روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله ردپای مواجبگیران سیا در ایران، پیامها و پیامدهای جشن میلیونی غدیر، دیپلماسی فعال در جذب سرمایهگذاری خارجی به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله ردپای مواجبگیران سیا در ایران، پیامها و پیامدهای جشن میلیونی غدیر، دیپلماسی فعال در جذب سرمایهگذاری خارجی به چشم میخورد.
کیهان: مسعود اکبری در یادداشت روز خود با عنوان «ردپای مواجب گیران سیا در ایران» نوشت: آمریکا تقریبا در همه کشورهای جهان بودجه روزنامه نگاری را تأمین می کند. صاحب روزنامه است. هزاران روزنامه نگار را در لیست حقوق و دستمزد خود دارد. آنها قرار نیست این کار را در ایالات متحده انجام دهند. این بخشی از اظهارات رابرت اف کندی جونیور وکیل، نویسنده و برادرزاده رئیس جمهور پیشین آمریکا است. هر چند وی به دلیل خوی سلطه گری و استکباری که مقامات و تحلیلگران آمریکایی بدان مبتال هستند، در به کارگیری واژه ها مبالغه کرده است، اما اظهارات فوق، قابل تأمل و بررسی است. سال گذشته و پس از شکست مفتضحانه دشمن در جنگ ترکیبی علیه ملت ایران، وزارت اطلاعات و ســازمان اطلاعات ســپاه بیانیه مشترکی را منتشر کردند. در بخشــی از این بیانیه تاکید شده بود: آمریکایی ها به منظور جذب افراد مورد نظر خود، شبکه سازی از آن ها و انتقال ایده های مبتنی بر ایجاد تغییرات اجتماعی در چارچوب اهداف پیش گفته، دوره های آموزشی متعددی را در کشورهای ثالث و بعضاً به صورت برخط برگزار نموده اند... متولی دوره های مذکور وزارت خارجه آمریکا می باشد که از حمایت کامل سرویس جاسوسی A.I.C و تعداد معتنابهی از مؤسسات، بنیادها، دانشگاه ها و اندیشکده های به اصطلاح غیردولتی استفاده می نماید. اطلاعات موثق حاکی است که رژیم غاصب صهیونیستی و تعدادی از کشورهای اروپایی، جملگی ذیل هدایت سیا با این پروژه همکاری می نمایند.
جوان: سید عبدالله متولیان در یادداشتی با عنوان «پیام ها و پیامدهای جشن میلیونی غدیر» چنین نوشت: واقعه بزرگداشت غدير سال ۱۴۰۲ نقطه عطفي در تاريخ ايران اسلامي به شمار مي رود. جشن و ميهماني بزرگ خياباني غدير امسال و برپايي بزرگ ترين و به يادماندني ترين ميهماني منحصر به فرد تاريخ ملت ايران در مراكز استان ها و بيش از 7۰ شهر بزرگ كشور كه در تهران به ميهماني ۱۰ كيلومتري موسوم شد ناگفته هاي زيادي براي ثبت و ضبط در تاريخ دارد و مانند ساير اضلاع تمدني اسلام نظير اربعين مشمول مرور زمان نشده و بايد روزها و هفته ها در باره رويدادي نوشت كه شكوفه هاي لبخند بر لب ملت ايران نشانده و كام آنان را به عشق حضرت علي عليه السلام شيرين كرده و به همان ميزان كام دشمنان را از شادي ملت ايران زهرآگين و تلخ كرده و بر خشم و عصبانيت آنان افزوده است.
خراسان: مصطفی منتظر در یادداشتی با عنوان «چرا آفریقا» این گونه نوشت: برخی کارشناسان، قرن بیست و یکم را قرن آفریقا نامیده اند؛ این قاره پهناور، از ظرفیت های بی بدیلی برخوردار بوده و بی جهت نیست که از دیرباز مورد توجه استعمارگران قرار داشته است.پهنه آفریقا، توسط نقاط حیاتی از جمله دریای مدیترانه، اقیانوس هند و اطلس، کانال سوئز و تنگه باب المندب احاطه شده است و همین کافی است تا آفریقا را یکی از برجسته ترین نقاط جهان به لحاظ دارا بودن ظرفیت اقتصادی، تجاری و سیاسی به شمار آوریم. اقتصاد حدود ۶۰۰ میلیارد دلاری قاره آفریقا، سبب شده تا این منطقه امروز نیز مورد توجه بسیاری از کشورهای پیشرو در اقتصاد جهانی قرار گیرد؛ چین سال هاست که ضمن رقابت با آمریکا، همکاری همه جانبه ای را با اغلب کشورهای آفریقایی آغاز کرده و دیگر کشورها نظیر هند و ترکیه نیز این راه را پیش گرفته اند و گزافه نیست اگر یکی از علل عقب ماندگی اقتصاد ایران در دهه نود را همین عامل بی توجهی به ظرفیت ویژه قاره آفریقا به شمار آوریم.
عصر ایرانیان: سید جلیل میرمحمدی میبدی در سرمقاله ای با عنوان «گلایه مردم از عدم پرداخت تسهیلات تکلیفی بانک ها» نوشت: وضعیت اجرای طرح نهضت ملی مسکن در تفت و میبد مناسب است. هم اکنون زمینی به مساحت ۷۳ هکتار در میبد آماده سازی شده و هم اکنون در شرف واگذاری است. همچنین حدود ۱۵۰۰ قطعه زمین نیز در این شهرستان آماد سازی شده که بخشی از آنها توسط بنیاد مسکن ساخت می شود و بخشی دیگر به مردم واگذار شده و هم اکنون نیز در حال اجرا بوده و حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند. در منطقه ای دیگر نیز ۴۰ قطعه زمین واگذار شده که در مراحل پایانی ساخت قرار داشته و تعدادی از آنها نیز افتتاح و مردم ساکن هستند در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن نیز تمام کارها برای قطعه بندی و واگذاری زمین 6۰۰ هکتاری و بالغ بر ۱2 هزار قطعه زمین انجام شده و مصوبه شورای عالی مسکن و شهرسازی را نیز دارد. در روستاهای حسن آباد حدود ۷۰ قطعه زمین در فاز اول و حدود ۵۰ قطعه در فاز دوم واگذار شده است.
قدس: مسعود براتی در یادداشتی با عنوان «دیپلماسی فعال در جذب سرمایه گذاری خارجی» این گونه نوشت: همان طور کـــه می دانیـــد حـــوزه ســـرمایه گذاری خارجـــی از پیچیده تریـــن و ســـخت ترین بخش هـــای تعاملات اقتصادخارجی اســـت. ایـــن حوزه به طـــور طبیعـــی و مانند ســـایر زمینه هـــای روابط اقتصاد بین الملل، متأثر از تحولات سیاســـت روز اســـت. جمهوری اســـلامی هم از این قاعده مستثنا نبوده و شـــاهد رابطه متقابل سیاست خارجـــی و جـــذب ســـرمایه گـــذار از بیـــرون بـــه داخـــل کشـــور هســـتیم. نـــگاه غالبـــی کـــه در گذشته به حوزه ســـرمایه گذاری خارجی حاکم شـــد، معتقد بود بدون رفع تحریم ها نمی شود انتظـــار موفقیـــت ســـرمایه گذاری خارجـــی در ایران را داشـــت. بـــه همین خاطـــر ظرفیت های کشـــور معطل وقوع تحولات سیاسی از جنس توافـــق برجـــام مانـــده بـــود تـــا بتوانـــد در زمینه جذب ســـرمایه گذاران بین الملل موفق باشـــد.
ارسال دیدگاه