اخبار داغ

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله دین‌زدایی می‌کنند چون ضربه خورده‌اند، فصل الخطاب رهبر انقلاب به نفع مردم، دولت فرانسه، مسئول نقض حقوق بشر به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله دین‌زدایی می‌کنند چون ضربه خورده‌اند، فصل الخطاب رهبر انقلاب به نفع مردم، دولت فرانسه، مسئول نقض حقوق بشر به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «دین زدایی می کنند چون ضربه خورده اند» نوشت: رهبر انقلاب در فرازی از پیام اخیر خود به حجاج فرمودند: وحدت و  معنویت در این مقطع زمان بیش از گذشــته در معرض دشمنی و کارشکنی استکبار و صهیونیسم است. آمریکا و دیگر قطب های سلطه استکباری، با وحدت مسلمانان، با تفاهم ملت ها و کشورها و دولت های نسل جوان این ملت ها به شدت مخالفند و مسلمان و با تدین و تشرع با هر وسیله بتوانند با آن مقابله می کنند. وظیفه همه ما و همه ملت ها و دولت های ما ایســتادگی در برابر این نقشه خباثت آلود آمریکایی و صهیونیستی است. درخصوص موضــوع وحدت در این بخش از پیــام رهبر انقلاب می توان در جای خود نوشــت و گفت و گو کرد؛ اما آنچه ایشان در کنار موضوع بسیار مهم وحدت مورد اشاره قرار دادند و کمتر درخصوص آن اظهارنظر می شود؛ موضوع مخالفت و مقابله آمریکا و دیگر قطب های نسل جوان ملت های مسلمان است. سلطه استکباری با تدین و تشر شاید برخی دچار این شبهه و سؤال شوند که اصلا تدین و تشرع نسل جوان ملت های مســلمان چرا باید برای آمریکا و جبهه سلطه و استکبار مهم و حساسیت برانگیز باشــد و هدف از مقابله آنها با این موضوع چیست؟

اطلاعات: سید مسعود رضوی در یادداشتی با عنوان «خطابه و تاریخ» چنین نوشت: انسان احتیاج دارد به تاریخی که باید باشد، اما نیست. که شرح زندگی افرادی است که باید باشند، اما نیستند. اساطیر می سازد. اساطیر، عبارت است از تاریخ، آن چنان که باید باشد، اما نیست. بنابراین، ساختن اساطیر، نیاز انسانی است که تاریخ واقعی او را سیراب نمی کند، اساطیر می سازد، و می داند که اساطیر دروغ است.... هرجا که تاریخ نقیصه دارد، اساطیر کامل می کند، هرجا که قهرمانی می میرد، اساطیر دنبالش می کند. هرجا که ضعف و پلیدی نشان می دهد، اساطیر پاکش می کند و بدین گونه، انسان تاریخی می سازد به نام اساطیر، تاریخی که باید باشد و نیست و نمی تواند باشد. چون سرگذشت آدم هایی است که باید باشند و نیستند و... نمی توانند باشند. روابط و جریانات و احساساتی است که باید باشد، اما نیست.

جوان: غلامرضا صادقیان در سرمقاله ای با عنوان «این هیولا چشم در چشم ما دوخته است» این گونه نوشت: فرونشست هاحالا مثل يک هيولا چشم در چشم ما دوخته اند! با آنکه هولناک و به معنای واقعی هيولا هستند، نه در ميان بحث های اصلی مسئولان و نه در فضای گفتمانی روشنفکران و نه حتی در فضای مجازی به قدر توئيتی که يک شهره در تمسخر شهره ای ديگر می زند، جايی ندارند! اکنون فارس، اصفهان و خراسان شمالی در بد ترين وضعيت فرونشست قرار دارند. کارشناسان می گويند فقط 10سال وقت داريم تا مانع آن واقعه غيرقابل بازگشت و جبران شويم. ياد جمله ای از نيچه افتادم: آنکه با هيولا می ستيزد، بايد بپايد که خود در اين ميانه هيولا نشود. اگر ديرزمانی در مغاکی چشم بدوزی، آن مغاک نيز در تو چشم خواهد دوخت! اکنون اين مغاک و پرتگاه در چشم ما چشم دوخته است.

خراسان: بهروز بیهقی در یادداشتی با عنوان «فصل الخطاب رهبر انقلاب به نفع مردم» نوشت: دیـدار روز سه شنبه گذشته مسئولان قوه قضاییه بـا رهبر معظم انـقـلاب، بـا اتخاذ موضعی آسیب شناسانه از سوی معظم له، قرین و همراه شد که از زوایای مختلف قابل تحلیل و تأمل است. آیت الله خامنه ای در این دیدار، معاملات غیررسمی اموال غیرمنقول را از منشأهای بزرگ فساد خواندند و تاکید کردند: باید از ایـن گونه معاملات سلب اعتبار شــود و اگــر هـم از دیـدگـاه شــورای نگهبان به مصوبه مجلس ایــرادی هست، مصلحت قطعی کشور و نظام، تصویب نهایی این قانون است. همان گونه که دقـت نظر منحصر به فرد آیــــت الله خـامـنـه ای در کاربست واژگـــان اقتضا میکند، از تعابیر ایشان میتوان حکم حکومتی و فصل الخطابی راهگشا را استنباط کـرد که بر یکی از مزمن ترین زخم های نظام حقوقی کشور، مرهم قطعی می نهد و باب تضییع حقوق آحاد مردم در این زمینه را فرو میبندد. پیش از اطناب و تفصیل درباره این معضل خسارت بار، باید از این نکته یاد کرد که چگونه تدبیر ولی فقیه بر پایه مصلحت نظام و کشور، گره از مسائلی می گشاید که حل و فصل آنهــا از طریق عادی میسور نیست.

عصر ایرانیان: یعقوب رضازاده در سرنقاله ای با عنوان «دولت فرانسه، مسئول نقض حقوق بشر» چنین نوشت: رفتارهای متناقض فرانسه و کشورهای اروپایی در برابر حقوق بشر بیانگر دروغ بدون ادعاهای آنها است، سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز مردم فرانسه را محکوم می کنم، این ناآرامی ها به دنبال نارضایتی مردم از دولتمردان فرانسه و عدم رعایت حقوق بشر و وضعیت موجود در جامعه این کشور شکل گرفته است اما پلیس با برخوردهای بسیار خشن به این موضوع ورود پیدا کرده تا جایی که در این ناآرامی های اخیر یک نوجوان ۱۷ ساله هم به ضرب گلوله کشته شد. دولت فرانسه ملزم به رعایت حقوق بشر و اجتناب از توسل به زور و خشونت علیه مردم کشورش است، بنابراین دولتمردان فرانسوی باید به صورت مسالمت آمیز مطالبات مردم را پیگیری کنند. متأسفانه این اتفاقات در حالی رخ داده که غربی ها و به خصوص فرانسه از کشورهای پرمدعا در مسائل حقوق بشر هستند، کشورهایی که در مسائل داخلی دیگر کشورها به بهانه حقوق بشر دخالت می کنند اما خودشان قائل به رعایت حقوق بشر نیستند. دولت فرانسه مسئول نقض حقوق بشر است البته این اتفاق جدیدی نیست و بارها شاهد تناقضات حقوق بشری در فرانسه، آلمان و ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی بودیم. سازمان ملل باید از دولت فرانسه بخواهد که به این رفتارهای متناقض پایان دهد، دولت ماکرون هم ضمن پایان دادن به خشونت باید مطالبات مردم خود را پاسخ دهد.

قدس: لطیفی سیدآبادی در یادداشتی با عنوان «چرا نجفی و طبری زندان نیستند؟»  این گونه نوشت: امـروزه رسانه یک ابـزار بسیار کاربردی و مؤثر در امر مطالبه گری محسوب می شود، اما باید توجه داشت مطالبه گری نیز مانند هر مسئله مهمی ضابطه و معیار مشخصی دارد و اگر از ضابطه مطلوب خویش خارج شود، نه تنها اثرگزاری ندارد، بلکه تهدیدات قابل توجهی را ممکن است به همراه داشته باشد. به عنوان مثال به تازگی رئیس سازمان زندان ها در پاسخ به این پرسش که آیا آقایان نجفی، طبری و هاشمی در زندان هستند یا خیر؟ گفته است: طبری نه عفو خورده، نه مرخصی رفته و نه الان در زندان است، او با تصمیم مرجع قضایی به صورت موقت بیرون از زندان است، مهدی هاشمی آزاد شـده، محمدعلی نجفی هم نه عفو خــورده، نه مرخصی رفته و نه داخل زندان است؛ فکرکنم او رضایت شاکی اش را گرفته است. این خبر با حواشی بسیاری همراه بود. اما بخش اصلی این حواشی در نتیجه کامل نبودن انعکاس و یا بهتر است بگوییم کامل نکردن سـؤالات توسط رسانه منتشرکننده خبر ایجاد شد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه