logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

استقبال رئیس سازمان ثبت اسناد از تصمیم اخیر مجمع تشخیص

استقبال رئیس سازمان ثبت اسناد از تصمیم اخیر مجمع تشخیص
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: خوشبختانه هیچ یک از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به انتزاع سازمان ثبت از قوه قضائیه و الحاق آن به دولت رای ندادند

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در نود و هشتمین نشست شورای عالی تحول و تعالی سازمان ثبت که با محوریت ارائه گزارش عملکرد معاونت‌های املاک و کاداستر و اسناد و بررسی عملکرد استان‌های گیلان، کرمانشاه و خراسان شمالی برگزار شد، با اشاره به نشست فوق العاده مجمع تشخیص مصلحت نظام  مورخ ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ و رد طرح انتزاع سازمان ثبت از قوه قضاییه و الحاق آن به دولت به اتفاق آرا در این مجلس، گفت: خوشبختانه هیچ یک از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به انتزاع سازمان ثبت از قوه قضائیه و الحاق آن به دولت رای ندادند و با ۳۷ رای مثبت به ابقا سازمان ثبت در قوه قضائیه رای دادند که این یک اقدام بسیار مثبتی بود.

وی افزود: این رای نیاز به کارشناسی و تحلیل دارد و باید کاری کرد در سنوات آینده چنین طرحی مجدداً مطرح نشود. باید سند پشتیبانی تهیه شود و در اختیار نسل آینده قرار بگیرد، تا هر وقت بحث انتزاع مطرح شد کتابی به عنوان مرجع مشروع وجود داشته باشد تا هر کس خواست چنین طرحی را مطرح کند ابتدا بدان رجوع کند.  

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه با اشاره به شاخص کلان ارزیابی عملکرد این سازمان در سال ۱۴۰۲ ضمن ابراز رضایت از عملکرد این سازمان در سال ۱۴۰۲ گفت: با توجه به تلاش‌های جهادی و شبانه روزی همکاران ثبتی حدنگاری اراضی کشاورزی در میانگین کشوری اکنون به مرز ۵۰ درصد رسیده است.

وی  در ادامه به صورت مقایسه‌ای به بررسی عملکرد ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ در حوزه قانون تعیین و تکلیف و عملکرد استان‌ها در سامانه سحاک و صدور اسناد اراضی زراعی پرداخت و افزود:  در سال ۱۴۰۱ پرونده‌های تشکیلی ۲۷۷ هزار بوده است و در سال ۱۴۰۲ این آمار ۵۱۰ هزار بوده و نزدیک به دو برابر رشد داشته است. در سال ۱۴۰۱ رای مثبت ۱۱۲ هزار بوده است در حالی که رای مثبت سال جاری،   ۲۷۳ هزار نزدیک به ۱۲۰ درصد رشد داشته است. جمع آرای صادره در سال گذشته ۲۴۸ هزار بوده است و آرای صادره امسال ۴۲۱ هزار بوده است.

رئیس سازمان ثبت با اشاره به میانگین آمار عملکرد استان‌ها و ارتقای رتبه برخی از استان‌ها در اسفندماه اظهار کرد: آمار اسفندماه نشان دهنده شتاب و خیز استان‌های انتهای جدول در بحث حدنگاری و ارتقای رتبه آن‌ها است و همچنین استان‌های پیشرو، نظیر یزد و قم و خراسان رضوی و از لحاظ عملکرد همچنان دارای وضعیت مناسب و ثبات عملکردی هستند.

الکترونیکی شدن و حذف پرونده‌های فیزیکی، برچیده شدن بایگانی ها، برخورد قاطع با سردفتران متخلف، جذب نیروی انسانی ماهر و کارآموخته و آشنا با فناوری، حدنگاری پهنه شهری، افزایش اختیارات بازرسان از جمله مسائلی بود که رئیس سازمان ثبت بعنوان اهداف سال ۱۴۰۳ بدان پرداخت.

در ادامه صفدر کشاورز معاون املاک و امور کاداستر با اشاره به اقدامات این معاونت در راستای تسهیل صدور اسناد زراعی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ در حوزه املاک به جهت تسهیل صدور اسناد مالکیت زراعی ۸  تفاهم نامه با دستگاه‌های مختلف منعقد شد و در ادامه برای کمک به استان و هماهنگی بیشتر با شورای حفظ حقوق بیت المال استان‌ها ۴۴ سفر در معیت ریاست سازمان ثبت انجام شد.

وی با اشاره به  ۳ شاخص زمانی، آمارعملکرد از ابتدا تا کنون، آمار یکساله ۱۴۰۲ و آمار اسفندماه سال جاری و  عملکرد استان‌ها در قانون تعیین و تکلیف را مورد ارزیابی قرار داد و اظهار کرد: از حیث عملکرد قانون تعیین و تکلیف از ۳۰ مهرماه ۱۳۹۱ تا ۲۶ اسفندماه سال ۱۴۰۲ مجموع پرونده‌هایی که در قانون و تکلیف تشکیل شده است ۳ میلیون ۵۶۱ هزار ۳۴۱ پرونده بوده است و پرونده‌هایی که تائید شده است ۳ میلیون ۴۱۰ هزار ۸۵۴ پرونده بودند. آرای صادر شده ۱ میلیون ۴۸۴ هزار ۹۹۹ رای مثبت بوده است و استان‌های البرز، کهگیلویه و بویراحمد، قزوین، خراسان جنوبی در رتبه اول تا پنجم هستند.  

معاون امور املاک و کاداستر در این رابطه افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا ۲۶ اسفندماه سال جاری  ۵۱۰ هزار و ۱۳۰ پرونده تشکیل شده است که ۴۵۴ هزار و ۱۱۲  پرونده تائید شده است. آراء مثبت ۲۷۲ هزار ۵۵۷ رای مثبت بوده است و استان‌های کهیگیلویه و بویراحمد، یزد، کرمانشاه، مازندران، آذربایجان شرقی به ترتیب در رتبه‌های اول تا پنجم قرار دارند.  

کشاورز در ادامه با بررسی حدنگار اراضی کشاورزی بر اساس قطعه و مساحت  به ارزیابی استان پرداخت و گفت: در بررسی عملکرد حوزه حدنگاری کشاورزی بر اساس مساحت، استان‌های خوزستان، کرمانشاه، خراسان رضوی، همدان و فارس و  همچنین براساس قطعه استان‌های آذربایجان شرقی، غربی، مازندران، اصفهان و زنجان به ترتیب در رتبه‌های  اول تا پنجم قرار دارند.

همچنین در این جلسه سجاد حسن پور مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمانشاه با اشاره به عملکرد شرکت‌ها  در گذشته خوشبختانه امروز با تمرکز مدیریتی  بر آن‌ها گفت: اکثر شرکت‌ها در حال حاضر پای کار هستند و استقبال مردمی را با حضور میدانی و جهادی همکاران توسعه دادیم.

وی افزود: در حوزه صدور اسناد میزان پیشرفت محسوس است به نحوی که میزان پیشرفت استان کرمانشاه از ۲۰ درصد به ۴۱.۵ درصد رسیده و ارتقاء رتبه کشوری از ۳۱  به ۲۲ و در حوزه املاک در رتبه ۸ کشوری هستیم.

 در ادامه ناصری مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان گیلان ضمن ارائه گزارش عملکرد کاداستر ۱۴۰۲ این استان گفت: اراضی ملی در سال گذشته ۷۶۸ قطعه صادر شده بود با ۸۴ درصد که امسال این آمار با ۸۳۰ قطعه صادر شده به میزان ۹۹.۷ درصد افزایش داشته است.

وی در رابطه با  صدور اسناد حوزه اراضی زراعی گفت: در سال گذشته ۱۲ هزار و ۶۲۵ فقره سند صادر شده بود که امسال ۱۵ هزار ۲۹۱ قطعه صادر شده است به میزان ۴۴ درصد.

ناصری در رابطه با تبدیل اسناد دفترچه‌ای به تک برگ تصریح کرد: در سال گذشته ۲۱ هزار ۳۴۴ قطعه بوده است که امسال با ۴۷ درصد پیشرفت ۳۱ هزار ۴۶۷ قطعه بوده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه