گذشته مطرح شده به واسطه عدم اجرای صحیح مانع توسعه کشور شده و چون نمی‌توانیم در مورد برخی همه کالاها مزیت رقابتی داشته باشیم، پس نباید انتظار داشت که همه کالاها در کشورمان تولید شود و هیچ‌گونه وارداتی نداشته باشیم. از نظر من باید بیشتر تمرکز روی منابع و کالاهایی که باشد که مزیت رقابتی در خصوص صادرات آنها را داشته باشیم.

اهمیت تحقیق و توسعه در صنایع

وی تأکید کرد: باید شرکت‌های دانش‌بنیان به سمت تحقیق و توسعه صنایع موردنیاز کشور هدایت شوند، چراکه کشور طی سال‌های گذشته به‌خاطر تحریم‌های موجود از فناوری‌های جدید عقب‌افتاده و نتوانسته آنها را وارد کند به همین دلیل باید تلاش کرد شرکت‌های دانش‌بنیان در این راستا فعال شوند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: یکی دیگر از اهمیت‌های دانش‌بنیان‌شدن اقتصاد ملی، بی‌اثر کردن تحریم‌های حوزه صنعت برای رفع وابستگی تکنولوژیک به خارج از کشور است.

وی توضیح داد: کاهش ارزبری و افزایش رقابت‌پذیری صنعت در مواجهه با محصولات خارجی شرایط ویژه‌ای را برای صنعت کشور فراهم خواهد کرد که علاوه بر نیاز داخل به توسعه صادرات نیز بپردازد.

وی گفت:هدف نباید این باشد که همه فناوری‌ها در داخل کشور ایجاد شود؛ بلکه توانمندی‌های گلوگاهی و استراتژیک بودن یک فرایند، باید شرط اصلی بومی‌سازی و ورود دانش بنیان ها به این حوزه ها باشد.

عباد تاکید کرد: کالاهایی باید تولید شود که هم منابع آن در اختیار ما باشد و هم مزیت رقابتی در آنها وجود داشته باشد که با دانش‌بنیان‌شدن اقتصاد ملی این مزیت رقابتی در صنعت کشور ایجاد شود ما را به ارزش افزوده بیشتر برساند.

دلار زدایی با دانش‌بنیان‌شدن اقتصاد ملی

وی در مورد مسئله دلارزدایی از صنعت کشور و اینکه ورود فناوری و رفع وابستگی تکنولوژیک به خارج از کشور با دانش‌بنیان‌شدن صنایع بزرگ و اقتصاد ملی می‌تواند از دیگر راهکارهای مهم دلارزدایی از صنعت کشور باشد، گفت: مفهوم دلارزدایی در کشور ما به نسبت سایر کشورها فرق دارد چراکه بر اساس قوانین کنونی، بسیاری از معاملات به دلار انجام می‌شود و وارد کننده کالا از در حال حاضر ثبت سفارش خود را به دلار انجام می دهد.

وی با اشاره به صادرات غیرنفتی که بخش خصوصی تا حدی در آن فعال است گفت: با راهکارهایی می شود ثبت سفارش ها را از حالت دلاری خارج کرد؛ اما در بسیاری از مواقع به دلیل تحریم‌ها مبادلات و انتقال پول به واحد کشورهای معامله‌کننده انجام می‌شود.

وی در پایان گفت: در حال حاضر بسیاری از نقل‌وانتقالات در بخش خصوصی از طریق غیردلاری صورت می‌پذیرد و بیشتر مبادلات ارزی، دلاری هم توسط خود دولت انجام می‌شود؛ اما دولت این توان را دارد که به مرور این روند را تغییر دهد و با کشورهای منطقه و کشورهای هم پیمان با ارز همان کشور معاملات را انجام دهد.

بیشتر بخوانید:

تولید دانش ‌بنیان؛ راه غلبه بر تحریم‌ها/ تولید دانش‌بنیان در جمهوری اسلامی ایران مسیر توسعه را هموار می‌کند

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه