logo
دوشنبه 27 مهر 1405 | دوشنبه 19 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. پیام رهبر انقلاب در پی افتخار آفرینی تیم امید کشتی آزاد
  2. عاشقانه‌ای در بند سیاست؛ بازی با تاریخ در قاب مشروطه
  3. جنجال فوتبالیست سابق علیه صداوسیما؛ تلهٔ عوام‌زدگی یا آینهٔ خشم عمومی؟
  4. اعتراضات فرانسه چه ارتباطی با حمله آمریکا به ایران دارد؟/ جنگی که تاثیرش جهانی شد!
  5. ناوهای آمریکایی جرئت نزدیک شدن به تنگه هرمز را ندارند/ دشمن اشتباه محاسباتی کند معادلات را پشیمان کننده تغییر خواهیم داد
  6. تهدیدهای ترامپ علیه ایران؛ اهرم فشار برای بازگشایی تنگه هرمز
  7. ضیافت چوب و خیال در قلب پایتخت؛ آنچه در جشنواره تئاتر عروسکی خواهیم دید
  8. طنین سازها فراتر از پایتخت؛ از غوغای شیراز تا صحنه‌گردانی در ۴۰ شهر
  9. فرانسه با صدای آزادی، آزادی را خفه کرده است/ عدالت جویی نسل نو دامن دولتمردان فرانسوی را گرفته است
  10. "علی اف" صحنه گردان نمایش های صهیونیستی/ هراس دولت باکو از جمعیت ۹۷ درصدی مسلمان این کشور!
  11. نفس بیماران زیر بار گرانی دارو؛ وزارت بهداشت برای کاهش هزینه درمان چه کرده است؟
  12. نتانیاهو برای به‌تعویق‌انداختن انتخابات به دنبال راه‌اندازی جنگ است/ روابط ترامپ و نتانیاهو مانند گذشته نیست
  13. "اخلاقی" با رأی بالا به عنوان وزیر دفاع انتخاب خواهد شد
  14. عاقبت سرپیچی کشتی‌ها از مقررات ایرانی تنگه هرمز سوختن است
  15. از خروش مجید مجیدی علیه جنایات غرب تا غفلت لاله مرزبان در ونیز
  16. به نام سوارکاری، به کام اسپانسرها و اینفلوئنسرها!/ وقتی یک مسابقه ورزشی جولانگاه بلاگرها شد
  17. شکاف عمیق در گیشه سینما؛ جولان کمدی‌های میلیاردی
  18. سکوت مجامع بین الملل در برابر سرکوب‌ حجاب در باکو نشانه استاندارهای دوگانه غرب است/ پایه های حکومت "علی اف" به زودی خواهد شکست
  19. اعتراف "اوباما" به خباثت مذاکراتی آمریکا/ غربگراها همچنان در پی سیاست تسلیم!
  20. انتخابات زیر سایه جنگ؛ قمار نظامی ترامپ و نتانیاهو چه هزینه‌ای دارد؟

روسیه طالبان را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج نمی کند

روسیه طالبان را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج نمی کند
روسیه اعلام کرده است که قصد ندارد طالبان را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «ضمیر کابلوف»، فرستاده ویژه «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان، در گفتگو با رسانه ارتی‌وی‌ای تصریح کرده که انتظار نمی‌رود که نام گروه طالبان از فهرست تروریستی دولت روسیه حذف شود.

کابلوف با اشاره به اینکه نشست فرمت مسکو، یک گفت‌وگوی سیاسی است، همچنین افزود که در مورد حذف نام طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی و ممنوعه در روسیه، هیچ بحثی صورت نگرفته است.

در همین حال، ضمیر کابلوف در پاسخ به این پرسش که آیا روسیه آماده است رژیم طالبان را به رسمیت بشناسد یا خیر، گفت: «روسیه ممکن است طالبان را در آینده به رسمیت بشناسد.»

کابلوف با ذکر اینکه طالبان باید «این امتیاز را کسب کنند» افزود که طالبان باید نشان دهند که آماده‌اند دولت فراگیر با حضور نمایندگان همه اقوام را در افغانستان تشکیل می‌دهند. ضمیر کابلوف خاطر نشان کرد: «اگر آن‌ها [طالبان] این گام [تشکیل دولت فراگیر] را بردارند، راه را برای روسیه که به طور بالقوه رژیم طالبان را به رسمیت بشناسد هموار خواهد کرد.»

ضمیر کابلوف، در پاسخ به این پرسش که چرا روسیه در دوسال گذشته، سفیر طالبان را در مسکو نپذیرفته است، گفت: «در حال حاضر رهبری سفارت افغانستان در مسکو را یک کاردار برعهده دارد، زیرا روسیه نمی‌تواند سفیر را بپذیرد، چون مسکو رژیم طالبان را به رسمیت نشناخته است.»

این موضع گیری دولت روسیه در حالی است که روز گذشته «امیرخان متقی»، سرپرست وزارت امور خارجه دولت موقت طالبان در افغانستان با «روسلان ادلگریف»، مشاور ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در مسکو دیدار کرده بود.

بر اساس اعلام عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه دولت موقت طالبان در شبکه‌های اجتماعی، امیرخان متقی که برای شرکت در نشست «چارچوب مسکو» به روسیه سفر کرده، با ادلگریف دیدار کرد.

متقی در این دیدار درباره اقدامات انجام شده برای حفاظت از مرزها، مبارزه با گروه تروریستی داعش و مبارزه با مواد مخدر بحث و گفتگو کرده است.

وی با بیان اینکه روابط افغانستان و روسیه در حال توسعه است، بر اهمیت توسعه روابط اقتصادی و دیپلماتیک با برداشتن گام‌های عمل گرایانه که به نفع دو کشور در بخش‌های مختلف باشد، تاکید کرد.

ادلگریف نیز با اعلام آمادگی روسیه برای همکاری با افغانستان خاطر نشان کرد که چهره واقعی دستاوردهای افغانستان باید منعکس شود تا همه بتوانند حقیقت را بهتر درک کنند.

نشست فرمت مسکو درباره افغانستان طی چند روز گذشته در روسیه برگزار شد و قبل از آن، «دیمیتری ژیرنوف»، سفیر روسیه در کابل با امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان دیدار کرده و به گفته ضیا تکل، معاون سخنگوی این وزارت، از وی برای شرکت در نشست آینده «چارچوب مسکو» در مورد افغانستان دعوت کرده بود.

وزیر خارجه دولت موقت طالبان نشست‌های مسکو درباره افغانستان را برای هماهنگی در منطقه مهم خوانده و ابراز امیدواری کرده بود که در دیدار از مسکو مناسبات دیپلماتیک دولت طالبان با روسیه گسترش یابد.

در نشست قبلی چارچوب مسکو در مورد افغانستان در نوامبر سال ۲۰۲۲، روسیه از نمایندگان دولت طالبان به دلیل عدم ایجاد دولت «فراگیر سیاسی-قومی» دعوت نکرد. در آن نشست منطقه‌ای نمایندگانی از ۱۰ کشور منطقه از جمله ایران و پاکستان شرکت کردند. تا کنون ۴ نشست منطقه‌ای تحت این عنوان در مسکو برگزار شده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه