logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن، آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

ایروانی:

دولت‌ها از پیشرفت‌های ICT به عنوان ابزاری برای اقدامات قهری استفاده نکنند

دولت‌ها از پیشرفت‌های ICT به عنوان ابزاری برای اقدامات قهری استفاده نکنند
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد با محوریت "حفظ صلح و امنیت بین‌المللی: مقابله با تهدیدات نوظهور در فضای سایبری" با تأکید بر اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) به عنوان بخشی اساسی از ارتباطات جهانی، تجارت و حکومتداری، خاطرنشان کرد که این فناوری‌ها ضمن ایجاد فرصت‌های فراوان، تهدیدات نوظهوری نیز به همراه دارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ امیرسعید ایروانی تصریح کرد که مقابله با تهدیدات نوظهور در محیط ICT نیازمند رویکردی چندجانبه است که شامل راهبردهای فناوری، قانونی و همکاری‌های بین‌المللی می‌شود. ایران به عنوان یکی از اصلی‌ترین اهداف حملات سایبری، خسارات زیادی را در زیرساخت‌های خود متحمل شده است که این حملات به طور قابل‌توجهی خدمات عمومی و عملکردهای دولتی را مختل کرده‌اند.

نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در ادامه عنوان کرد: نمونه‌های بارز این حملات شامل استاکس‌نت و دوکو بر روی تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و حملات سایبری به زیرساخت‌های صنعتی مهم مانند صنایع فولاد، پتروشیمی و پمپ‌بنزین‌ها است.

وی در ادامه گفت: چنین فعالیت‌های مخربی نشان‌دهنده این است که محیط‌های ICT می‌توانند به عنوان ابزارهای جنگی مورد استفاده قرار گیرند و به زیرساخت‌های کشورها آسیب برسانند. مسئولیت اصلی حفظ امنیت و اعتماد در محیط‌های ICT بر عهده دولت‌ها است. نقش برجسته و مشارکت فعال دولت‌ها در حاکمیت بر محیط ICT در سطح جهانی، به ویژه در سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری، باید تقویت و تضمین شود. حاکمیت ICT باید به گونه‌ای توسعه یابد که حقوق دولت‌ها برای تعیین توسعه، حکومت و قوانین خود در مورد محیط ICT را تحت تأثیر قرار ندهد."

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر لزوم توسعه و اجرای هنجارهای قانونی بین‌المللی الزام‌آور که ویژگی‌های خاص محیط ICT را در نظر بگیرند، افزود: نبود این هنجارها همچنان یک چالش است. قوانین بین‌المللی کنونی اغلب با سرعت تغییرات فناوری همگام نیستند و این امر موجب ایجاد شکاف‌هایی می‌شود که بازیگران مخرب از آن سوءاستفاده می‌کنند.

وی همچنین از دولت‌ها خواست که از پیشرفت‌های ICT به عنوان ابزارهایی برای اقدامات اقتصادی، سیاسی یا سایر اقدامات قهری استفاده نکنند و از سوءاستفاده از زنجیره‌های تأمین مرتبط با ICT که تحت کنترل و حاکمیت آنها هستند جلوگیری کنند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در پایان تأکید کرد: محیط ICT باید منحصراً برای مقاصد صلح‌آمیز مورد استفاده قرار گیرد و سازمان ملل متحد باید نقش مرکزی خود را برای توسعه تعهدات قانونی الزام‌آور به منظور جلوگیری از استفاده مخرب از ICT و حفظ این حوزه برای اهداف صلح‌آمیز ادامه دهد.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه