اخبار داغ

تحول در صنعت لیزر و فوتونیک؛ نوآوری‌های سازمان انرژی اتمی و تقویت زیرساخت‌های فناورانه

تحول در صنعت لیزر و فوتونیک؛ نوآوری‌های سازمان انرژی اتمی و تقویت زیرساخت‌های فناورانه
نشست خبری رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران با معرفی آخرین دستاوردهای علمی و محصولات نوآورانه، روزنه‌های جدیدی را در صنعت لیزر، فوتونیک و کوانتوم گشود.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیف‌الله اسداللهی، مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران در نشست خبری که در روز سه‌شنبه، ۸ آبان، به منظور تشریح آخرین دستاوردها در حوزه لیزر و معرفی محصولات این مرکز در نمایشگاه بین‌المللی صنعت برگزار شد، یاد و خاطره شهدای کشور را گرامی داشت و اعلام کرد که این نمایشگاه از تاریخ ۱۳ تا ۱۶ آبان با حضور ۳۵ شرکت فعال در زمینه لیزر، شامل ۱۶ شرکت دانش‌بنیان، در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد. همچنین در حاشیه نمایشگاه کارگاه‌هایی با موضوع‌های مرتبط با لیزر در روزهای دوم و سوم برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به تاریخچه مرکز ملی علوم و فنون لیزر، اظهار داشت: این مرکز از سال ۱۳۸۵ با هدف توسعه علوم و فنون لیزر و با ۲۰ کارمند آغاز به کار کرده است.

وی این اقدام را به عنوان یک گام هوشمندانه در راستای توسعه سرمایه‌گذاری در دانش دانست و افزود: تاکنون پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این صنعت داشته‌ایم. هم‌اکنون مرکز دارای بیش از ۳۰۰ پرسنل است که از این تعداد، ۲۰۰ نفر در حوزه تخصصی لیزر مشغول به فعالیت هستند.

مدیرعامل مرکز با اشاره به اهمیت نوآوری در دانش هسته‌ای و تأکید رئیس سازمان انرژی بر ضرورت ورود صنعت هسته‌ای به زندگی روزمره مردم، گفت: ما در حال اجرای این ماموریت هستیم.

او به امضای تفاهم‌نامه‌ها با دانشگاه‌ها، پارک علم و فناوری استان البرز و قرارداد با صنایع مختلف، به ویژه فولاد، اشاره کرد و این اقدامات را گواهی بر تحقق اهداف این مرکز دانست.

اسداللهی همچنین به همکاری با صنعت فولاد و تأثیرگذاری آن بر فرآیند تولید اشاره کرد و گفت: ما در حال مذاکره با صنایع مختلف در زمینه فولاد هستیم تا تکنولوژی‌های لازم را به آن‌ها ارائه دهیم.

وی افزود که صنایع خودرو و کشتی‌سازی نیز از جمله طرف‌های مورد بررسی برای قرارداد هستند.

به گفته وی، مرکز علوم و فنون لیزر دارای ظرفیت منحصربه‌فردی در زمینه اپتیکی است و حتی متقاضیان خارجی برای خرید محصولات این مرکز وجود دارند.

او همچنین بر ایجاد اشتغال و دستیابی به اقتصاد دانش‌محور به عنوان دستاوردهای سازمان انرژی اتمی و مرکز لیزر تأکید کرد.

مدیرعامل با ابراز امیدواری از حضور گسترده بخش‌های مختلف مانند پزشکی و کشاورزی در نمایشگاه، تأکید کرد که امضای قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها می‌تواند به رشد صنعت لیزر کمک کند.

 تحریم ها ما را به خودباوری و خودکفایی سوق داده‌اند

اسداللهی در ادامه به چالش‌های ناشی از تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: اگرچه تحریم‌ها می‌توانند تهدیدی برای دسترسی به دانش روز دنیا باشند، اما ما را به خودباوری و خودکفایی سوق داده‌اند.

او به تلاش‌های شبانه‌روزی همکارانش در مرکز برای ساخت دستگاه‌های مورد نیاز اشاره کرد.

وی همچنین به نقش مرکز لیزر در کاهش هزینه درمان بیماران پرداخت و بیان کرد که لیزر می‌تواند جایگزین بسیاری از جراحی‌ها شود و به همین دلیل هزینه‌های پزشکی را کاهش دهد.

به گفته او، بحث اقتصاد پایدار نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و لیزر در بهبود وضعیت محیط زیست کمک‌کننده است.

مدیرعامل درباره نقش هوش مصنوعی در مرکز لیزر گفت که گروه مخصوصی در این زمینه ایجاد شده و به‌کارگیری هوش مصنوعی می‌تواند خطاهای انسانی را کاهش دهد و بر لزوم تقویت این حوزه تأکید کرد.

اسداللهی در پایان، مأموریت مرکز را تحقیق و توسعه صنعت لیزر اعلام کرد و خاطرنشان ساخت که این مرکز قصد ورود به عرصه تولید را ندارد و هدف آن همکاری با بخش‌های خصوصی برای کمک به پایه‌گذاری و تولید ثروت در این صنعت است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه