سخنگوی سازمان امور مالیاتی:
۵۲ درصد بودجه دولت از محل مالیات تأمین شد
سخنگوی سازمان امور مالیاتی از تحقق 90 درصدی درآمدهای مالیاتی و ساماندهی 23 میلیون دستگاه پوز و درگاه پرداخت تا 26 آبان امسال خبر داد و گفت: حجم درآمدهای مالیاتی امسال به 450 هزار میلیارد تومان رسید که این میزان توانسته است 52 درصد بودجه دولت در سال جاری را تأمین کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی موحدیبکنظر در گفتگویی با تشریح میزان تحقق عملکرد درآمد مالیاتی در سال جاری، اظهار داشت: تا 26 آبان 1402، میزان تحقق درآمدهای بودجه از محل مالیات به 90 درصد و حجم درآمدهای مالیاتی به 450 هزار میلیارد تومان رسیده است که این میزان توانسته است 52 درصد بودجه دولت در سال جاری را تأمین کند.
وی در مورد روش دریافت مالیات و دلایل رشد درآمدهای مالیاتی، گفت: درگاههای پرداخت الکترونیکی به کارپوشههای مالیاتی متصل شده و البته این نکته را هم باید تأکید کنم که تعیینکننده میزان مالیات، مجلس و مراجع تصمیمگیری هستند و سازمان امور مالیاتی بر اساس قانون، مجری قانون بودجه و مسئول وصول مالیات است.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور تأکید کرد: بخش عمدهای از مالیاتها از محل تمرکز سازمان امور مالیاتی در شناسایی مؤدیان جدید و دانهدرشتها و کسانی است که قبلاً فرار مالیاتی داشتهاند و همچنین رسیدگی دقیق به مؤدیان بزرگ و حسابرسی ویژه به حسابهای این مؤدیان است.
موحدیبکنظر گفت: برنامهریزی ما اتصال پروندههای مالیاتی مؤدیان بزرگ است تا فشار زیادی بر مؤدیان کوچک وارد نشود و در هر اداره کل عمده تمرکز روی پروندههای بزرگ مالیاتی است.
ساماندهی 23 میلیون دستگاه پوز و درگاه پرداخت
وی همچنین با اشاره به ساماندهی 23 میلیون دستگاه پوز و درگاه پرداخت گفت: در مرحله اول این دستگاههای پوز ساماندهی شده برخی از آنها غیرفعال شدند و بقیه دستگاهها به پرونده مالیاتی فرد در سامانه جامع مالیاتی متصل شده در این زمینه 9.4 میلیون درگاه و دستگاه پذیرنده یا پوز بانکی به پرونده مالیاتی الصاق شده است.
در سامانه مؤدیان مالیاتی 9.2 میلیون مؤدی فعال مالیاتی ثبت شده است
وی اضافه کرد: همچنین در سامانه مؤدیان مالیاتی 9.2 میلیون کارپوشه فعال یعنی مؤدی فعال مالیاتی ثبت شده است که از این تعداد 700 هزار کارپوشه فعال مربوط به اشخاص حقوقی و 8.5میلیون کارپوشه مربوط به اشخاص حقیقی است و تمرکز ما روی کسانی است که درآمدهای بالایی دارند تا فشار مالیاتی از گرده مؤدیان کوچک برداشته شود.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه امسال سقف معافیت مالیات حقوقبگیران به 120 میلیون تومان در سال افزایش یافته است، گفت: یعنی کسانی که تا 10 میلیون تومان در ماه درآمد دارند معاف از مالیات هستند، همچنین از میان مشاغلی که اظهارنامه مالیاتی دادهاند 50 درصد صاحبان مشاغل و اصناف اظهارنامه صفر دادهاند، یعنی عملا برای عملکرد خود در سال 1401 مالیاتی پرداخت نمیکنند و این اظهارنامهها قطعی شده و گامی در جهت تحقق عدالت مالیاتی با هوشمندسازی دادهها صورت میگیرد.
موحدیبکنظر تأکید کرد: دولت صرفا بر مبنای دادههای قابل اتکا مالیات میگیرد تا فشاری به مردم وارد نشود و تلاش ما این است که مالیات حقه که نظام مالیاتی در نظر گرفته است گرفته شود و بیش از آن مالیات نگیریم همچنین برای مؤدیان مالیاتی تخفیف و ترجیحاتی در نظر بگیریم که فشار به آنها وارد نشود.
وی گفت: از سوی دیگر قانون باید اجرا شود که میزان درآمد مالیاتی بر اساس قانون بودجه امسال نسبت به سال گذشته 60 درصد رشد باید داشته باشد، بنابراین باید شرایط تحقق این رشد درآمد مالیاتی فراهم شود اما باید عادلانه باشد و فشاری به مؤدیان کنونی وارد نشود.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در راستای اجرای تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم شرایطی برای افراد فراهم شد که مالیاتی برای آنها در نظر گرفته شد که 85 درصد آنها این رقم مالیاتی را پذیرفته و آن را عادلانه دانستند و پرداخت کردند اما در این زمینه هم اجباری وجود نداشت و کمتر از 15 درصد آنها این مالیات را نپذیرفته و اظهارنامه دادهاند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
موحدیبکنظر در مورد اینکه عدهای میگویند مالیات باید در قبال دریافت خدمات از سوی دولت باشد، گفت: البته خدمات به مردم به سازمان امور مالیاتی مرتبط نیست اما باید پیوندی بین نظام مالیاتی و نظام بودجهریزی برقرار شود و ردیفهای هزینهای که بودجه دریافت میکنند باید با ردیفهای درآمدی مالیاتی پیوند داشته باشند و این نشان از ضعف برنامهریزی کلی است اما سازمان برنامه و بودجه در قالب احکام لایحه برنامه هفتم پیشنهاد کرده است که ارتباطی بین نظام بودجهریزی و نظام مالیاتی برقرار شود.
وی گفت: سال 1400 مبلغ 48 هزار میلیارد تومان، سال گذشته 115 هزار میلیارد تومان و امسال 80 هزار میلیارد تومان از محل درآمدهای مالیات ارزش افزوده سهم دهیاریها و شهرداریها بود که پرداخت کردیم و در اختیار آنها قرار گرفت و شهرداریها اگر خدماتی به مردم ارائه میکنند باید اعلام کنند که از محل مالیات و عوارض مردم است.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: تعداد کارپوشههای فعال مالیاتی مؤدیان امسال 9.2 میلیون نفر شده قبلاً ظرفیت چنین شناسایی وجود نداشت. در سال 1400 فقط 300 هزار پرونده اشخاص حقوقی و 2.9 میلیون فرد حقیقی وجود داشت اما امسال تعداد کارپوشههای فعال و مودیان به 9.2 میلیون نفر افزایش یافته است.
موحدیبکنظر تأکید کرد: اگر سازمان امور مالیاتی، خودش درآمدهای مالیاتی را برای خدماتدهی به مردم خرج میکرد، حتماً به اطلاع مردم میرساند که فلان پروژه از محل درآمدهای مالیاتی راهاندازی شده است؛ در حال حاضر هم شهرداریها و سازمان برنامه بودجه، وزارت بهداشت و وزارت آموزشوپرورش اگر خدماتی ارائه میکنند باید اظهار کنند که این خدمات از محل درآمدها و عوارض مالیاتی صورت گرفته است.
ارسال دیدگاه