اخبار داغ

یک اقتصاددان در گفتگو با دانا مطرح کرد؛

دلارزدایی اولین قدم برای فرو ریختن اقتصاد آمریکاست

دلارزدایی اولین قدم برای فرو ریختن اقتصاد آمریکاست
یک استاد اقتصاد با اشاره به اهمیت دلارزدایی، این اقدام را اولین قدم برای فروریختن اقتصاد امریکا دانست و بر کاهش وابستگی به دلار در برنامه هفتم توسعه تأکید کرد.

عبدالمجید شیخی اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ در خصوص روند افزایش ارزش ریال با حذف دلار در برنامه هفتم توسعه کشور و کاهش ۳۰ درصدی اثرگذاری دلار در مبادلات داخلی که طی هفته گذشته برای درج در برنامه هفتم از سوی مجلس اعلام شد، اظهار کرد: دلارزدایی از اقتصاد به‌قدری اهمیت دارد که هم اکنون حتی کشورهای هم پیمان و هم سو با امریکا نظیر عربستان و عراق و حتی چین که بزرگ‌ترین هم پیمان اقتصادی امریکا است به دنبال اجرای فوری آن هستند.

اهمیت حذف دلار از بودجه کشور در برنامه هفتم توسعه

وی ادامه داد: عراق امسال در اقدامی معین نمود تا پایان سال مالی معاملات با دلار را به حداقل برسد و پیگیر استفاده از پیمان‌های پولی منطقه‌ای است تا از اثر دلار بر اقتصاد خود بکاهد.

بیشتر بخوانید:

ایجاد مزیت رقابت و دلار زدایی با دانش‌بنیان‌شدن اقتصاد ملی

وی توضیح داد: اقدامات بانک مرکزی نظیر اعطای دینار عراق به‌جای دلار و سایر مدیریت‌های کنترل ارز به‌خصوص در ۶ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ مؤثر و مثبت ولی ناکافی بود و این روند باید با سایر کشورها هم ادامه دار باشد و بانک مرکزی از این تجربه استفاده کند تا همین روند را در سایر معاملات با کشورهای منطقه و حتی آسیایی دنبال کند.

دلار زدایی ۳۰ درصدی در برنامه هفتم اصلاً منطقی نیست

این استاد اقتصاد گفت: مجلس ما هفته گذشته اعلام کردند که تا پایان برنامه هفتم ۳۰ درصد از مبادلات دلاری باید حذف شود و این اصلاً منطقی نیست که تا ۸ سال آینده تازه اگر برنامه به‌درستی اجرا شود ۳۰ درصد از این روند کاهش یابد و این حذف دلار باید هر چه سریع‌تر کلید بخورد تا شاهد رشد ارزش ریال و حفظ قدرت خرید مردم باشیم.

وی توضیح داد: این تصمیم نمایندگان مجلس فقط راه رانت و سفره را برای برخی دلالان ارز و دلار باز می‌گذارد تا پول‌های حقیقی را از بخش مولد خارج کنند و در بخش زیر زمینی و غیرمولد اقتصادی هزینه و پول‌شویی کنند.

نباید عنان اقتصاد را به دست چند بنگاه بزرگ اقتصادی بسپاریم

شیخی افزود: برای برگشت ثبات به اقتصاد باید پیمان‌سپاری ارزی را اجباری کنیم و فعالیت‌های تجاری خارجی بدون پیمان‌سپاری ارزی را به حداقل برسانیم و عنان اقتصادی را نباید به دست چند بنگاه بزرگ اقتصادی پالایشگاهی و فولادی و معدنی بسپاریم تا این بنگاه‌ها از منافع صادرات مواد اولیه کشور با کم اظهاری منت‌گذاری کنند و مبلغی از صادرات را به سامانه نیما بانک مرکزی انتقال دهند و الباقی درآمد دلاری خود را در بازارهای دیگر کشورها به درهم و یورو تبدیل کنند و در بازار زیرزمینی به نرخ آزاد در کشور بفروشند.

وی با اشاره به سودهای عجیب‌وغریب این بنگاه‌های بزرگ گفت: چرا باید این بنگاه‌های بزرگ در سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان سود برده باشند درحالی‌که این سود به قیمت کاهش قدرت خرید مردم تمام شده باشد؟! 

بازی با دلار موجب افت توان خرید مردم می‌شود

این اقتصاددان تصریح کرد: بازی با دلار موجب افت توان خرید مردم می‌شود. افرادی که درآمد متغیر دارند مثل یک عمده‌فروش و... کمتر این افت توان خرید را درک می‌کنند و با جابه‌جایی بیشتر ریال سود متغیر خود را بین ۱۳ تا ۳۰ درصد کسب می‌کنند؛ ولی این فشار (کاهش توان خرید) بر کسانی مثل کارمندان و کارگران که درآمد ثابت دارند مضاعف است.

وی متذکر شد: اکنون ۷۰ سال است که بیماری افت قدرت خرید در اقتصاد ما نهادینه شده است و حالا در این بحبوحه بار نرخ تورم ۴۰ درصدی در واقع بر روی دوش قشر ضعیف خواهد بود و باید سیاست‌گذاران در نظر داشته باشند که این تحمل دیر یا زود کمر این قشر را خم خواهد کرد.

وی در پایان گفت: با نظریه‌های طرف‌دار سرمایه‌داری مشکلات کشور حل نخواهد شد و راهکار، بازگشت به اقتصاد اسلامی است و اقتصاددانان خود فروخته‌ای که با نظر به غرب و دنباله‌روی از سیاست حسن روحانی به دنبال راهکار هستند، در واقع با معاملات دلاری دارند از امریکا حمایت می‌کنند؛ زیرا وجود امریکا وابسته به کاغذ بی‌ارزشی است که به نام دلار در بازار جهانی ارائه می‌کند و دلارزدایی اولین قدم در راستای فروریختن و نابودی این استعمار بزرگ است.

بیشتر بخوانید:

سفر رئیس جمهور به سوریه/ قدمی برای دلار زدایی از پیمان‌های منطقه‌ای

دلارزدایی پاسخ اجتناب‌ناپذیر کشورها به پروژه سلاح‌سازی از دلار است

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه