logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

دوره هفتم شوراهای اسلامی شهر و روستا ۳ ساله می‌شود

دوره هفتم شوراهای اسلامی شهر و روستا ۳ ساله می‌شود
نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب کردند که دوره هفتم شوراهای اسلامی شهر به صورت ۳ ساله باشد لذا انتخابات هفتمین دوره شوراها در سال ۱۴۰۴ برگزار می‌شود، البته این مصوبه برای اجرایی شدن باید به تایید شورای نگهبان برسد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سه‌شنبه، جزییات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری را تصویب کردند.

براین اساس یک تبصره به عنوان تبصره ۲ به ماده ۲۲ قانون انتخابات ریاست جمهوری مصوب ۱۳۶۴.۴.۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی الحاق و تبصره آن به تبصره یک اصلاح می‌شود.

تبصره ۲ – برگزاری انتخابات هفتمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا از شمول ماده ۲۲ قانون انتخابات ریاست جمهوری مستثنی و در سال ۱۴۰۴ برگزار می‌شود. دوره هفتم شوراهای شهر و روستا به صورت سه ساله است و انتخابات دوره‌های بعد همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد.

ماده ۲– عبارت «یا کارت ملی خود جهت احراز هویت» جایگزین عبارت «و شماره ملی خود» در ماده ۱۹ می‌شود. این قانون از زمان تصویب لازم‌الاجرا است.

طبق ماده ۲۲ قانون انتخابات ریاست جمهوری «انتخابات ریاست‌جمهوری و انتخابات شواهای اسلامی شهر و روستا هم‌زمان برگزار می‌گردد و وزارت‌کشور موظف است تمهیدات لازم برای انتخابات شوراها را نیز فراهم نماید و چنانچه هم‌زمان انتخابات دیگری نیز برگزار گردد، در هر شعبۀ ثبت‌نام و اخذ رأی با اعضای واحد، صندوق‌های مجزا برای هر انتخابات در نظر بگیرد.

تبصره- درصورتی‌که در اثر موجبات مذکور در اصل یک‌صدوسی‌ویکم (۱۳۱) قانون اساسی، دورۀ ریاست‌جمهوری قبل از چهار سال به پایان برسد، مجلس جهت هم‌زمان‌شدن انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا با انتخابات ریاست‌جمهوری از طریق توقف یا تمدید دورۀ شوراهای اسلامی در چهارچوب قانون‌اساسی تصمیم‌گیری خواهد کرد.»

با توجه به شهادت رئیس جمهور، باید طبق اصل ۱۳۱ قانون اساس ظرف مدت ۵۰ روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود لذا مجلس در این مصوبه برگزاری همزمان انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای دوره هفتم را مستثنی کرد.

بر این اساس دوره ششم شوراها چهار ساله و تا سال ۱۴۰۴ خواهد بود و انتخابات شوراهای دوره هفتم در سال ۱۴۰۴ برگزار می شود منتها شورای اسلامی شهر و روستا در دوره هفتم سه ساله خواهد بود و بعد از آن مجددا انتخابات ریاست جمهوری و شوراها به صورت همزمان برگزار می شود.

این مصوبه مجلس برای اجرایی شدن باید به تایید شورای نگهبان برسد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه