دیپلمات پیشین:
مقاومت و اقتصاد بر پایه سیاست خارجی اولویت دولت چهاردهم باشد
دیپلمات پیشین کشورمان معتقد است هر یک از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری که انتخاب شود باید موضوع محور مقاومت و اقتصاد با توجه به سیاست خارجی را در دستور کار قرار دهد تا بتواند گرهها را باز کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دومین دور از چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری با رقابت «مسعود پزشکیان و سعید جلیلی» برگزار خواهد شد. هر کدام از کاندیداها برنامهها و دیدگاههای مختلفی را در حوزههای مختلف به ویژه سیاست خارجی مطرح کردهاند.
«مسعود پزشکیان» معتقد است اگر میخواهیم مشکلات اقتصادی کشور برطرف شود و بتوانیم رونق پیدا کنیم باید تحریم های ظالمانه را با روشهای مختلف حل کنیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین معتقد است با شعار دادن مشکل ممکلت حل نمیشود، اگر قرار باشد چین، عراق و روسیه با ما کار کنند باید ضوابط بینالمللی را درست کنیم، ما به پیمانهای بریکس و شانگهای پیوستهایم، اما چرا معاملات ما در مقایسه با دیگران قابل مقایسه نیست؟ ما باید سهممان را از بازار با گفتوگو با همسایگان و همچنین وحدت و انسجام داخلی تامین کنیم.
همچنین «سعید جلیلی» دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری نیز معتقد است سیاست خارجی باید از فرصتها حداکثر استفاده را کند و تهدیدها را به حداقل برساند و باید واقعیات مناسبات بینالمللی و فرصتها و تهدیدها را دید.
وی همچنین با بیان اینکه صحنه سیاست خارجی صحنه واقعی و هوشمندانه است و باید مناسبات قدرت را شناخت، گفت: باید تحلیل واقعی داشته باشیم که در چه نقطهای هستیم. ۳۵ سال است در سیاست خارجی فعال هستم. دهها سفر و ملاقات خارجی فراوانی داشتهام. در ۱۰ سال گذشته نگاه تماشاگرانه به روابط خارجی داشتهام. امروز در سیاست خارجی فرصتهای بسیار فراوانی داریم که اگر برنامه داشته باشیم می توانیم نفع حداکثری داشته باشیم تا یک ایران جهش داشته باشیم. باید بدانیم در چه بزنگاهی قرار داریم.
«سید علی سقائیان» دیپلمات پیشین ایران در گفتوگو با ایسنا در تحلیل خود از برنامههای کاندیداهای ریاست جمهوری در حوزه سیاست خارجی اظهار داشت: در دولت سیزدهم دیدیم شهید رئیسی در حوزه سیاست خارجی برنامههای مختلفی را دنبال کرد. در ارتباط با برجام نیز دولت پیگیری کرد و مذاکرات ادامه داشت، اما باز آمریکا بدعهدی کرد. در ارتباط با همسایگان و سیاست نگاه به شرق و همچنین عضویت در بریکس و شانگهای مسیر خوبی دنبال شد در حالی که تحریمها ادامه داشت.
وی افزود: بازی آمریکا در تشدید و افزایش تحریمها در آستانه انتخابات مانور دیگری بود که انجام داد، اما هر دولتی روی کار آید باید به موضوع مقاومت، حل مساله جنگ و اقدامات نتانیاهو و همچنین نگاه به همسایگان و تلاش برای رفع تحریمها در چارچوب قوانین کشور توجه ویژهای داشته باشد.
این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین بیان کرد: از میان کاندیدای باقی مانده برای دور دوم انتخابات، مسعود پزشکیان در حوزه سیاست خارجی موضوعاتی مانند اقتصاد مبتنی بر سیاست خارجی و بحث مذاکره و رفع تحریمها را مطرح می کند، در عین حال سعید جلیلی نیز به موضوعاتی مانند مقاومت، نگاه به همسایگان و بی اثر بودن تحریمها در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی تاکید دارد.
سقائیان ادامه داد: معتقدم هر دولتی که روی کار می آید در ابتدا اقتصاد و سیاست خارجی را به نحوی پیش ببرد که بتواند گرههای اقتصادی کشور را حل کند، سیاستهای کلی که رهبری تبیین کردهاند.
وی همچنین اظهار کرد: در نظر داشته باشیم درباره برنامههای کاندیداها تا زمانی که سرکار نیایند، اجرایی نشود و قدرت را در دست نگیرند نمیتوان دقیق اظهار نظر کرد. نگاه پزشکیان به اقتصاد در راستای سیاست خارجی و دیدگاه جلیلی نیز اقتصاد مقاومتی با توجه به سیاست خارجی است، اما با توجه به وضعیتی که با آن رو به رو هستیم باید موضوع مقاومت به طور ویژه مد نظر کاندیداها باشد.
سفیر سابق کشورمان در ارمنستان افزود: اولویت اقتصاد برای دولت مهمترین بخش است که باید به آن بپردازند تا چالشهای دیگر پر رنگتر نشود و هر کدام از این کاندیداها که انتخاب شد باید تلاش کند تا با توجه به اقتصاد گرهها را در حوزههایی مانند سیاست خارجی باز کند.
ارسال دیدگاه