نظری در گفتگو با دانا مطرح کرد؛
تحقق بسیاری از پروژههای اقتصادی کشور با اصلاح نظام بانکداری
دبیر کمیسیون اقتصادی با اشاره به حضور بانکها بهعنوان دلال و عدم تأیید آن، گفت: بسیاری از پروژههای اقتصادی کشور با اصلاح نظام بانکداری محقق میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بر اساس چارچوب مشخص شده در عملیات بازار باز، بانک مرکزی فعلاً قصد انتشار اوراق مشارکت و خریدوفروش این اوراق را ندارد؛ بلکه در راستای عرضه اوراق بدهی و اوراق مالی دولت که به دلیل بدهی منتشر و به طلبکاران خود عرضه میکند، در بازار بدهی، بازار بینبانکی، در رابطه بدهکار و بانک و در رابطه بانک و بانک مرکزی معامله میشود.
در این چارچوب اضافه برداشتهای بانکها از بانک مرکزی در گرو ارائه اوراق مالی از سوی بانک به بانک مرکزی خواهد بود. بهعنوانمثال بانک برای ۱۰۰ واحد اضافه برداشت، اوراق متناسب با آن (ارزش اوراق درصدی بالاتر از میزان اضافه برداشت خواهد بود) به بانک مرکزی میدهد و بانک مرکزی این اوراق را تا مقطعی مشخص نزد خود نگه خواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
کاهش نسبی رشد پایهپولی/ افزایش سپردههای بخش دولتی نزد بانک مرکزی
لزوم اصلاح نظام بانکداری
سید غنی نظری خانقاه، دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس درباره لزوم اصلاح نظام بانکداری به خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا، اظهار کرد: اجرای بسیاری از پروژههای اقتصادی کشور با اصلاح نظام بانکداری کشور محقق میشود و در این راستا بانکها میتوانند نقش مؤثری در تأمین هزینه واحدهای تولیدی ایفا کنند.
وی ادامه داد: کمیسیون اقتصادی هم همواره به بررسی زوایای اجرای بهینه این امر در سطوح مختلف میپردازد و نظر کمیسیون این است که در اصلاح نظام بانکداری باید در نظر گرفته شود که وظیفه بانکها بنگاهداری نیست، اما اگر در تأمین مالی پروژههای تولیدی و دانشبنیان مشارکت کنند میتوانند نتایج مطلوبی را در اقتصاد به وجود آورند و باعث رونق تولید شوند.
حضور بانکها بهعنوان دلال و در جایگاه بنگاهداری مورد تأیید نیست
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در اقتصاد، حضور بانکها بهعنوان دلال، در جایگاه بنگاهداری مورد تأیید نیست و باید در روند اصلاح نظام بانکداری این رویه اصلاح شود؛ ولی حضور بانکها در پروژههای کلان اقتصادی خصوصاً در پروژههای پتروشیمی و عمرانی نقش مؤثری در رشد اقتصادی و اتمام پروژههای نیمهکاره داشته است.
بیشتر بخوانید:
پشت پرده رشد شدید بدهی بانک های خصوصی به بانک مرکزی/ معاملهای که دود آن به چشم مردم میرود
ارسال دیدگاه