معرفی 3000 نفر مظنون به پولشویی تا پایان شهریور
وزیر امور اقتصادی و دارایی از معرفی 3000 نفر جدید مظنون به پولشویی تا پایان شهریور خبر داد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه اولین همایش مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم گفت: قبل از دولت سیزدهم تعداد 30 واحد مبارزه با پولشویی در شبکه بانکی گمرک و بورس وجود داشت، اما اکنون به 300 واحد افزایش یافته و در حسابرسی شرکتهای اصلی و سازمانها یک بند ویژه برای مقابله با تخلف پولشویی در نظر گرفته میشود.
خاندوزی گفت: 6 هزار پرونده دانه درشتها توسط مرکز اطلاعات مالی شناسایی شده که پرونده مالیاتی نداشتند و برآورد میشود از این تعداد پرونده 20 هزار میلیارد تومان مالیات کسر شود و 440 شخص حقیقی و حقوقی مظنون به پولشویی و سایر جرایم به بانک مرکزی اعلام شدند که محدودیت مالی برای آنها اجرا میشود و 3 هزار نفر دیگر تا پایان شهریور برای اعمال محدودیت به بانکها ابلاغ میشود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: با همکاری قوه قضائیه و بانک مرکزی تمام دستگاههای پذیرنده پوزهای مشکوک و غیرمتصل به سامانه مالیات و بانکی حذف شد. در این زمینه 26 حکم قطعی برای تامین مالی تروریسم و 38 پرونده برای پولشویی در کشور صادر شد.
وی همچنین گفت: ساختار تشکیلات مالی نسبت به گذشته دو برابر شده و ضعف در این زمینه برطرف شده است و اطلاعات به مجموعه FAU به صورت مکتوب ارائه میشود تا مورد قضاوت قرار گیرد.
خاندوزی افزود: برای مقابله با قاچاق کالا و ارز احکام قضایی با سرعت بالایی صادر میشود. در این زمینه 11 هزار مورد پاسخ به ضابطان قضایی و FAU ایران داده شده است و تلاش میکنیم فضای تامین مالی سالم و پاکسازیشده برای تولید فراهم شود و برای فساد فضای تامین مالی ناسالم و غیرایمن شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: چند دوره آموزش مقابله با پولشویی برای کارکنان دستگاهها برگزار کردیم و مربیان ایرانی در این دورهها آموزش دادند. بر اساس آنچه که در اولویت رئیس جمهور قرار دارد، تلاش داریم فضای مالی برای فساد تنگ و محدود و برای تولید کردن راحت و آسان شود.
وی در مورد پیوستن ایران به FATF گفت: ما تلاش میکنیم فعالانه در این پیمان شرکت کنیم و نه اینکه منفعل باشیم. در زمینه گزارشدهی مالی و قضایی دستاوردهای خوبی در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم داشتهایم که کمسابقه است و FATF بهجای داشتن رویکرد سیاسی، باید رویکرد فنی داشته باشد و جمهوری اسلامی تجربه گستردهای در زمینه مقابله با تروریسم و تامین مالی آن انجام داده است.
ارسال دیدگاه