ترقی در گفتگو با دانا:
قانون وظیفه دارد موانع مشارکت مردم در انتخابات را برطرف کند
یک فعال سیاسی گفت: قانون وظیفه دارد موانع مشارکت در انتخابات را برطرف کنند ولی نمی تواند مردم را مجبور به شرکت در انتخابات کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ موضوع انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی آرام آرام ذائقه کشور را به سمت سیاسی شدن پیش می برد، موضوعی که سرنوشت ۲۹۰ کرسی خانه ملت را به دست مردم رقم زده و وکلایی از جنس ملت را برای مسئولیتی چهار ساله روانه بهارستان می کند.
از این رو این روزها اظهارنظرهای انتخاباتی از سوی چهره های سیاسی پررنگ شده و دور از انتظار نیست که به زودی این اظهارنظرها از میتینگ های رسمی به جمع های غیررسمی در سطح جامعه کشانده شود.
در این میان حجت الاسلام پورمحمدی، از چهره های سیاسی دارای سوابق متعدد دولتی و مدیریتی در تازه ترین اظهارنظری درباره لزوم اجرای قانون با هر میزان مشارکتی در انتخابات گفته است: باید بدانیم هدف از اجرای قانون رضایتمندی مردم از شرایط است تا با علاقه در انتخابات شرکت کنند، اما اگر وظیفه ما فقط اجرای قانون باشد، یا قانون مشکل دارد یا باید تفسیرمان از قانون اصلاح شود و مشارکت پایین ولو با اجرای قانون شکست همه است و پیروزی محسوب نمی شود.
اما اینکه آیا مشارکت پایین با اجرای قانون درست است یا جلب مشارکت حداکثری ولو بدون رعایت قانون سوال مهمی است که پاسخ آن می تواند در آینده سیاسی کشور اثرگذار باشد.
حمیدرضا ترقی ، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به اینکه سیاست های کلی رهبری بر این اساس است که مردم از حق قانونی خود در انتخابات استفاده کنند، گفت: استفاده از این حق باید در چارچوب قانون باشد و مشارکت در انتخابات بدون شک باید ذیل قانون تعریف شود.
وی با اشاره به اینکه هیچ کس حق عدول از قانون را ندارد، تصریح کرد: در تمام فرآیند برگزاری انتخابات باید قانون جاری و ساری باشد. از زمان ثبت نام داوطلبان تا بررسی صلاحیت ها، اخذ رای از مردم شمارش آرا و اعلام نتیجه باید ذیل قانون عمل شود.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه موضوع رقابت در انتخابات اجباری نیست بلکه نیازمند انگیزه است و شرایط مناسب خود را می طلبد، تصریح کرد: وظیفه قانون و مجریان قانون این است که مانع مشارکت مردم نشوند و تمام موانع این مشارکت را برطرف کنند، اما به هر حال همیشه بخشی از جامعه به دلیل انگیزه های شخصی و یا نارضایتی از برخی مسائل انگیزه ای برای شرکت در انتخابات ندارند که این مسئله به نوع نگاه آنها بستگی دارد و در این باره مختار هستند، قانون یا نظام اسلامی نمی تواند مردم را مجبور به شرکت در انتخابات کند.
ترقی با اشاره به اینکه عدم انگیزه برخی از مردم برای حضور در انتخابات می تواند نارضایتی از وضع موجود باشد، ادامه داد: نباید فراموش کرد که منتخبین همین مردم در دوره هایی وضع فعلی کشور را به وجود آوردند اما انتخابات فرصتی است تا براساس آزمونی که صورت گرفته است، مردم انتخاب درست انجام داده و تداوم وضع موجود را متوقف کنند.
این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: قانون تلاش می کند مردم با انتخاب خود سرنوشت کشور را تغییر دهند و تنها راه آن نیز صندوق های رای است.
ارسال دیدگاه