شهریار زرشناس:
خودکفایی در تولید کاغذ یک نقطه عطف در کارنامه وزارت ارشاد و یک نقطه ثبات و آرامش برای اهالی کتاب است
نویسنده و استاد دانشگاه گفت: در کشور ما مسئله کاغذ به خصوص از این منظر که بتواند تامینکننده نیاز ها و تولیدات فرهنگی ما باشد از دیرباز به عنوان یک معضل مطرح بوده و در خیلی از اوقات نیازمند وارد کردن کاغذ بودیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شهریار زرشناس نویسنده و استاد دانشگاه در خصوص خودکفایی در تولید کاغذ در گفتگو با تهرانپرس گفت: مسئله کاغذ و نقش کاغذ در تولید اثر مکتوب، انتشار کتاب و مطبوعات و در پیشبرد امر فرهنگ بر همه مشخص و آشکار است و همه میدانند پیشبرد فرهنگ مکتوب در شرایط کنونی نیازمند کاغذ است. در واقع از زمانی که صنعت چاپ بهوجود آمده و حتی قبل از آن، تولید کاغذ اهمیت داشته است.
وی با اشاره به خودکفایی کشور در تامین کاغذ مورد نیاز نشر کتاب و مطبوعات افزود: در کشور ما مسئله کاغذ به خصوص از این منظر که بتواند تامینکننده نیاز ها و تولیدات فرهنگی ما باشد از دیرباز به عنوان یک معضل مطرح بوده و در خیلی از اوقات نیازمند وارد کردن کاغذ بودیم. همین مساله موجب میشد طی نوسانات ارزی و افزایش قیمت در بازارهای جهانی، ما نیز دچار مشکل شویم؛ کاغذ نایاب شود و قیمت کاغذ و به تبع آن قیمت کتاب بالا رود که این مساله بر روی میزان کتابخوانی هم تاثیر منفی میگذارد.
استاد دانشگاه سوره ادامه داد: طبیعی است برای حل ریشهای این مشکل باید به نقطه ای میرسیدیم که استقلال ما در این حوزه را تامین کند و خودکفا باشیم تا بتوانیم نیاز های خودمان در حوزه کاغذ مورد نیاز امور فرهنگی و نشریات و کتب را تامین کنیم. این یعنی رسیدن به یک ثبات؛ ثباتی که تاثیر فوق العاده ای در روند فعالیت های فرهنگی خواهد گذاشت.
زرشناس افزود: این کار بزرگی است که دولت سیزدهم موفق شد آن را انجام دهد که همینجا باید هم از آقای رئیس جمهور و هم از شخص آقای وزیر ارشاد دکتر اسماعیلی تشکر کرد. به نظر من در کنار فعالیت های درخشان دیگری که در کارنامه وزارت ارشاد دولت سیزدهم وجود دارد، یکی از نقاط عطف، بیتردید همین مسئله خودکفایی در تولید کاغذ مورد نیاز امور فرهنگی است؛ چرا که با این اتفاق که توانستیم مسئله کاغذ را برای تولیدات فرهنگی به نقطه خودکفایی برسانیم یعنی یک گرانیگاه، یک مرکز ثقل و یک نقطه آرامش برای کل تولیدات فرهنگی مکتوب در کشور ایجاد کردیم.
زرشناس در بیان اثرات این نقطه آرامش گفت: در واقع از این پس ناشران، کتابفروشها، صاحبان مطبوعات و کتابخوانها نگرانیشان در خصوص کمبود کاغذ و کاهش چاپ کتاب یا افزایش قیمت، کمتر خواهد شد.
این نویسنده برجسته ادامه داد: من در مقام یک نویسنده که بیش از ۱۲۰ جلد کتاب نوشته و منتشر کردهام، دوباره از این اتفاق که موجب رسیدن جامعه فرهنگی کشور به خصوص آنهایی که با امر کاغذ مرتبط هستند، به یک نقطه آرامش ذهنی شده، تشکر میکنم و مجددا هم از رئیس جمهور و هم از وزیر ارشاد قدردانی میکنم و دست مریزاد میگویم. امیدوارم این روند استمرار پیدا کند و باعث ثبات قیمت کاغذ، کتاب و محصولات فرهنگی مرتبط با کاغذ شود. همچنین موجب ثبات در انتشار کتابها بشود چون چاپ اول یا چاپهای مجدد بسیاری از کتابها به دلیل کمبود کاغذ و گرانی آن متوقف شده بود و نایاب شده بودند.
ارسال دیدگاه