اخبار داغ

چگونه کودکان را به نماز علاقه مند کنیم؟

چگونه کودکان را به نماز علاقه مند کنیم؟
بسیاری از خانواده ها باید با برخی اقدامات فرهنگی، فرزندانشان را از سنین کودکی برای نماز خواندن تشویق کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نماز راهی برای ارتباط گرفتن با خدا است که این روزها به دلیل باورها و عقاید اشتباه، بسیاری از افراد، به خصوص قشر جوان و نوجوان، از انجام این فریضه دینی، اجتناب می کنند؛ به همین دلیل بسیاری از خانواده ها باید با برخی اقدامات فرهنگی، فرزندانشان را از سنین کودکی برای نماز خواندن تشویق کنند. شما می توانید با تهیه ست چادر نماز برای دخترخانم ها و تهیه جانماز و... برای آقا پسرها این کار را انجام دهید. قیمت ست کامل چادر نماز جشن تکلیف، بالا نیست و شما می توانید این هدیه زیبا و جذاب را برای فرشته خانه خود تهیه نمایید.

آشنایی با راه های ترغیب کودکان به نماز

برای ترغیب کودکان به نماز می توانید هدایای متنوعی مانند مقنعه تل دار، توربان، هدشال و روسری های دخترانه زیبا خریداری کنید تا تشویق شوند. کافیست مدتی در این مسیر صبوری و جدیت داشته باشید تا کودک با شما همگام شده و سر وقت، نمازهایش را بخواند. شما می توانید با راهکارهای زیر کودکتان را به خواندن نماز ترغیب کنید.

همیشه خودتان شروع کننده باشید!

حتما شنیده اید که کودکان آینه پدر و مادر هستند و همواره از والدین خود الگو می گیرند. رفتارهای پدر و مادر الگو هایی برای فرزندانشان هستند که نقشه راه و مسیر زندگی شان را ترسیم می کنند. بنابراین اگر می خواهید فرزندتان نماز خوان شود، در ابتدا خود باید این کار را انجام دهید.

به محض شروع اذان وضو گرفته و برای نماز خواندن آماده شوید؛ این کار را به تعویق نیندازید تا کودک از اهمیت انجام آن آگاه شود. دقت داشته باشید که در ابتدای انجام این کار شاید فرزندان توجه زیادی به نماز خواندنتان نداشته باشند؛ بنابراین هیچ زور و حساسیتی به خرج ندهید و این کار را جز روتین زندگی تان کنید.

حواستان به کارهای خوب  فرزندتان باشد و آن ها را تشویق کنید!

تشویق کردن یکی از بهترین راه ها برای آموزش کودکان و فرزندانتان است. اگر می خواهید کار یا رفتار درستی را به فرزندتان آموزش دهید، او را برای انجام این کار تشویق کنید. برای نماز خواندن نیز همین گونه بوده و باید تشویق هایی را برای فرزندتان در نظر بگیرید.

شما می توانید پاداش هایی مثل گفتن یک جمله محبت آمیز، خریدن یک هدیه، انجام یک بازی گروهی خانوادگی و ... را برای فرزندتان در نظر بگیرید تا بعد از هر بار نماز خواندن او را تشویق کنید. البته این نکته را مد نظر قرار دهید که انجام این کار نباید برای کودک تبدیل به یک عادت شود. در ابتدای خواندن نماز پاداش دادن می تواند عامل انگیزاننده ای باشد، اما به مرور باید او را با فواید نماز آشنا کنید تا به صورت خودجوش و بدون توقع بابت پاداش نماز بخواند.

رفت و آمدهای فرزندتان را کنترل کنید!

اینکه فرزند شما با چه کسانی رفت و آمد دارد، بسیار مهم است؛ هم سن و سال ها و دوستان کودک تان می توانند روی او تاثیر بسیار زیادی بگذارند. قاعدتا کسی که می خواهد فرزندی صالح و نمازخوان داشته باشد، باید کسانی که با او رفت و آمد دارند را نیز شناخته و حتی با خانواده او ارتباط برقرار کند.

اگر فرزندتان با فرد نامناسبی در ارتباط است، به جای اعمال زور و خشونت، با روانشناس کودک ارتباط بگیرید و با استفاده از راهکارهای وی فرزندتان را از ارتباط با دوست ناسالم خود بازدارید.

سعی کنید تا حد امکان در نماز جماعت شرکت کنید!

خواندن نماز فرادا برای کودک شاید کمی سخت باشد، بنابراین خواندن نماز جماعت را جز برنامه تان قرار دهید و با هر بار اذان گفتن از تمام اعضای خانواده بخواهید که در کنارتان به نماز بایستند. انجام این کار گروهی فرزند را به مرور ترغیب خواهد کرد که این فریضه دینی را انجام دهد.

تذکر درست را فراموش نکنید!

تذکر دادن به شیوه درست باعث می شود تا فرزند برای خواندن نماز ترغیب شود. اما چطور این کار را انجام دهیم؟ برای انجام این کار باید زمان و مکان درست را در نظر بگیرید، همچنین در نظر گرفتن شرایط روحی کودک نیز بسیار مهم است. علاوه بر این فاصله تذکر دادن ها از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ معمولا تذکر دادن باعث می شود این کار برای کودک تبدیل به امری بدیهی شده و زیاد به صحبت های شما توجه ای نداشته باشد.

صبور باشید!

صبوری کردن بهترین راه برای ترغیب کردن فرزند برای نماز خواندن است. قاعدتا با وجود شبکه های اجتماعی، افکار منفی که درباره دین و اسلام به وجود آمده، دوستانی که نه تنها خود بلکه خانواده هایشان، این کار را انجام نمی دهند و ...، شاید کودک خیلی به انجام این این فریضه دینی پایبند نباشد؛ بنابراین وقت و زمان کافی برای کودک بگذارید و با انجام مداوم راهکارهای مطرح شده صبوری پیشه کرده و منتظر باشید تا فرزندتان بالاخره خود برای انجام این کار اقدام کند.

نماز را تبدیل به وظیفه نکنید!

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که برخی خانواده ها مرتکب می شوند، وظیفه دانستن نماز است. شما باید این کار را برای فرزندتان به گونه ای جلوه دهید که با انجام آن به خدا نزدیک تر شده و آرامش می گیرد. مثلا به او بگویید در زمان های استرس و ناراحتی نماز را شمرده بخواند و در دل با خدا ارتباط بگیرد!

شما حتی می توانید این فریضه الهی را شبیه به مکان امنی برای فرزندتان تشبیه کنید که در زمان دشواری ها آن پناه ببرد.

کلام آخر؛ راه های ترغیب کودکان به نماز

تشویق کودکان به نماز، کاری ساده اما اصولی است. بسیاری از خانواده ها با اعمال زور، تحت فشار قراردادن و... به جای ترغیب بیشتر کودکان، آن را از انجام این فریضه دینی دور می کنند. برای ترغیب بچه ها به نماز انجام راهکارهایی مانند خواندن نماز جماعت، تشبیه کردن به مکانی امن، صبر کردن، تشویق و... تاثیر گذار است. شما می توانید با یک مشاور کار بلد دینی، مشورت کرده و از او بخواهید که با توجه به شخصیت و ویژگی های رفتاری کودکتان، راهکارهای جدیدی به شما ارئه دهد. با این کار، در مدت زمان کوتاه تری فرزندتان را تشویق به خواندن نماز می کنید.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه