زالی در گفتگو با دانا؛
کرونا هنوز پایان نیافته؛ پیرولا و اریس مرگ و میر کمتری دارند/ همه عفونت های تنفسی فعلی کرونا نیست
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ماهیت اومیکرون و زیر سویه های آن همچون پیرولا و اریس مرگ و میر کمتری را به دنبال دارد؛ اما سرایت پذیری بیشتری دارند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص سویه جدید کرونا و سرایت پذیری آن گفت: الگوهای جهانی کرونا که در حال حاضر در تمام دنیا وجود دارند، همه از سویه اومیکرون هستند، بارز ترین و غالب ترین وجه کرونا همچنان اومیکرون است و این که چه میزان تغییر در شیوع کرونا اتفاق افتاده است نیاز به یک تحقیق پژوهشی دارد.
وی با بیان اینکه کرونا هنوز هم پایان نرفته است، تصریح کرد: کماکان یک جهش جهانی فعال از کرونا وجود دارد که البته از شدت کم بیماریزایی برخوردار است. از طرفی با توجه به اینکه بخش زیادی از مردم هم واکسن دریافت کردهاند، به همین دلیل میزان خطر به حداقل رسیده است.
وی اظهارکرد: در حال حاضر بیشترین زیر شاخه اومیکرون که در دنیا بالا ترین میزان شیوع را دارد شاخه پیرولاست و براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی میزان بیماری زایی و مرگ و میر آن کمتر از سویه های دیگر کرونا می باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: ماهیت اومیکرون و همچنین جهش یافته های این سویه از کرونا(پیرولا) مرگ و میر کمتری را به دنبال دارد؛ اما سرایت پذیری بیشتری دارند و به علت آن که در فصل پاییز قرار داریم، طبیعتا بیمارهای مختلف تنفسی مثل بیماری های آنفولانزا، پارا آنفولانزا، روتا ویروس ها نیز وجود دارند که میتوانند علائم شبه کرونا را تشدید کنند.
همه عفونت های تنفسی فعلی کرونا نیست
زالی با بیان این که مطالعات در خصوص کرونا نیاز به تحقیقات سرولوژیک و آزمایشگاهی دارد افزود: نمیشود همه عفونت های تنفسی فعلی را به کرونا انتصاب داد و ممکن است عفونت های فصلی هم در این زمینه نقش آفرینی کنند و فصل مشترک همه بیماری ها پیشگری است.
دکتر علیرضا زالی با تأکید بر اینکه هنوز هم استفاده از ماسک برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا در برخی مواقع ضروری است، توضیح داد: مهمترین موضوع آن است که اگر فردی دچار علائم است و این علائم مربوط به دستگاه تنفس باشد، این افراد در چند روز ابتدایی که میزان سرایت پذیری و گسترش ویروس بلا است، از حضور در مجامع عمومی اجتناب کنند و اگر افراد در محیطهایی که احتمال ابتلا به بیماری در آنجا وجود دارد مانند اماکن تجمعی و با تراکم بالای جمعیتی که حداقل گردش هوا در آنجا وجود دارد حضور مییابند، همچنان باید از ماسک استفاده کنند.
وی در خصوص جلوگیری از سرایت بیماری گفت: شستشو دست یکی از عوامل بسیار مهم است که می تواند از سرایت بیماری جلو گیری کند، افراد مسن و کسانیکه دارای بیماری های زمینه ای نیز هستند مورد هشدار بیشتری واقع می شوند.
زالی همچنین خاطر نشان کرد: پیشبینی میشود تا میانه آبان ماه پیک بیماری های تنفسی به خصوص آنفولانزا را شاهد باشیم و بعد از آن، این بیماری فروکش خواهد کرد و مجدا از اواسط دی ماه شاهد پیک مجدد آن خواهیم بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: در خصوص واکس کرونا با توجه به اجماع جهانی، افرادی که چهار دوز واکسن را تزریق کرده اند بدن آن ها در برابر این ویروس ایمنی دارد و در گروه های پر خطر افراد باید با نظر متخصص اقدام کنند.
ارسال دیدگاه