روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله جنایات نوادگان وایکینگها، حلقه مفقوده خصوصیسازی در فوتبال، آسمان در سیطره دانشمندان ایرانی به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله جنایات نوادگان وایکینگها، حلقه مفقوده خصوصیسازی در فوتبال، آسمان در سیطره دانشمندان ایرانی به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «جنایات نوادگان وایکینگ ها» نوشت: هتک حرمت قرآن کریم در کشــور سوئد و اصرار بر تکرار این عمل شنیع، یک بار دیگر نقاب را از چهره دولت های اروپایی کنار زد. این اقدام موهن که با پشتیبانی سرویس های جاسوسی غربی- عبری انجام شده است از چند منظر قابل بررسی است: وایکینگ هــا دزدان دریایی منطقه اســکاندیناوی یعنی سوئد، دانمارک و نروژ فعلی بودند. اجداد سوئدی ها بیش از ۲ قرن، انواع جنایت ها و غارتگری ها را مرتکب شدند. قربانیان وایکینگ ها، به این قوم وحشی، دنی هم می گفتند که به معنی شمالی های بی دین و ایمان بود. براساس اسناد موجود، یکی از منابع اصلی درآمد وایکینگ ها در کنار غارت و دزدی، تجارت بردگان بوده است. وایکینگ ها به سنگدلی و قســی القلب بودن نیز مشهور بودند و به عنوان نمونــه، برده های خود را برای خدایان دروغین و یا اربابان خود قربانی کرده و سر می بریدند که در بین بردگان، کودکان و زنان نیز وجود داشتند!
جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «مسیر احیای آن دو واجب فراموش شده» چنین نوشت: دو فریضه امربه معروف و نهي ازمنکر که دو فرع از فروع دین هم هستند، بارها در قرآن کریم مورد تصریح و تأکید قرار گرفته اند، اما به نظر مي رسد در جوامع اسلامي و نیز جامعه ما مظلوم واقع شده اند. در یک سو دشمنان دین با مترادف کردن این دو فریضه با خشونت، علیه آن نفرت پراکني مي کنند، لیبرال ها با ترویج فردگرایي آن را نقض حریم خصوصي معرفي و محکوم مي کنند و پاره اي از دینداران نیز با توجیه کم اثر یا بي اثر بودن آن را به فراموشي مي سپارند. وجه ایجابي آن -یعني این ها در حالي است که اتفاقا ترویج خوبي ها با تبلیغ صحیح است. امربه معروف- دقیقا این روش در آیه 125 سوره نحل تبیین شده و حکمت، وعظ و جدال احسن ابعاد این تبلیغ صحیح معرفي شده است. این سه رکن در واقع ترکیب استدلال عقلانی، تعامل عاطفي و گفت وگوي روشمند است. عقلانیت، عاطفه و تعامل عامل اثربخشي تبلیغ صحیح است و نتیجه بخشي امربه معروف و نهي ازمنکر نیز نیازمند هم افزایي همین سه رکن است.
خراسان: محدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «حلقه مفقوده خصوصی سازی در فوتبال» این گونه نوشت: سال گذشته بود که سرانجام گام اولیه برای خصوصی سازی دو باشگاه ورزشی بزرگ و پرطرفدار کشور برداشته شد و با پذیره نویسی سهام جدید برای پرسپولیس و استقلال، این دو باشگاه وارد بورس شدند و هر کدام بیش از 200 میلیارد تومان منابع مالی جدید از این طریق به دست آوردند. تا این جای کار اتفاق بزرگی رخ داده بود. ورود به بورس یعنی شفافیت مالی و از همین رهگذر، صورت های مالی این دو باشگاه منتشر شد و اطلاعات جالبی از قراردادهای این دو باشگاه با بازیکنان و کادرفنی و بدهی های انباشته به بازیکنان قبلی و کادرفنی سابق افشا شد. ذات حرکت به سمت خصوصی سازی و حضور در بـورس، ایجاد شفافیت است و نتایج مثبت این شفافیت حداقل در این دو باشگاه تا حدی دیده شد. به گونه ای که اکنون بستن قراردادهای نجومی برای این دو باشگاه سخت شده است و چنان که در فصل جاری می بینیم، این دو باشگاه در جذب بازیکنان جدید گران قیمت ناکام مانده اند و حتی برخی بازیکنان خوب فصل های قبل خود را از دست داده اند. با این حال و با وجود برخی اقدامات مثبت در ایجاد شفافیت در بخشی از فوتبال کشور، چرا پروژه شفافیت در این عرصه ناقص مانده است و منتج به بهبود کارایی در ورزش و به ویژه فوتبال نشده است؟
عصر ایرانیان: سمیه رفیعی در سرمقاله ای با عنوان «تور ترال، کابوس صیادان بومی» نوشت: صید ترال صنعتی سبب بروز بحران های اقتصادی و اجتماعی در سواحل جنوبی کشور است، گزارش های دریافتی از سازمان های نظارتی و بازدیدهای میدانی و دریافت درخواست های مردمی مخصوصا جامعه صیادی مبنی توقف این روش صید در کنار نقدهای علمی جامعه دانشگاهی و بررسی سوابق موجود در مجلس قبل، نشان دهنده عمق فاجعه صید ترال در این منطقه از کشور بوده است. وقتی سبد صید صیادان محلی کوچک تر و معیشت مردم دچار مشکلات می شود، خود نشان دهنده آسیب جدی به تنوع زیستی منطقه است. به اضافه اینکه ترال مورد استفاده اغلب توسط ناوگان های صید صنعتی ترال کف بوده که علاوه بر صید ماهیان اقتصادی، بسیاری از بی مهره گان آبزی و بسیاری دیگر از گونه های غیراقتصادی را در صید همراه، از محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان خارج نموده اند. ضمن آنکه ترال کف باعث شخم زدن بستر دریا و از بین رفتن زیستگاه آبزیان می شود. گزارش های دریافتی از مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تأیید کننده این موضوع است که وضعیت جمعیتی بسیاری از آبزیان بحرانی است.
قدس: حسین محمدی اصل در مطلبی با عنوان «آسمان در سیطره دانشمندان ایرانی» چنین نوشت: خــودمــان در حـــال تـولـیـد هواپیما هـسـتـیـم؛ ایـــن خبر خـوشـی بـــود کــه وزیــر دفــــــاع و پـشـتـیـبـانـی نیروهای مسلح کشورمان روز گذشته و درخصوص خرید هواپیما از دیگر کشورها اعـــام کـــرد. امـیـر سـرتـیـپ آشـتـیـانـی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه ساخت بومی هواپیمای مسافربری در داخل خواهد بود یا از فناوری کشورهای دیگر استفاده خواهد شد، گفت: به هر حال ساخت هواپیما یک فرایند دارد، از ابتدا نمی شود یـک دفعه وارد صحنه تولید بومی شوید، باید این مراحل طی شود. اشاره وزیر دفاع به مسئله تدریجی بودن بـومـی سـازی صنعت هـواپـیـمـاسـازی در حـالـی مـطـرح مـی شـود کـه پیش از ایـن، پیوستن هـواپـیـمـای تـرابـری سیمرغ به ناوگان هوایی کشور و همچنین رونمایی موتور هواپیمای توربوجت گام اثربخش جمهوری اسلامی برای ورود ایران به باشگاه کشورهای سازنده هواپیما و قطعات مرتبط با این صنعت بود.
ارسال دیدگاه