اخبار داغ
  1. تنش‌های تجاری ترامپ قیمت انس جهانی طلا را صعودی کرد
  2. گیشه سینمای ایران در سومین هفته فروردین ۱۴۰۴؛ «دایناسور» همچنان صدرنشین
  3. وزارت بهداشت نباید مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی را لغو کند
  4. هشدار رئیس مجلس در خصوص بحران مسکن و معیشت خانواده‌ها/ فشار مضاعف بر دوش مستأجران
  5. نفوذ در سیستم اطلاع رسانی دولت یا کار نابلدی!/ آیا جریانی خاص سکان اطلاع رسانی در دولت چهاردهم را به دست گرفته است؟
  6. تراکتور بر رده بیست‌ویک آسیا/ صدرنشین ایران؛ برترین تیم ایرانی جهان
  7. هفته سرنوشت‌ساز فوتبال ملی؛ در انتظار معرفی سرمربی تیم فوتبال امید
  8. لیگ برتر فوتبال| فولاد انتقام گرفت/ استقلالِ بوژیوویچ؛ هیچِ هیچِ هیچ!
  9. سرلشکر سلامی: شهید صیادشیرازی یک فرمانده کامل بود و الگویی برای ماست
  10. آرایش های نظامی منطقه نشان دهنده قدرت و اقتدار نیروهای مسلح است
  11. صیادِ دل‌ها، فرمانده‌ی بی‌مرز/ روایتی از زندگی تا پرواز
  12. آغاز خاموشی‌های برقی، زودتر از سال‌های گذشته/ چالش‌ها و راهکارها
  13. مجمع تشخیص مصلحت هفته آینده CFT و پالرمو را بررسی می‌کند
  14. ارز واردات خودرو مجدداً به ۳ میلیارد دلار افزایش یافت
  15. حل مشکلات کشور در گرو تحقق شعار سال است
  16. دانشمندان ما را ترور می‌کنند که جلوی پیشرفت ما را بگیرند
  17. یک جریان شناخته شده تلاش می کند سیستم اطلاع رسانی دولت را در دست بگیرد/ انتقام خون شهید سلیمانی مطالبه رهبری است نه روزنامه کیهان!
  18. بازدید پزشکیان از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور
  19. لزوم همکاری مشترک‌ شهرداری و سپاه تهران بزرگ برای حل مشکلات پایتخت
  20. مذاکرات مسقط آزمون سنجش جدیت آمریکاست

دانا گزارش می دهد؛

اشتباه استراتژیک اوکراین؛ استفاده از موشک‌های دوربرد و خطر تشدید بحران با روسیه

اشتباه استراتژیک اوکراین؛ استفاده از موشک‌های دوربرد و خطر تشدید بحران با روسیه
در میانه‌ی بحران اوکراین که به نقطه‌ای بحرانی و بی‌سابقه رسیده، تنش‌ها بین غرب و روسیه به شدت افزایش یافته‌اند، درحالی‌که رهبران جهان به دنبال راه‌حل‌های دیپلماتیک هستند، تهدیدات و هشدارهای شدید به یکدیگر فضای مذاکرات را تحت‌الشعاع قرار داده است.

به گزارش خبرنگار بین الملل شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در حالی که تنش‌ها میان غرب و شرق به ویژه در موضوع بحران اوکراین به شدت افزایش یافته، مذاکرات و تصمیمات دیپلماتیک وارد فاز جدید و خطرناکی شده است. در پی این تشدید تنش‌ها، نخست‌وزیر انگلیس کر استارمر و رئیس‌جمهور آمریکا جو بایدن، در واشنگتن مذاکراتی را در مورد اوکراین برگزار کردند. محور اصلی گفتگوها، بررسی اجازه استفاده از موشک‌های دوربرد «اتکمز» یا «سایه طوفان» توسط اوکراین علیه اهدافی در داخل خاک روسیه بود.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه، به شدت به غرب هشدار داده است که چنین اقدامی می‌تواند به جنگ مستقیم میان غرب و روسیه منجر شود. این هشدار نشان‌دهنده عزم راسخ روسیه در دفاع از حاکمیت و امنیت ملی خود است.

در شورای امنیت سازمان ملل، واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه نیزهشدار داده که اجازه استفاده اوکراین از سلاح‌های دوربرد به معنای جنگ مستقیم با روسیه خواهد بود.

در واکنش به این تنش‌ها، اولاف شولتس صدراعظم آلمان، اعلام کرده که حتی با وجود مجوز استفاده اوکراین از تسلیحات دوربرد، برلین چنین تسلیحاتی را در اختیار کی‌یف قرار نخواهد داد؛ این در حالی است که کارشناسانی مانند کوئن و مگنوت هشدار داده‌اند که اگر غرب به اوکراین اجازه استفاده از تسلیحات دوربرد را بدهد، پاسخ روسیه می‌تواند به صورت افزایش حملات به زیرساخت‌های نظامی اوکراین یا اقدامات هیبریدی در اروپا نمود پیدا کند. 

در این باره روح‌الله مدبر، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با راه دانا اظهار کرده که سیاست‌ها و اقدامات اوکراین به طور کامل تحت کنترل سران وایکینگ‌ها و کاخ سفید قرار دارد و زلنسکی به خواسته‌های آن‌ها پاسخ می‌دهد.

او همچنین اشاره کرده که مقامات انگلیسی به‌طور رسمی به زلنسکی اجازه استفاده از تسلیحات انگلیسی برای حمله به عمق خاک روسیه را داده‌اند. این موضوع می‌تواند به شدت بحران را افزایش دهد.

مدبر تأکید می‌کند که در طول این مدت، نیروهای زلنسکی از سلاح‌های غربی، آمریکایی و انگلیسی برای حمله به خاک روسیه استفاده کرده‌اند، اما اکنون انگلیسی‌ها به‌ طور رسمی مسئولیت و عواقب این اقدامات را می‌پذیرند و این مسأله قابل توجه است.

این تحلیلگر مسائل روسیه با اشاره به اظهارات اخیر آقای پوتین گفت: رئیس‌جمهور روسیه صریحاً اعلام کرده است که در تمام این مدت، روسیه با اوکراین درگیر نبوده، بلکه مستقیماً با ناتو در حال جنگ است.

به گزارش دانا؛ به طور کلی، وضعیت کنونی بحران اوکراین نشان‌دهنده تنش‌های عمیق میان غرب و روسیه است که تحت تأثیر سیاست‌های بین‌المللی و استراتژیک قرار دارد. مواضع و اقدامات روسیه به‌ویژه در برابر تهدیدهای غربی، به عنوان دفاع از حاکمیت و امنیت ملی خود تلقی می‌شود. در این میان، اتخاذ تصمیمات دیپلماتیک و نظامی توسط غرب، می‌تواند به عواقب وخیمی منجر شود و نیازمند دقت نظر و تحلیل‌های عمیق‌تری است. اگرچه وضعیت در حال حاضر پیچیده و بحرانی است، اما تلاش برای دیپلماسی و مذاکره می‌تواند به کاهش تنش‌ها و جلوگیری از تشدید بحران کمک کند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه