یک اسپرسوی کامل
این روزها قهوه اسپرسو به دلیل فواید و خواص بسیار زیادی که دارد، تبدیل به یکی از پرطرفدارترین و پراستفادهترین نوشیدنیها در سراسر جهان شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ این روزها قهوه اسپرسو به دلیل فواید و خواص بسیار زیادی که دارد، تبدیل به یکی از پرطرفدارترین و پراستفادهترین نوشیدنیها در سراسر جهان شده است.
اما اسپرسو چیست؟
اسپرسو (Espresso) فرمی غلیظ از قهوه با طعم کامل است که غالباً به شکل «شات» سرو میشود. برای تهیه این قهوه، آب داغ با فشار بسیار زیاد از میان دانههای قهوهی ریزآسیابشده عبور داده میشود و بنابراین برای دستیابی به بهترین نوشیدنی ممکن، نیاز به اسپرسوساز دارید. نتیجهی کار هم مایعی غلیظتر از قهوه است که خامهای بهخصوص به نام کِرِما (crema) روی آن دیده میشود؛ کفی کرمشکلاتی یا قهوهای رنگ که هنگام ترکیب حبابهای هوا با روغنهای انحلالپذیر قهوهی ریزآسیابشده به دست میآید و بالای نوشیدنی اسپرسو مینشیند. کرِمِا به عمق و ماندگاری طعم اسپرسو در دهان کمک میکند.
از هر قهوهای با هر سرمنشا و رُستی میتوان برای تهیه اسپرسو استفاده کرد. تفاوت میان قهوه و اسپرسو به میزان آسیاب و فرآوری آنها بازمیگردد. دانههای اسپرسو بهگونهای آسیاب میشوند که یکپارچگی بیشتری نسبت به قهوه داشته باشند و هنگام عبور پرفشار آب داغ هم محکم به یکدیگر میچسبند. نتیجهی کار هم یک شات اسپرسوی دلچسب است که هم میتوان آن را به تنهایی نوشید و هم لیستی بلندبالا از نوشیدنیهای دیگر مثل کاپوچینو و آمریکانو را با آن تهیه کرد.
پس اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیابشده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام میشود. یک شات اسپرسو حجمی حدود ۲۵-۳۰ میلی لیتر دارد که به آن سینگل اسپرسو single espresso یا یک شات اسپرسو گفته میشود. اسپرسو در اواخر قرن بیستم در ایتالیا ابداع شد و در بین نوشیدنیهای قهوه دارای بیشترین میزان کافئین است.
اسپرسو همان طعمهای قهوه را دارد، اما قویتر، تلختر، و براساس درصد روبوستا و عربیکا اندکی شیرین، اسیدی و برشته. طعم دقیق، وابستگی کامل به برشتهکاری دانههای قهوه دارد، و در صورت انتخاب قهوهی مناسب، اسپرسوی نهایی همواره بافتی غلیظتر و خامهایتر خواهد داشت.
اما وقتی صحبت از خصوصیات یک قهوه اسپرسو خوب میشود، در واقع باید به انتخاب دانهها و نوع قهوه حساسیت نشان داد. اگر انتخاب دانه و نوع قهوه مناسب باشد میتوان یک قهوه اسپرسو عالی را داشته باشید. زیرا از مهمترین قسمتهای تهیه یک اسپرسو انتخاب دانه و نوع قهوه است؛ تا آنجایی که، با بهترین دستگاههای اسپرسوسازخانگی هم نمیتوان با دانههای بیکیفیتْ قهوهی خوبی داشته باشید.
درباره اینکه چرا اسپرسوی شما تلخ میشود باید بگوییم که دانههای قهوه اگر بسیار تیره رست شده باشند، باعث میشود که طعم ناخوشایند و بسیار تلخ و خاکسترگونهای برای اسپرسوی شما ایجاد شود.
دو روش تهیه اسپرسو عبارتند از تهیه اسپرسو با دستگاه موکاپات و تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسوساز.
در کنار دستگاههای صنعتی که بیشتر در کافی شاپها مورد استفاده قرار میگیرند، دستگاههای اسپرسوساز خانگی به طرز روز افزونی در دفاتر و منازل دیده میشوند.
در سال 1884 گزارش شد که آنجلو موریوندو در نمایشگاه عمومی تورین دستگاه بخاری جدیدی را برای درست کردن به صرفه و فوری نوشیدنی قهوه ارائه کرده است. در اینجا سیستم تحت فشار قهوه متولد شد.
در یک مخزن عایقبندی شده، آبْ جوش میآید و بخار تولید میشود. این مسئله باعث تولید فشار میشود که آب را به درون مخزن و قهوه وارد میکند. این روند، مشابه اتفاقی است که در قوری اسپرسوساز رو گازی (موکا پات) میافتد.
ایراد دستگاههای بخارمحور این است که تنها به میزان 1 تا 1.5 واحد فشار میرسند. فشار ایدهال برای یک شات اسپرسو 9 واحد (9 بار) است. در این دستگاهها، از آبی که برای تولید بخار استفاده میشود برای دم کردن قهوه هم استفاده میشود. این مسئله به آن معنا است که آب وقتی به دانهها میرسد نزدیک نقطهی جوش است. این حالت ممکن است باعث عصارهگیری بیش از حد قهوه و بدمزه شدن آن بشود.
اگر به دنبال یک اسپرسوی سریع و بدون صرف پول و زمان هستید، دستگاههای بخارمحور خوب کار میکنند. البته با کمی آزمایش و خطا در مورد اندازه آسیاب، ممکن است بتوانید چگونگی درست کردن قهوه خوب بدون عصارهگیری بیش از حد را پیدا کنید.
دستگاههای حرفهای معمولاً از پمپهای دندهای یا چرخان استفاه میکنند.
مزیت دستگاههای اتوماتیک و نیمه اتوماتیک، داشتن کنترل با ثبات است. به همین خاطر است که دستگاههای پمپی گران قیمت چندین دیگ بخار دارند. این ویژگی به آبِ مربوط به دم کردن اجازه میدهد تا جدای از آبی که برای بوجود آوردن بخار استفاده میشود گرم شود. این مسئله کنترل دمایی بهتری را بوجود میآورد و امکان عصارهگیری بیش از حد را کاهش میدهد.
پیشرفت در تکنولوژی دستگاههای اسپرسوساز خانگی در همه حال اتفاق میافتد. بخشهای جدید، سیستمهای بادی و کنترلکنندههای کامپیوتری توسط سازندگان در سراسر جهان توسعه داده میشود.
این روزها با دستگاه اسپرسوساز خانگی سیج میتوانید قهوه تخصصی موج سوم را در خانه تجربه کنید که با فرمول 4 کلید امکانپذیر شده است.
دستگاههای اسپرسوساز سیج دارای فرمول 4 کلیدی هستند که توسط دستگاههای حرفهای کافه استفاده میشود. طراحی شده برای استفاده از دوز مناسب قهوه تازه آسیابشده، کنترل دقیق دما، فشار آب بهینه و ایجاد شیر میکروفوم واقعی که برای هنر لاته ضروری است.
دوز هوشمند با آسیاب مخروطی یکپارچه با 25 تنظیمات آسیاب از دیگر ویژگیهای دستگاه سیج است.
دوز به طور خودکار بر اساس آخرین آسیاب محاسبه میشود و اطمینان حاصل می شود که برای استفاده بعدی آماده است.
در دستگاه سیج پورتافیلتر 54 میلی متری فولاد ضد زنگ با فیلترهای دوگانه و تک جداره طعم کاملی را ارائه میدهد.
قهوه با بدنه کامل با طعمهای غنی و پیچیده با استفاده از دوز ایدهآل 18 گرم دانههای تازه آسیاب شده توسط پورتافیلتر فولادی ضد زنگ 54 میلیمتری به سبک حرفهای ایجاد میشود.
در اسپرسوساز سیج SES876 سیستم گرمایش ترموکویل دمای 93 درجه سانتیگراد را با کنترل دمای PID ارائه می دهد. سیستم گرمایش Thermocoil با کنترل دمای PID آب را دقیقاً در دمای 93 درجه سانتیگراد برای طعمهای کاملاً متعادل تحویل میدهد.
میلههای بخار قدرتمند این دستگاه به گونهای طراحی شدهاند که به سرعت شیر را به میکروفوم صاف با بافت ابریشمی لذیذ و آماده برای ریختن لاته آرت تبدیل میکنند.
در مورد دستگاههای اسپرسوساز خانگی اسمگ میتوان به حجم مخزن آب این دستگاه که یک لیتر است و از دیگر مشخصات فنی آن داشتن دو عدد نازل، و سیستم گرمایی Thermoblock اشاره کرد.
اسپرسوساز خانگی مدل ECF01 صورتی اسمگ همچنین دارای پایههای ضد لغزش است؛ این قابلیت بسیار کاربردی و وجود آن تاحد زیادی خیال کاربر را برای امنیت دستگاه راحت میکند.
گفتنی است، سازنده این دستگاه، شرکت اسمگ، یکی از تولیدکنندگان و عرضهکنندگان موفق لوازمخانگی است که سالها در حوزه معرفی و عرضه محصولات باکیفیت مشغول است.
این شرکت ایتالیایی کار خود را از قرن 19 میلادی آغاز کرده و امروزه بهعنوان برندی محبوب مورد کاربران لوازمخانگی است.
اسپرسوساز مدل ECF01 صورتی اسمگ به عنوان یکی از محصولات خوشساخت این شرکت مطرح است که از ظاهر کلاسیک بسیار زیبایی برخوردار است.
اغوا شدن توسط دستگاه زیبا یا پیشرفته میتواند ساده باشد اما در زیر این ظاهرْ تفاوتهای عمدهای وجود دارد. قبل از خرید، ببینید که آیا دستگاه واقعاً نیازهای شما را برآورده می کند یا خیر.
12/12/1402
حامد حسینی پناه کرمانی
ارسال دیدگاه