عبور موفق از «حادثه بزرگ» آبی پایتخت
قطعی آب در برخی مناطق تهران که طی چند روز گذشته برای مردم مشکلساز شده بود، با اعلام مسئولان وزارت نیرو، برطرف شده و آب سد امیرکبیر برای انتقال به تصفیهخانه شماره یک در مدار جریان قرار گرفته است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روزنامه «جوان» نوشت: «حادثه بزرگ»، این توصیف محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آبفای تهران از ماجرای بارش باران، جاری شدن سیلاب و رانش گسترده زمین و کوه در حوالی جاده چالوس و مسدودشدن مسیر انتقال آب از سد امیرکبیر به تأسیسات آبرسانی تهران در بستر رودخانه کرج است. در پی این حادثه، آنطور که وزارت نیرو در اطلاعیهای اعلام کرد، بلافاصله گروههای عملیاتی به همراه تجهیزات و ماشینآلات در منطقه حاضر شدند و عملیات رفع انسداد مسیر باتلاقی رودخانه آغاز شد و با تلاش شبانهروزی و بسیج امکانات، مسیری از میان تودههای عظیم سنگ به همراه گل و لای در بستر رودخانه ایجاد و آب در مسیر رودخانه جاری شد. افزون بر این اقدامات در این مدت بخش قابل توجهی از نیاز شبکه از طریق سامانههای دیگر آبرسانی تأمین شد تا از گسترش محدودههای افت فشار جلوگیری شود.
ریزش تودههای سنگی در پاییندست سد امیرکبیر
محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آبفای تهران میگوید: «دچار حادثه بیسابقهای شدیم، کوه ریزش کرد و بر اثر بارندگی، مسیر جریان آب از سد کرج به سمت تهران که ۲۰درصد آب شهر تهران را تأمین میکند مسدود شد، طبعاً باید ۲۰درصد آب شهر قطع میشد، اما با اقداماتی که انجام شد تأثیرات آن به ۴ درصد شهر رسید.» وی میافزاید: «مدیریت کردیم تا در بعضی از نقاط کمبود فشار باشد و طبقات همکف آب داشته باشند، ولی بعد از مدت سه روز این مسیر باز شده و اکنون آب کاملاً به سمت تصفیهخانهها جریان دارد و عموماً دیگر قطعی آب به دلیل کمبود منابع آبی نداریم، البته در بعضی از نقاط به علت نوساناتی ممکن است مشکلاتی در تأمین آب نقاط موضعی و خانههای موردی وجود داشته باشد. راه استعلام این است که مشترکان با شماره۱۲۲ تماس بگیرند و همکاران ما موضوع را پیگیری کنند.»
مدیرعامل شرکت آبفای تهران در پاسخ به این سؤال که آیا قطعی آب اصلاً وجود ندارد؟ گفته است: «قطعی آب ناشی از کمبود منابع آبی وجود ندارد، چراکه آب داریم، اما به دلیل اینکه شبکه را برای ۲۰درصد کمبود تجهیز کرده بودیم، ممکن است نوساناتی در برخی نقاط مقطعی باشد. اکنون جریان آب از سد امیرکبیر به سمت تصفیهخانهها کاملاً در جریان است و آب با بالاترین کیفیت استاندارد ملی در اختیار شهروندان قرار میگیرد.» اردکانی تأکید کرد: «این مسئله به دلیل ریزش سیل و ریزش تودههای عظیم سنگی پاییندست سد امیرکبیر بوده و در مسیر جریان رودخانه رخ داده و تأسیسات سد امیرکبیر کوچکترین آسیبی ندیده و اکنون این مسیر بازگشایی شده است. به دلیل محدودیتهای ایجادشده از مردم پوزش میخواهیم و تقاضا داریم صرفهجویی و کمک کنند در مدت کوتاهتری بتوانیم سامانه را به وضعیت نرمال برگردانیم.»
آب پایدار و باکیفیت در شبکه توزیع تهران برقرار است
اردکانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران همچنین تأکید کرده است: «آب شرب شبکه آبرسانی تهران از بالاترین استانداردهای ملی و جهانی بهره میبرد و علاوه بر آزمایشگاههای تخصصی مرجع این شرکت، کیفیت آب شرب شهروندان به صورت مداوم و مستمر از طریق وزارت بهداشت پایش میشود.» به گفته این مقام مسئول، شرکت آب و فاضلاب استان تهران با استفاده از هفت تصفیهخانه بزرگ و مدرن، شبکه آبرسانی تهران را پشتیبانی میکند و بحمدالله حادثه بزرگ انسداد رودخانه کرج در جاده چالوس به همت فرزندان ملت برطرفشده و آب پایدار و سالم و استاندارد در شبکه جاری است و تا پایان امروز فشار شبکه عادی خواهد شد.
روایت استاندار
مجتبی عبداللهی، استاندار البرز که طی اقدامی بموقع تور رسانهای برگزار کرد تا اصحاب رسانه از نزدیک شاهد حادثه باشند، روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران توضیح داد: «از تونل یک تا پنج و چند نقطه در محور انسداد و تخریب جدی و ریزش صورت گرفت. حجم ورود سیلاب به اندازهای بود که برخی از نقاط جاده به ارتفاع بیش از پنج متر انباشت خاک و نخاله وجود داشت. سقوط سنگهای بسیار بزرگ بین تونلها را پر کرده بود و بخش زیادی از آن نیز وارد تونلها شد. در قسمت بالای تاج تونل به عمق حدود ۲۰۰متر خاک و گل انباشته شده بود و هیچ گونه دسترسی برای انتقال ماشینآلات عملیات تخلیه وجود نداشت.» به گفته استاندار البرز «اکنون تمام تیمهای عمرانی و فنی در محور مستقر هستند و همزمان با پاکسازی، بررسیهای لازم جهت بازسازی و بازگشایی مسیر نیز دنبال میشود. عملیات بسیار سخت و خطرناکی برای پاکسازی مسیر در جریان است و نیروها به صورت شبانهروزی و با تمام ظرفیت در حال فعالیت هستند. هیچ گونه جای نگرانی در ارتباط با تأسیسات سد وجود ندارد چراکه شن و ماسه دریچههای ورود آب را گرفتهاند، در نتیجه عملیات پیچیدهای نیست و از مردم شریف استان به دلیل قطع شدن ناخواسته آب که پس از سیلاب و بسته شدن مسیر ورود آب اتفاق افتاده است، عذرخواهی میکنم.» وی افزود: «در این چند روز سعی شد با تانکر نسبت به تأمین آب در برخی محلهها اقدام شود ولی ممکن است کاستیهایی در این راستا باشد. تلاشها همچنان ادامه دارد تا با ایمنسازی و بهسازی جاده چالوس شرایط برای تردد فراهم شود. عبداللهی در ادامه به جنگ رسانهای دشمن اشاره کرد و افزود: «در این فضا با دروغپردازی واقعیت تحریف میشود.»
تلنگری برای مدیریت
انسداد مسیر انتقال آب تهران بر اثر ریزش تودههای سنگی رویداد مهمی به شمار میرود که نباید از بزرگی رویداد و اهمیت تلاش مسئولان برای پایداری شبکه انتقال آب تهران غافل شد، چه آنکه طی چند روز ضمن مدیریت آب مصرفی تهران، معضل به وجود آمده نیز مرتفع شد، اما آنچه مهم است اینکه باید تمهیداتی اندیشیده شود تا در مواقع بروز حوادث طبیعی، تبعات آن به کمترین حد ممکن برسد و اساساً «مدیریت» در چنین مواقعی معنا پیدا میکند. علاوه بر این، حادثه انسداد انتقال آب به تهران، بار دیگر ضعف رسانهای دولت را به رخ کشید و ثابت کرد در برابر یک موضوع طبیعی که باید وارد میدان میشدند و با اقناع افکار عمومی مردم را خود همراه میکردند، مسیر انفعال را در پیش گرفتند. طبعاً چنین رویهای ضمن آنکه اقدامات گسترده دولت را به مردم منتقل نمیکند بلکه باعث ایجاد نارضایتی نیز میشود، بنابراین انتظار میرود همپا با مسئولان پرتلاش در بخشی از بدنه دولت، حداقل اقدامات آنها به درستی منعکس شود.
ارسال دیدگاه