logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

وجود ۵۰ درصد مازاد خرما در بازار؛

برای کنترل قیمت در ماه رمضان در صادرات خرما محدودیت اعمال شد

برای کنترل قیمت در ماه رمضان در صادرات خرما محدودیت اعمال شد
رییس انجمن ملی خرما کشور با اشاره به عوارض ۵۰ درصدی صادرات خرما، اظهار کرد: در حال حاضر ۵۰ درصد خرما مازاد بازار در سردخانه‌ها دپو شده‌اند و ضرر کشاورزان را باید وزارت جهاد کشاورزی تقبل کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری انجمن ملی خرما ایران با موضوع «تنظیم بازار خرمای ماه مبارک رمضان» در محل این انجمن برگزار شد. محسن رشید فرخی، رئیس انجمن ملی خرما ایران گفت: ۴۰ تا ۵۰ درصد مصرف داخلی و خارجی خرما معمولاً در ماه مبارک رمضان است.

وی با اشاره به میزان تولید خرما در کشور افزود: سالانه حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن خرما در کشور تولید می‌شود که از این آمار ۷۰ درصد مصرف داخلی برای مصارف مردم و صنایع تبدیلی است و ۳۰ درصد صادر می‌شود

وی با بیان اینکه سرانه مصرف در کشور حدود ۷ کیلو گرم است، ادامه داد: میزان مصرف در برخی استان‌ها ۳۰ کیلو گرم به ازای هر فرد و در بعضی استان‌ها هم حدود ۱.۵ کیلو گرم است.

فرخی گفت: سال گذشته درآمد حاصل از صادرات حدود ۵۰۰ میلیون دلار بود که طی برنامه ۵ ساله قرار است این عدد به یک میلیارد دلار برسد اما صدور بخشنامه‌های خلق الساعه اهداف را تحت شعاع قرار می‌دهد.

رئیس انجمن ملی خرما کشور با اشاره به عوارض ۵۰ درصدی صادرات خرما، اظهار کرد: در حال حاضر ۵۰ درصد خرما مازاد بازار در سردخانه‌ها دپو شده‌اند و ضرر کشاورزان را باید وزارت جهاد کشاورزی تقبل کند.

رشیدفرخی یادآور شد: تعیین عوارض ۵۰ درصدی صادرات خرما از صفر به معنی ممنوعیت صادرات بوده و چون اوج مصرف چه در داخل و چه صادرات در این مقطع زمانی (ماه مبارک رمضان) است اگر محقق نشود پس از آن دچار مشکل می‌شویم و محصولات روی دست کشاورزان باقی می‌ماند زیرا آمار مصرف در فصل تابستان بسیار کاهش می‌یابد ضمن اینکه از اوایل مرداد برداشت محصولات جدید آغاز می‌شود.

وی تصریح کرد: امسال تا امروز ۲۱۰ میلیون دلار صادرات داشتیم و تا عدد سال گذشته هنوز ۲۴۰ میلیون دلار فاصله داریم. این در حالی است که در برخی اقلام خرما بیش از ۵۰ درصد محصولات سال زراعی گذشته به فروش نرسیده است.

جایگاه خرما ایران در جهان

رشید فرخی با بیان اینکه ایران به لحاظ تنوع و ارقام مقام نخست را در جهان دارد، گفت: تنوع محصولات ایرانی تمام سلایق را پوشش می‌دهد. در بازار صادراتی نیز ایران بعد از مصر مقام دوم را دارد و رقیب ما در بازار جهانی عربستان است که با حدود یک میلیون و ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن در جایگاه سوم ایستاده است.

وی در پاسخ به سوال مهر درباره بازارهای هدف عنوان کرد: بنا به اقتضائات زمانی بازارهای هدف تغییر می‌کند و در حال حاضر پس از اعمال تحریم بخش زیادی از صادرات خرما کشور به کشورهای CIS، هند، کشورهای جنوب شرقی و تا حدودی اروپا است.

وی عنوان کرد: اعمال محدودیت باید از قبل به اطلاع تولیدکنندگان و صادرکنندگان برسد زیرا قراردادهای بین المللی معمولاً یک ساله است و عدم تأمین محصولات اعتبار کشور و صادرکنندگان را زیرسوال برده و بازارها به دست رقیبان می‌افتد.

وی با تاکید بر اینکه ۵۰ درصد موجودی سردخانه‌ها مازاد نیاز بازار است، گفت: موجودی انبارهای فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سایر فروشگاه‌ها کامل است ضمن اینکه بر اساس سخنان سرپرست سازمان تعاون روستایی کشور بیش از ۱۰۰۰ تن خرما از سوی این سازمان ذخیره سازی شده است.

وی ادامه داد: انجمن ملی خرما ایران اعلام آمادگی کرد که خرما مورد نیاز بازار را با قیمت مناسب در مبدا تأمین می‌کند ضمن اینکه بازار صادرات را هم می‌تواند مدیریت نماید؛ اما استقبال نشد.

رشید فرخی اظهار کرد: خرما مضاعفی سال گذشته هر کیلو گرم حدود ۷۰ هزار تومان بود که امسال با تورم حدود ۱۳ درصدی بین ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان قیمت گذاری شده است در حالی که نرخ تورم کشور بیش از ۴۰ درصد است.

این کارشناس بخش کشاورزی افزود: سال گذشته با وجود موجودی کمتر از امسال تنظیم بازار ماه مبارک رمضان بدون مشکل انجام شد و حتی فروشگاه‌های زنجیره‌ای که خرما را در روزهای عادی با سود بین ۴۰ تا ۵۰ درصدی به فروش می‌رسانند در این مقطع با سود ۱۰ تا ۱۵ درصدی عرضه کردند.

رئیس انجمن ملی خرما ایران با بیان اینکه تولیدکننده و صادرکننده زخم خورده بخشنامه‌های خلق الساعه است، گفت: حدود ۷۰۰ هزار کشاورز در تولید خرما فعالیت دارند و حدود ۴ میلیون نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در این صنف مشغول به کار هستند.

رشیدفرخی در پایان گفت: ۱۳ استان در حوزه تولید خرما فعالیت دارند و ۶ استان نخل خیز کشور هم شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان، بوشهر، فارس و کرمان بوده که به لحاظ اقتصادی درآمدشان وابسته به تولید این محصول است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه