logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

افشار؛

رعایت حقوق بین‌الملل بشردوستانه از مواضع جمعیت هلال احمر است

رعایت حقوق بین‌الملل بشردوستانه از مواضع جمعیت هلال احمر است
دبیرکل جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران موضع رسمی جمعیت هلال احمر ایران را در خصوص رعایت حقوق بین الملل بشردوستانه بیان کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ میثم افشار دبیرکل جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر، موضع رسمی جمعیت هلال احمر ایران را در خصوص رعایت حقوق بین‌الملل بشردوستانه قرائت کرد.

در متن این بیانیه آمده است:

رئیس محترم کنفرانس، خانم‌ها و آقایان؛ امروز در حالی گرد هم آمده‌ایم که بیش از هر زمانی شاهد کاهش احترام، رعایت و تضمین به رعایت حقوق بشردوستانه در مخاصمات مسلحانه هستیم. متأسفانه فرآیند نقض حقوق بشردوستانه در دوره کنونی به ویژه در منطقه غزه و لبنان؛ موجب ناامیدی افکار عمومی جهانی نسبت به کارکرد حقوق بین‌الملل بشردوستانه شده و ادامه این وضعیت می‌تواند اعتبار جهانی نهضت و اصول بنیادین ما را خدشه دار کند.

آن چه شایان توجه است؛این است که ما نه با خلأ حقوقی بلکه با عدم درکِ روح حاکم بر این حقوق رو به رو هستیم. چالش‌ها و دشواری‌های حقوق بشردوستانه، که در نوشته‌های دانشگاهی و گزارش‌های نهادها و سازمان‌هایی همچون کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، از آنها سخن گفته می‌شود، در واقع، ریشه در عدمِ درک این روح دارد که باعث می‌شود تا اجرای آن با دشواری روبرو شود.

روح حاکم بر حقوق بشردوستانه و کنوانسیون‌های ژنو؛«انسانیت» است. درک عمیق این اصل و الزام‌های آن، می‌تواند راهگشای بسیاری از دشواری‌ها و چالش‌های فرارو باشد و ما را در تفسیر پیشروانه و توسعه تدریجی حقوق موجود؛از جمله در رابطه با فن‌آوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و استفاده از آن در جنگ افزارها کمک کند.

خانم‌ها و آقایان؛خانواده نهضت،کمیته‌های ملی حقوق بشردوستانه، سازمان‌ها و کنشگران، به عنوان اعضای جامعه بین‌المللی به مثابه یک مجموعه به هم پیوسته، بایستی در راستای ترویج و زنده نگه داشتن «انسانیت»، تلاش ورزند. مسلماً زمان آن فرا رسیده است تا کمیته‌های ملی حقوق بشردوستانه به صورت جدی نسبت به مستندسازی نقض حقوق بشردوستانه در منطقه غزه، لبنان، سوریه و انعکاس آن به مجامع و نهادهای حقوقی و قضائی ذی‌صلاح اقدام کنند.

بدیهی است اتخاذ چنین رویکردی برای صیانت از حقوق بشردوستانه و اصول انسانی حاکم بر آن گویای یک مسیر مشخص برای مجموعه نهضت است: با انسانیت برای انسانیت، نه بیشتر و نه کمتر. جمعیت هلال احمر و کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران پیشاپیش آمادگی خود را برای همکاری در این زمینه اعلام می‌کند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه