اخبار داغ

سید حسام الدین شریفی نیا:

وزارت بهداشت نقشی کمتر از ۵۰ درصد در تامین دارو دارد

وزارت بهداشت نقشی کمتر از ۵۰ درصد در تامین دارو دارد
عضو هیات مدیره انجمن اقتصاد مدیریت دارویی ایران به بیان توضیحاتی درباره دلیل کمبود دارو در بازار پرداخت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید حسام الدین شریفی نیا عضو هیات مدیره انجمن اقتصاد مدیریت دارویی ایران در ادامه برنامه تهران بیست گفت: دلیل اصلی کمبود دارو را افزایش صدور مجوزهای داروخانه ها نمی دانیم ولی تاسیس زیاد داروخانه باعث ایجاد تقاضای زیاد تر شده است. 

شریفی نیا خاطر نشان کرد: در ایجاد کمبود دارویی در کشور ۷ عامل تاثیر گذار بوده که اگر بخواهیم کلی آن را بیان کنیم به دلیل اینکه همکاری بین بخشی بین دستگاه های متولی وجود ندارد این دستگاه ها وزارت صمت، گمرگات، بانک مرکزی، بانک های عامل، بیمه ها، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و وزارت بهداشت هستند. 

وی خاطرنشان کرد: با اتفاقات ۳ سال گذشته در کشور وزارت بهداشت نقشی کمتر از ۵۰ درصد در تامین دارو در کشور دارد. در دی ماه ۱۴۰۱ما به دلیل اینکه نرخ ارز آزاد جهش شدیدی داشت  با مشکل مواجه شدند تا اینکه در بهمن ماه ارز حمایتی برای دارو در نظر گرفتند و این ارز با با تایید سازمان غذا و دارو در اختیار تولید کننده دارویی قرار می دهند.

وی در ادامه بیان کرد: این اتفاق باعث تاخیر یک ماه در خرید مواد اولیه دارویی برای ورود به کشور شد ولی داستان به همین جا ختم نشد و مشکلات دیگری هم به وجود آمد از نیمه اسفند ۱۴۰۱ تا نیمه اردیبهشت ۱۴۰۲ وزارت صمت بدون اطلاع سازمان غذا و دارو کد کالایی را تغییر داد و شرکت های دارویی با این اقدام نمی توانستند از ارز ترجیحی استفاده کنند. تمام این اتفاقات منجر به بروز ۴ ماه تاخیر در خرید مواد اولیه دارویی شد.

شریفی نیا ادامه داد: ۴ ماه مشکل دسترسی به ارز داشتیم، به عنوان مثال یک شرکت تولید کننده داروهای بیماران پیوندی ۵ ماه است نتوانسته ارز تامین کند تا مواد اولیه را به کشور وارد کند. ما بهد از طرح دارویار می دانستیم که ریال مورد نیاز بازار ۱۰۹ همت است ولی سازمان مدیریت و برنامه ۶۹ همت به ما تخصیص داده است. هم اکنون که وارد ماه ۵ سال شده ایم از این ۶۹ همت باید حداقل ۲۵ همت واردات می داشتیم که فقط ۱۲ همت تخصیص یافته و مواد اولیه وارد شده است. 

وی در ادامه بیان کرد: ما می دانستیم که نیاز ارزی شرکت های تولید کننده دارویی با طرح دارویار تا ۶ برابر افزایش پیدا می کرد. هنوز که هنوز است بانک ها همکاری با صنعت دارویی را ندارند و وقتی نقدینگی تامین نشود نمی توانند مواد اولیه وارد کنند، مشکل بعدی بیمه ها هستند که آنها هم با مشکل نقدینگی رو به رو هستند.

وی افزود: ۲ درصد سود بازرگانی  هم اعلام شد شامل دارو نمی شود که این هم تا برج ۴ تامین نشد. وقتی مواد اولیه وارد نشود نمی توان کمبود دارو را حل کرد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه